Κάλλια Κακαλέτρη

 

Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στα μουσικά δρώμενα πριν τέσσερα χρόνια, με το EP Blank Reality. Σήμερα, με τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο Super Van Vacation, ζητούν πλέον εντατικά ένα μέρος της προσοχής του ελληνικού κοινού που πρόσκειται κυρίως σε stoner rock ακούσματα. Λίγο λοιπόν πριν φύγουν για την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία, τους μιλήσαμε ενόψει της ζωντανής παρουσίασης του νέου τους υλικού, αύριο Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, στο An Club...

Πότε και πώς προέκυψαν οι 1000mods;

Οι 1000mods δημιουργήθηκαν το 2005, με τον τρόπο που προκύπτουν λίγο-πολύ όλα τα συγκροτήματα. Από την ανάγκη δηλαδή για έκφραση και δημιουργία, αλλά και το μεγάλο πάθος για τη μουσική. Έτσι, κάποιοι φίλοι που μοιράζονται τις ίδιες επιθυμίες και ανησυχίες ξεκινούν ένα συγκρότημα και κάνουν το πάθος τους πράξη. Συγκεκριμένα στη δική μας περίπτωση, όταν πρωτοξεκινήσαμε, η μπάντα περιελάμβανε τον Θάνο στο μπάσο, τον Αντρέα στα τύμπανα και τον Γιάννη με τον Γιώργο στις κιθάρες. Το 2006 ο Δάνης ανέλαβε το μπάσο και τα φωνητικά και ο Λάμπρος τα τύμπανα, αντίστοιχα. Κάπως έτσι έδεσε η συνταγή μας και με αυτό το line-up συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα.

Ποια ήταν τα ακούσματα που είχατε πριν ξεκινήσετε να παίζετε μουσική;

Πριν φτιάξουμε το συγκεκριμένο σχήμα, τα βασικά πράγματα που ακούγαμε κινούνταν μεταξύ Black Sabbath, Jimi Hendrix και Led Zeppelin και έφταναν μέχρι thrash, punk και hardcore.

Πώς θα περιγράφατε τον ηχητικό σας προσανατολισμό;

Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα heavy doom και psychedelic rock ήχου της δεκαετίας του 1960/1970, όπως αυτός αναβίωσε στη δεκαετία του 1990.

Πώς διαφοροποιείται ηχητικά το ντεμπούτο σας Super Van Vacation σε σύγκριση με το αυτοχρηματοδοτούμενο EP Blank Reality, το οποίο είχατε κυκλοφορήσει το 2007;

Η αλήθεια είναι ότι στο Blank Reality ο ήχος και η μουσική ήταν αρκετά πιο ακατέργαστα σε σχέση με το Super Van Vacation. Τώρα, με την πάροδο του χρόνου και με τη μεταξύ μας ζύμωση, ο ήχος διευρύνθηκε κι εμπλουτίστηκε με space, psychedelic και jam στοιχεία, ενώ τότε ήταν πιο εμφανείς κάποιες doom και heavy-rock επιρροές.

Και η συνεργασία με τον διακεκριμένο παραγωγό Billy Anderson, πώς προέκυψε;

Μετά την κυκλοφορία του Blank Reality υπήρξε μια επικοινωνία με τον Billy Anderson, ο οποίος τότε είχε ακούσει και σχολιάσει θετικά τη μουσική μας. Mας είχε προτείνει μάλιστα να συνεργαστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Έτσι, λίγο πριν ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις του νέου δίσκου, επικοινωνήσαμε μαζί του και πλέον εκείνη η πρόταση για συνεργασία πήρε μορφή. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Οκτώβριο ήρθε στην Κόρινθο, όπου μαζί και με τον ηχολήπτη μας Γιώργο Λεόδη, ηχογραφήσαμε το Super Van Vacation.

1000mods_2

Τι προσδοκίες έχετε από την κυκλοφορία αυτού του πρώτου σας δίσκου;

Εκείνο που θέλουμε εμείς είναι να επικοινωνήσουμε μέσω της μουσικής μας με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να μοιραστούμε τις μουσικές μας ιδέες μέσα από ζωντανές εμφανίσεις και όλο αυτό να αποτελέσει τη βάση για μια ακόμα πιο δυναμική συνέχεια σ' αυτό που κάνουμε .

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του Super Van Vacation ξεκινάτε ευρωπαϊκή περιοδεία. Τι πιστεύετε ότι θα σας προσφέρει η εμπειρία εκτός συνόρων;

Σίγουρα θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μας, καθώς θα παίξουμε σε πολλές διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης και θα γνωρίσουμε κόσμο που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής, προσεγγίζοντάς το με τον δικό του τρόπο. Ευελπιστούμε όλα να πάνε καλά και να γυρίσουμε με πολλή ενέργεια για την ελληνική περιοδεία, η οποία θα ακολουθήσει τον Δεκέμβριο. Και φυσικά με πολλές ιδέες για τον δίσκο που θα ακολουθήσει!

Κάποιοι δίσκοι, ελληνικοί/ξένοι, τους οποίους να ακούσατε και να ξεχωρίσατε πρόσφατα;

Η επιστροφή των Acrimony, με διαφορετική σύνθεση (ως Sigiriya), είναι σπουδαία! Επίσης είναι φοβερός ο νέος δίσκος των Church Of Misery. Όσον αφορά στην Ελλάδα, πρόσφατα έχουν κυκλοφορήσει αρκετοί αξιόλογοι νέοι δίσκοι και demo τα οποία αξίζουν της προσοχής μας –όπως π.χ. των Dala Sun, Last Rizzla, Planet Of Zeus, Lucky Funeral, Brotherhood Of Sleep, Bliss και Dive.

1000mods_3

Ποιες είναι οι διαθέσεις σας για τη βραδιά της παρουσίασης του Super Van Vacation, αύριο 29 Σεπτεμβρίου στο Αn Club;

Περιμένουμε στο An όλους μας τους φίλους για να περάσουμε καλά και να τα «σπάσουμε» μαζί με τους Sadhus και τους Routes!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured