Μετά από πολλές ακυρώσεις, καταφέραμε τελικά να βρεθούμε ένα Σαββατόβραδο στο στούντιο όπου ηχογραφούν οι Victory Collapse κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Η συζήτηση-συνέντευξη περιλάμβανε μπόλικο κόκκινο κρασί, άφθονο γέλιο, κουβέντες περί ανέμων και υδάτων, το φοβερό videoclip του κομματιού “Greedy Brother” και φυσικά το EP τους, Rumors...

Καταρχήν θέλω να μου πείτε μου λίγα λόγια για το EP. Πώς είναι τα πράγματα; Τι έχει αλλάξει;

«Αυτό που έχει αλλάξει είναι πως τώρα έχουμε να προβάλλουμε αυτό που έχουμε κάνει. Γιατί μέχρι τώρα, άμα δεν έχεις να δώσεις στον άλλο κάτι να ακούσει, μόνο από τα live προβάλλεσαι. Μια χαρά είναι η κατάσταση. Μας έφυγε ένα βάρος κι έχουμε χαλαρώσει αρκετά. Επίσης δεν ξέρουμε πώς θα τα φέρει ο καιρός...».

Τι εννοείς;

«Εννοώ πως τώρα έχουμε χρόνο. Δεν ξέρω πώς θα τα φέρει ο χρόνος. Έχουμε και το φανταρικό μπροστά μας. Δεν ξέρουμε επίσης αν θα προκύψουν ενδεχόμενες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Οπότε τώρα είμαστε πιο χαλαροί και πιστεύω θα γράψουμε κάτι, αν και ακόμα μας είναι δύσκολο να κλείσουμε κάποια πρόβα λόγω σχολών και εξεταστικής».

Δηλαδή τα επόμενα σχέδια έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία κάποιου album πλέον, και όχι ΕΡ;

«Μπορεί να είναι αυτό και μπορεί να είναι τέσσερα άλλα κομμάτια που θα βγουν σε βινύλιο. Είτε σαν single, είτε πάλι σαν ΕΡ. Δεν ξέρουμε ακόμα. Πάντως σίγουρα θα γράψουμε και θα κυκλοφορήσουμε και άλλα πράγματα».

Γιατί καθυστέρησε η κυκλοφορία του Rumors;

«Καθυστέρησε γιατί βασικά ήταν η πρώτη μας ηχογραφημένη κυκλοφορία. Είχαμε και κάποια τεχνικά προβλήματα. Δηλαδή πολλά από τα κομμάτια που γράψαμε δεν ήταν από τα αρχικά τα οποία είχαμε γράψει, αλλά από τα τελευταία. Ε, είχαμε ενθουσιαστεί που ήταν και πιο «περίτεχνα», μιας και εμείς όταν ξεκινήσαμε δεν ξέραμε να παίζουμε τόσο καλά τα όργανα μας. «Άτεχνοι» είμαστε και αυτό που προσπαθούμε να βγάλουμε να είναι καλό, για τα δικά μας μέτρα. Επίσης δεν είχαμε την εμπειρία για να ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Αλλά ήταν η πρώτη φορά».

Για το hype που υπάρχει γύρω από εσάς τι έχετε να πείτε;

«Ναι, υπάρχει κάποιο hype αλλά αυτό ήταν λόγω των live που είχαμε κάνει μέχρι τώρα. Και αυτό θέλαμε να τονίσουμε. Πως πέρα από τα live έχουμε φτιάξει και μουσική. Και η προβολή αυτή έχει βοηθήσει. Και το θέμα είναι πως τα πράγματα πήγαν σταδιακά. Κάποια στιγμή έπρεπε να βγει κάτι για να μην είναι «φούσκα» το όλο πράγμα, τελικά βγήκε, και μέχρι τώρα καλά έχει λειτουργήσει. Δηλαδή κάναμε κάποιες συναυλίες, δουλέψαμε πολύ για αυτές και το ένα έφερε το άλλο. Δεν επιδιώξαμε κάποιο hype χωρίς να έχουμε δουλέψει για αυτό».

Για τη μουσική σκηνή στην Αθήνα τι έχετε να πείτε;

«Υπάρχει μια σκηνή. Δηλαδή υπάρχουν άτομα που παίζουν στην Αθήνα. Υπάρχουν groups τα οποία έχουν κοινά στοιχεία και όλο αυτό μόνο καλό μπορεί να θεωρηθεί. Εμείς μικρόκοσμο τον αποκαλούμε βασικά. Αλλά τώρα υπάρχει και το internet, υπάρχουν τα free press που βοηθούν».

Οι συνθήκες ώστε να μεγαλώσει όλο αυτό το πράγμα πιστεύετε πως υπάρχουν; Μπορεί να διευρυνθεί; Αν βρισκόμαστε στο 1 μπορούμε να πάμε στο 2;

«Είναι πιο χαοτικές οι συνθήκες πλέον στις μέρες μας. Για παράδειγμα, πάει κάποιος στο MySpace, φτιάχνει μια σελίδα και τον μαθαίνει ο κόσμος. Το να σε μάθουν 1200 άτομα δεν είναι δύσκολο. Απλά το θέμα είναι πόσο καλή μουσική βγαίνει και πόσοι θα έρθουν σε ένα live και να στηρίξουν όλο αυτό που γίνεται. Και για να διευρυνθεί αυτή η σκηνή, λογικά θα πρέπει να πάρει κόσμο από άλλες κατηγορίες μουσικής. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προβληθεί και περισσότερο. Θα πρέπει να ακουστεί και σε κάποιο ραδιόφωνο ας πούμε. Πέρα από τα free press».

Για τους Victory Collapse τι θες να πεις;

«Αυτό που μας λείπει σαν μπάντα είναι ο αυθορμητισμός. Είμαστε πολύ κοντρολαρισμένοι και διυλίζουμε τα πάντα. Αυτό μπορεί να είναι καλό, αλλά αυτό που λέω είναι πως πολύ θα ήθελα να μπούμε μια μέρα στο studio και να πούμε θα γράψουμε ένα κομμάτι για τον τάδε λόγο, για να γουστάρουμε. Σαν οντότητες είμαστε πολύ διαφορετικοί μεταξύ μας και γίνεται μια μίξη στο τέλος».

Για πείτε μου λίγα λόγια για το video-clip. Το οποίο είναι πάρα πολύ ωραίο...

«Ευχαριστούμε! Βασικά γνωριστήκαμε με έναν Αμερικανό σκηνοθέτη, που μόνος του προσφέρθηκε να κάνει αφιλοκερδώς το video-clip, μιας και μας είχε δει live και του άρεσε πολύ ό,τι κάναμε. Και έδεσε πολύ καλά αυτό το πράγμα. Κάτι που φαίνεται και από το αποτέλεσμα, το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα».

Πού μπορούμε να το δούμε το video clip;

«Προς το παρόν μπορείς να το δεις στο Youtube και στο MySpace. Το που αλλού μπορεί να προβληθεί είναι κάτι που το συζητάμε ακόμα».

Το ΕΡ το βγάλατε μόνοι σας με τη βοήθεια του Vinyl Microstore. Κάποια νύξη από δισκογραφική δεν έχει γίνει μέχρι τώρα; Σε τι δισκογραφική θα θέλατε να είστε;

«Σε μια μικρή ανεξάρτητη ωραία θα ήταν να βρισκόμαστε, αν μας ικανοποιούσε σε κάποια πράγματα. Αν και το βασικό πράγμα που θα θέλαμε στήριξη είναι στη διανομή. Δηλαδή εκεί θα θέλαμε περισσότερη βοήθεια παρά σε κάποια οικονομική βάση. Εκεί που εμείς έχουμε βγάλει μόνοι μας το ΕΡ, και διανέμεται μόνο μέσω του Vinyl Microstore και από εμάς στα live μας, θα μπορούσε να είναι και κάπου αλλού».

Στο εξωτερικό θα πηγαίνατε να κάνετε κάτι;

«Άμα πας για να παίξεις σε 20 Έλληνες φοιτητές έχοντας στο μυαλό σου πως πας για εκδρομή, θα είναι ωραία για μας περισσότερο και όχι για τη μουσική μας. Άλλα άμα είναι να πάμε για να προωθήσουμε τη μουσική μας, θα πρέπει να αξίζει τον κόπο. Θα πρέπει να υπάρχει κάτι να δώσεις. Το θέμα είναι πως αν υπάρξει μια σπουδαία ελληνική μπάντα, θα βγει προς τα έξω χωρίς ιδιαίτερο κυνήγι. Δηλαδή θα έρθουν να σε βρουν. Η καλή μουσική μπορεί να φτάσει παντού. Και ειδικά με το MySpace είναι πολύ πιο εύκολο. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει πιστεύω, και εμείς θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Δεν θα τα παρατάγατε δηλαδή όλα για να πάτε να κάνετε κάτι έξω;

«Άμα μπαίναμε στο studio και βλέπαμε πως αυτά που κάνουμε είναι «τα απίστευτα» ίσως, αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορείς να τα παρατήσεις όλα για ένα όνειρο. Απλά άμα είναι να κάνεις κάτι στο εξωτερικό πέρα από το να το δοκιμάσεις, είναι και η διάρκεια που θα έχεις. Δηλαδή να πας να παίξεις κάποια live, να ξαναπάς μετά από 20 μέρες π.χ., να ξαναπάς και να ξαναπάς. Θέλει διάρκεια, λεφτά και ρίσκο. Να έχεις ελεύθερο χρόνο βασικά για να το προσπαθήσεις και να έχεις και απίστευτο υλικό να παρουσιάσεις. Και φυσικά μια βάση να στηριχτείς. Αλλά είναι πολύ δύσκολο. Τουλάχιστον στη φάση που είμαστε τώρα είναι αδύνατο. Ας παίξουμε σε όλη την Ελλάδα πρώτα και βλέπουμε...».

Είναι εφικτό να ζήσετε από τη μουσική;

«Ακόμα δεν βγάζουμε αρκετά χρήματα. Από το EP μέχρι στιγμής μείον είμαστε οικονομικά. Αλλά πέρα από αυτό, ποιος δε θα ήθελε να βγάλει χρήματα από αυτό που κάνει και του αρέσει; Με τον τρόπο που το κάνουμε και στο στάδιο όπου είμαστε δεν έχουμε απαιτήσεις ακόμα να συμβεί αυτό το πράγμα. Για να μπορέσεις να βγάλεις λεφτά από τη μουσική θα πρέπει να την έχεις σαν επάγγελμα. Δηλαδή για εμάς τώρα είναι αδύνατο να αφιερώσουμε οκτώ ώρες για αυτό το πράγμα. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο».

Τι μουσική ακούτε;

«Τον τελευταίο καιρό αυτά που ακούμε είναι οι National, oι Holy Fuck, οι Foals, η M.I.A., οι Battles, ο Andrew Bird και άλλα διάφορα πάνω στο ίδιο ύφος».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured