oneirop2.jpg (24930 bytes)
oneiro2.gif (2540 bytes)

Συνέντευξη στον Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ονειροπαγίδα. Ενα συγκρότημα που εμφανίστηκε πριν από 2 χρόνια περίπου και άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής. Ο φρέσκος ήχος, οι ψαγμένες μελωδίες, η προσεγμένη παραγωγή (βλέπε Coti K.) οι πρωτοποριακές μουσικές φόρμες σε συνδυασμό με τα γυναικεία φωνητικά, ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά τους που ουσιαστικά έδωσαν το μοναδικό τους στίγμα που τώρα πια είναι και εύκολα αναγνωρίσιμο. Η έκπληξη των τελευταίων χρόνων; Η μήπως ήταν καιρός να κορεστεί η σκηνή από ήχους και μελωδίες που μοιάζουν ίδιες;

Ας δώσουμε το λόγο στους ίδιους. Είναι όντως αυτά που ανέφερα τα βασικά χαρακτηριστικά σας;

"Είναι ότι πιο μοντέρνο και διεθνές κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική σκηνή. Οταν άλλες μπάντες προσκολούνται φανατικά σε περασμένες δεκαετίες και στυλ, εμείς κοιτάμε στο 2000."

Τί ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε και αναλάβατε να το αναπληρώσετε;

"Μελωδία στις φωνές και όχι απαγγελίες ποίησης, αισιόδοξη οπτική της ζωής, ειρωνία, εξομολογήσεις μικρών μυστικών, αλλόκοτη εξέλιξη ακόρντων, απρόβλεπτη ενορχήστρωση."

Εδώ θέλω να σταθώ. Αισιόδοξη οπτική της ζωής. Αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να ξεκολλήσουμε από την γκρίνια και την επανάσταση που την εκμεταλλευόμαστε μόνο και μόνο για να λέμε ότι αντιδρούμε;

Μήπως όμως η παρουσία της Παυλίνας σαν frontwoman έδωσε και μια παραπάνω αφορμή για να έρχεται το κοινό στις συναυλίες σας;

"Η γυναικεία φωνή που έτσι κι αλλιώς αποτελεί κάτι ασυνήθιστο για τα εδώ δεδομένα αλλά περισσότερα ο ήχος μας ο οποίος είναι αναγνωρίσιμος γιατί δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά συγκροτήματα."

Ναι συμφωνώ. Αλλά νομίζω ότι όλοι σας χρειάζεστε εύσημα αφού άλλωστε ο καθένας σας δουλεύει και δημιουργεί με κοινό σκοπό το καλό του συνόλου.

oneiro1.jpg (11812 bytes)"Με όποιο μέσο μπορεί. Ολοι μας είμαστε εργατικοί, συνεπείς και συνεργαζόμαστε άψογα. Το γεγονός ότι έχουμε διάθεση να πειραματιστούμε και να παρουσιάσουμε ένα στυλ σε κάθε κομμάτι και μια ατμόσφαιρα που του ταιριάζει. Είμαστε ανοιχτόμυαλοι και οι επιρροές μας πολλές. Αντλούμε πολλή ενέργεια απ'το να παίζουμε μαζί και είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι από τον άλλο."

Βέβαια το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό στα live σας. Μάλλον πρέπει να περνάτε καλά πάνω στη σκηνή, έτσι δεν είναι;

"Eίναι μέρος της δουλειάς μας ώς μπάντα, αλλά το πιο διασκεδαστικό."

Ωραία το διασκεδάζετε. Θέλω όμως και μια αυτοκριτική. Πως κρίνετε τον "χαρακτήρα" σας επί σκηνής;

"Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό. Και αυτό γιατί σεβόμαστε απόλυτα τον ακροατή. Πάμε και οι ίδιοι σε συναυλίες και ξέρουμε πως νιώθεις όταν περνάς καλά. Ανάλογα συναισθήματα θέλουμε να μεταδίδουμε και εμείς αλλά είναι κάτι που χρειάζεται αδιάκοπο ψάξιμο. Δεν είμαστε οι Rolling Stones."

Σίγουρα δεν είστε και μάλλον δεν θα θέλατε να είστε ειδικά με τον Χριστόδουλο φανατικό οπαδό … αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Νομίζω όμως ότι την έχετε δει όσον αφορά στην εικόνα σας..

"Δεν έχουμε καμμιά εικόνα ακόμη. Η ιστορία μας είναι πολύ μικρή. Θα σου απαντήσω μετά από 175 χρόνια"

oneiro2.jpg (12849 bytes)Καμιά σχέση με τον Χαϊλάντερ;…τέλος πάντων.

Είστε τυχεροί όμως. Πέσατε και σε καλή δισκογραφική εταιρία. Από τις λίγες περιπτώσεις που μια εταιρία έχει χαρακτήρα μακρυά από το απρόσωπο της πολυεθνικής εταιρίας που ουσιαστικά δεν ασχολείται αλλά την ενδιαφέρει μόνο το κέρδος. Αλήθεια ποιός είναι ο σκοπός της?

"Να προωθεί με όλα τα δυνατά μέσα το συγκρότημα και το δίσκο του. Η εταιρία διαθέτει τη μουσική εκεί που ανήκει, δηλαδή στο κοινό."

Και αν το παρακάνει με την προώθηση;

"Η υπερβολική διαφήμιση είναι κάτι σαν την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Καίγεσαι."

Η σωστή παραγωγή βοηθά με έμμεσο τρόπο στην προώθηση ή δεν παίζει κανένα ρόλο;

"Σωστές παραγωγές υπάρχουν πολλές. Η δικιά μας όμως διαθέτει ατμόσφαιρα και προσωπικότητα."

Τελευταία έχω παρατηρήσει ότι οι πρόσφατες λαϊκο-σκυλο-ποπ κυκλοφορίες καταβάλουν προσπάθειες για μια τουλάχιστον αξιοπρεπής παραγωγή σαν μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσουν το χαμένο έδαφος.

"Η πλειοψηφία θα ακούσει ότι πλασάρεται από την TV ή το MTV. Υπάρχουν βέβαια και όσοι ψάχνουν τη μουσική περισσότερο. Κάποιοι από αυτούς αγόρασαν το δίσκο μας και μας είδαν live."

Ε, βέβαια… όσα φίλτρα και εφφέ να βάλεις, τα σκυλάδικα θα παραμείνουν σκυλάδικα. Εσείς πάντως τα καταφέρνετε και στη νέα τεχνολογία…Ο Coti K. σας κάνει μαθήματα;

"Η τεχνολογία είναι κάτι το οποίο μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε προς όφελος της μουσικής και κατά συνέπεια του ακροατή."

Πρόσφατα εμφανιστήκατε και στη Θεσσαλονίκη. Λιγάκι αργοπορημένοι… αλλά τελικά τα καταφέρατε… γιατί έτσι?

"Πρόκληση για μας. Κιθαρίστας με 40 πυρετό. Σχετικά μικρή προσέλευση του κόσμου σε σχέση με τις συναυλίες μας στην Αθήνα. "

Μάλλον ήταν κακή ημέρα. Εγώ πάντως είμουνα από τους πρώτους που κανόνισα να έρθω… και ήταν άδικο να περιμένουμε τόσο καιρό για να σας γνωρίσουμε από κοντά… μάλλον το κοινό της Θεσσαλονίκης σας εκδικήθηκε… Αντιθέτως για το καλοκαίρι είστε από τους πρώτους που δήλωσαν συμμετοχή στο RockWave '99. Διακοπές δεν θα πάτε?? Τι θα κάνετε?

"Συναυλίες δεξιά και αριστερά. Θέλουμε να παίξουμε live τα καινούρια μας κομμάτια αλλά και να παρουσιάσουμε στους καινούριους μας φίλους τα παλιά. Στο Rockwave, θα είναι πολύς κόσμος που δεν μας έχει ξαναδεί. Ενδεχομένως και από το εξωτερικό όπου μας ενδιαφέρει πολύ να παίξουμε."

oneiro3.jpg (9201 bytes)Από μένα έχετε τις καλύτερες ευχές για να το πραγματοποιήσετε …. Καλό καλοκαίρι και όπως θα έλεγε και ο παραλίγο φανατικός οπαδός σας … "Σας πάω!"

Υ.Γ. Το τηλέφωνο της Παυλίνας είναι απόρρητο? Το cd του ΟΤΕ δεν το βγάζει… όχι δεν είναι αυτό που νομίζεις… απλά μερικές ακόμη ερωτήσεις θέλω να κάνω… εμπρός;;; …εμπρός;; …..

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured