Άγγελος Κλειτσίκας

Το Good Lord Bird είναι ένα σπάνιο πτηνό που ταξιδεύει πάντα μόνο του για να μην αποσπάται από τις αποφάσεις του σμήνους και τα φτερά του θεωρούνται καλός οιωνός. Είναι επίσης ένας συμβολισμός για τον John Browne, τη φιγούρα που υποδύεται ο Ethan Hawke στην σειρά με το ίδιο όνομα, έναν ακόλουθο του λόγου του Χριστού που πιστεύει στην ανθρώπινη ισότητα πέρα από κάθε φυλή και προσπαθεί να επαναστατήσει απέναντι στην σκλαβιά των μαύρων στις ΗΠΑ λίγο πριν τον εμφύλιό τους πόλεμο. Την ιστορία αφηγείται ο “Onion”, όπως είναι το παρατσούκλι του Henry, ένα μαύρο αγόρι που ο John Browne πιστεύει πως είναι κορίτσι και το παίρνει μαζί του στον αγώνα του απέναντι στην απελευθέρωση του πληθυσμού του. Η σειρά του Showtime διαθέτει άπλετο χιούμορ, πυροδοτεί προβληματισμούς και βρίσκει συσχετισμούς με το σήμερα, όπου τα ίσα, ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ φαίνεται να είναι ακόμη υπό αμφισβήτηση.

https://www.youtube.com/watch?v=H-Tm63y-S4s


Το Γυάλινο Ξενοδοχείο είναι το νέο βιβλίο της καναδής Emily St. John Mandel, συγγραφέως του γνωστού και βραβευμένου Σταθμός Έντεκα και αφηγείται την ιστορία της Vincet, μίας κοπέλας που αποφασίζει να αφιερώσει τη ζωή της δίπλα σε έναν πολύ μεγαλύτερό της επιχειρηματία, έτσι ώστε, όπως αναφέρεται κάπου χαρακτηριστικά στο βιβλίο, να ανήκει στους ανθρώπους που είναι αρκετά τυχεροί για να μη σκέφτονται τα χρήματα. Αν υπάρχει ένα κέντρο βάρους στο συγκεκριμένο βιβλίο, είναι η κρίση ταυτότητας που χαρακτηρίζει το σύνολο των προσωπικοτήτων που περνούν από τις σελίδες του. Άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν το νόημα της ζωής και να στηρίξουν τις επιλογές του, αλλά που στο τέλος συνειδητοποιούν πως απλώς πάντοτε ήταν εγκλωβισμένοι σε μία ψευδαίσθηση διαφορετικής ζωής που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν ποτέ. Δεν πρόκειται για κάποιο λογοτεχνικό κομψοτέχνημα, αλλά προσφέρει μία ακόμα οπτική στις παθογένειες της σύγχρονης ζωής σε έναν καπιταλιστικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπαίνοντας στο Γυάλινο Ξενοδοχείο της Emily St. John Mandel, θα «ακούσετε» μια νέα σπουδαία λογοτεχνική φωνή


Ο Paul Jacobs είναι ένας καρτουνίστας, του οποίου τα σκίτσα κοσμούν διάφορες ανεξάρτητες, δισκογραφικές κυκλοφορίες, αλλά και μέλος του post punk γκρουπ Pottery. Όταν δεν κάνει τίποτα από τα δύο, κυκλοφορεί psych pop-rock  δίσκους με το όνομά του. Το ολόφρεσκο Pink Dogs On The Green Grass είναι ένα από εκείνα τα άλμπουμ στα οποία επιστρέφω συνεχώς τις τελευταίες μέρες για τις εθιστικές του μελωδίες, τη νεανική του αύρα και την ανοιξιάτικη του ανεμελιά και έχει εξελιχθεί στο ιδανικό soundtrack αυτού του νέου ανοίγματος της ζωής.


 

Στίχοι/ Μουσική, Φοίβος Δεληβοριάς - Σκηνοθεσία, The Boy. Στη νέα αττική, οπτικοακουστική εμπειρία του «Ο Κόσμος Σου», οι δύο παραπάνω κύριοι διοχετεύουν τις λατρεμένες εμμονές τους στη φωνή/προσωπικότητα της Νεφέλης Φασουλή, για ένα τραγούδι που ερωτοτροπεί με τη φαντασίωση μιας Αθήνας που μας περιμένει. Ορμήξτε.


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured