10 iconic video clips των Black Keys για να μπούμε στο απαραίτητο συναυλιακό mood

Ενόψει της εμφάνισής τους στο Rockwave Festival το Σάββατο 8 Ιουλίου, εξερευνούμε μια ακόμη δημιουργική πτυχή της δουλειάς των Black Keys: τα θρυλικά video clips τους.

Ήταν οκτώ ολόκληρα χρόνια πριν, όταν το αγαπημένο ντουέτο των Dan Auerbach και Patrick Carney άνοιξε την αυλαία του 20ου Rockwave Festival το 2015, σε ένα κατάμεστο από κόσμο TerraVibe που περίμενε εναγωνίως την πρώτη τους συναυλία σε αθηναϊκό έδαφος. Και σε αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, οι Black Keys δεν έμειναν φυσικά αδρανείς, αλλά κυκλοφόρησαν τρεις δισκογραφικές δουλειές με την κλασική rock ‘n’ roll ενέργεια και τη vintage αισθητική μέσα από την οποία αγαπήθηκαν όσο λίγα acts την τελευταία δεκαετία.

Με το πιο πρόσφατο Dropout Boogie στις αποσκευές τους, οι Black Keys ετοιμάζονται για ακόμη μια φορά να μας παρασύρουν σε ένα groovy συναυλιακό party – πάντα στο θρυλικό πλέον Rockwave – και αυτή είναι και η καλύτερη αφορμή για να εξερευνήσουμε μια ακόμη δημιουργική πτυχή της δουλειάς τους: τα θρυλικά video clips τους! Ακολουθούν τα 10 αγαπημένα του Avopolis.

 

Tighten Up

Από το λατρεμένο Brothers του 2010 και σε παραγωγή του Danger Mouse, το “Tighten Up” των Black Keys υπήρξε το breakthrough single μέσα από το οποίο γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία και μπήκαν για τα καλά στα εγχώρια ραδιόφωνα. Το video clip του, σε σκηνοθεσία Chris Marrs Piliero, βρίσκει τα μέλη του συγκροτήματος στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όσο οι fictional γιοι τους παίζουν σε μια παιδική χαρά με τα παιχνίδια τους, και βραβεύτηκε με MTV Video Music Award στην κατηγορία Breakthrough Video. Το δε Pitchfork το συμπεριέλαβε στα top music videos του 2010.

 

Too Afraid To Love You

Από το Brothers έρχεται και το video clip του σπαρακτικού Too Afraid To Love You”, με ένα puppet δεινοσαυράκι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που επιδίδεται σε χαρτοπαιξία και κατανάλωση bourbon σε σκοτεινές μπάρες, όσο εκείνο προσπαθεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του για εκείνη που (φοβάται να) αγαπά. Ουφ!

 

Your Touch

Επιστροφή στο “Your Touch” και το φοβερό Magic Potion του 2006, με τους Auerbach και Carney σε ένα υπαίθριο jam session στο video clip ενός smash hit που ακούσαμε και στην ταινία Zombieland  και στις αγαπημένες σειρές του HBO Eastbound and Down και Entourage.

 

Next Girl

Η εμμονή των Black Keys με τα puppet dinosaurs επικρατεί για τα καλά και στο video clip του “Next Girl”, με το hotness να χτυπάει βέβαια κόκκινο, αφού σε αυτήν την περίπτωση με αυτό παίζουν δύο καυτές παρουσίες in a bikini…

 

Little Black Submarines

Από το El Camino του 2012, το music video του “Little Black Submarines” σε σκηνοθεσία Danny Clinch, καταγράφει μια μοναδική live performance του συγκροτήματος στο Springwater Supper Club and Lounge, ένα μικρό μα κλασικό dive bar στο Nashville του Tennessee. Και είναι και ιστορικής σημασίας, μιας που το συγκεκριμένο venue και προηγουμένως speakeasy, ήταν και το πρώτο που έλαβε άδεια πώλησης αλκοόλ μετά το πέρας της ποταπαγόρευσης.

 

Crawling Kingsnake

Αντίστοιχη ιστορικότητα αποπνέει και το video του “Crawling Kingsnake” από τον δίσκο Delta Kream, μιας που το συγκρότημα και ο σκηνοθέτης Tim Hardiman έκαναν τα γυρίσματά του στο Jimmy Duck Holmes’ Blue Front Café, το παλαιότερο juke joint στις ΗΠΑ. Άξιο, για μια διασκευή του αγαπημένου κομματιού του Big Joe Williams από το μακρινό 1941.

 

Fever

Vintage feeling και σκηνές της αμερικανικής ζωής με πρωταγωνιστές πάντα τους Dan Auerbach και Patrick Carney, στο κολλητικό και φουλ ραδιοφωνικό “Fever” από τον δίσκο Turn Blue του 2014.

 

Wild Child

Από τον τελευταίο δίσκο τους, Dropout Boogie, το video του “Wild Child” είναι ένα πραγματικό American highschool έπος, με το αγαπημένο duo να τρυπώνει αυτή τη φορά σε ένα Λύκειο όπου οι μαθητές είναι απολαυστικά ανεξέλεγκτοι και σκανταλιάρηδες.

 

Poor Boy a Long Way From Home

Ακόμη περισσότερο bourbon και Mississippi blues, στο video clip του “Poor Boy a Long Way From Home”, ξανά γυρισμένο στο Jimmy Duck Holmes’ Blue Front Café.

 

Lonely Boy

Το αφήσαμε για τελευταίο, είναι όμως και το καλύτερο. Ο λόγος φυσικά για το iconic video clip του “Lonely Boy” για το El Camino. Με πρωταγωνιστή τον μουσικό, ηθοποιό και part-time φύλακα security εκείνη την εποχή, Derrick T. Tuggle, το clip που έμελλε να γίνει κολλητικό ως προς τη θετική ενέργεια που δημιουργεί στους θεατές του, καταγράφει εκείνον να χορεύει ξέφρενα και να κάνει lip-syncing στο κομμάτι μπροστά από το Pepper Tree Motel στο Βόρειο Hollywood. Το video γυρίστηκε σε ένα μόλις take, έγινε αμέσως viral όταν κυκλοφόρησε – με 400,000 views στο YouTube σε 24 μόλις ώρες – και φυσικά απέσπασε εκείνη τη χρονιά το MTV Video Music Award στην κατηγορία Best Rock Video. Αναμενόμενο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι χορευτικές κινήσεις του πρωταγωνιστή του ήταν κατ' ομολογίαν του εμπνευσμένες από τον John Travolta στο Saturday Night Fever και το Pulp Fiction, τον χορό του Carlton Banks στο The Fresh Prince of Bel-Air, αλλά και με ολίγη από Michael Jackson!

 

Οι Black Keys θα εμφανιστούν στο Rockwave Festival 2023 μαζί με τους Puscifer, VV, Kisahi Bashi, Frenzee στις 8 Ιουλίου, στο TerraVibe.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε!

Τιμές Εισιτηρίων
(στις τιμές εισιτηρίων περιλαμβάνεται το κόστος της υπηρεσίας διαχείρισης εισιτηρίων)

Γενική Είσοδος
Φάση 1: 49,50 ευρώ
Φάση 2: 55 ευρώ
Ταμείο: 60 ευρώ

Golden Standing
99 ευρώ

VIP (A & B)
99 ευρώ

Με κάθε 3 VIP ή Golden Standing εισιτήρια παρέχεται 1 δωρεάν Θέση Στάθμευσης/Parking.

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: viva.gr & hunteragency.gr
Τηλεφωνικά: 11876

Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni's)

Δίκτυο Public
Public online: http://tickets.public.gr/

Kαταστήματα Public
https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured