Άγγελος Κυρούσης

Η δισκογραφική ταξινόμηση, έστω και ασυναίσθητα, υποδηλώνει το πώς βλέπεις τα πράγματα. Δε μιλώ για τα σημεία που η δισκοθήκη έχει απόλυτη χρονολογική και αλφαβητική σειρά. Ας πούμε, στο κομμάτι με τις συλλογές προσωπικά δεν ακολουθώ αυτή τη μέθοδο. Τις βάζω περίπου με σειρά που έχουν αγοραστεί, ομαδοποιημένες αν πρόκειται για volumes του ίδιου project, αλλά κι όσο πιο κοντά τις θεωρώ υφολογικά. Για παράδειγμα, στα various του rock, έχω μαζεμένη τη σειρά Wayfaring Strangers της Numero, το Seafaring Strangers δίπλα,  το Local Customs: Lone Star Lowlands αμέσως μετά, παρότι δεν προκύπτει το παραπάνω ταίριασμα απ’ την τυπική αρίθμηση του label. Αμέσως μετά βλέπω το “Class Of 55” των Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison και Johnny Cash, και μετά ακολουθεί η σειρά συλλογών Country Funk της Light In The Attic. Αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει country funk, μπορείτε να ακούσετε το “Light Blue” του Bobby Darin.

Θα μπορούσαν μονάχα οι LITA συλλογές να μου λύσουν τα χέρια. Θα ήταν ανώφελο να τις αποφύγω μιας και είναι ο mishmash τρόπος που «το L.A. κάνει έρωτα με το Nashville». Αφορμή για να επιστρέψω εδώ, είναι ο περιβόητος δίσκος της Beyoncé, Cowboy Carterη ανάγνωση του “Jolene”, οι εξωμουσικές και μη ερμηνείες και παρερμηνείες για τις cowboy μπότες, οι μπόλικες λίστες που ανέσυραν τις μαύρες διαπλοκές καβάλα στ’ άλογο μα και αυτές που μας γνώρισαν νέους καλλιτέχνες με αυτό το χούι.

Λίγο έως πολύ, εξαντλείται η συζήτηση γύρω από το marketing ενός ήδη επιτυχημένου commercial pop δίσκου, με το country τέχνασμα να μονοπωλεί τις κρίσεις, οπότε ας δούμε τι λένε τα κιτάπια.  Από τους Ray CharlesTina Turner, Solomon BurkeCharley Pride μέχρι τους LL Cool JSnoop DoggBone Thungs N-Harmony και Toni Braxton, κάμποσοι δοκίμασαν τα σπιρούνια.

Στο podcast που ακολουθεί , για λογαριασμό των MyPodcasts του Avopolis.gr, θα πάρουμε τα πεπραγμένα όλων αυτών και της επίκαιρης Beyoncé, αλλά από την ανάποδη. Τουτέστιν θα ακούσουμε μερικά ασπρουλιάρικα, χλωμά και μη, πρόσωπα να υιοθετούν τα μαύρα blues, soul και funk τερτίπια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured