Δημήτρης Λιλής

Θα γραφτούν πολλά από πολλούς, θα πλασαριστούν ως «καλύτεροι» χιλιάδες δίσκοι, από εκατοντάδες ειδήμονες και ακόμα και αν στα πιο μικρά και λιγότερο εκπαιδευμένα χωριά όπως το δικό μας υπάρξουν κοινές συνισταμμένες υποθετικά η «καλή μουσική» θα θριαμβεύσει. Αρχικά γιατί πως αλλιώς να δικαιολογηθούν δεκάδες reviews και New Music Weekly μέσα σε 12 μήνες και έπειτα γιατί πρέπει κάπως να μςα βγουν τα κουκιά και να μην φαινόμαστε «άμπαλοι» συγκριτικά με τους έξω.

Φαινόταν από την αλλαγή της δεκαετίας ότι όσο περνάει ο χρόνος τόσο οι ακροατές θα κερδίζουν έδαφος και τα Μέσα αν δεν είναι πραγματικά ικανά να λειτουργήσουν ως μέσα επιρροής θα παράγουν απλά περιεχόμενο, αν και η λέξη content χρησιμοποιείται πλέον περισσότερο. Σε ένα 10 x 10τμ τύπου κρησφύγετο, στο κέντρο της πιο εμπορικοποιημένης Αθήνας που έχεις δει ποτέ, αποσπάσματα όπως τα παρακάτω 10 έπαιζαν καθόλη την διάρκεια του έτους χωρίς να χρειαστεί μέχρι σήμερα να δημοσιοποιηθούν τόσο σε επίπεδο κριτικών όσο και σε επίπεδο New Music Weekly.

Τα 10 best kept secrets του 2023 λοιπόν, γνωρίζοντας με σιγουριά πως θα μετανιώσω για το κρέμασμα τους στις ιντερνετικές σελίδες. Όχι ότι άλλα (αγαπημένα μου και λιγότερο μαζικά) media δεν έχουν φροντίσει την επικοινωνία αυτών νωρίτερα μέσα στην χρονιά, αλλά σε επίπεδο μεταφοράς τους στην εγχώρια εναλλακτική μουσική πραγματικότητα με σημειώσεις στα ελληνικά, μάλλον αποτελούν ακόμα και μήνες μετά την κυκλοφορία τους μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του φρέσκου.  

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured