Το illustration που συνοδεύει το mixcloud ανήκει στον Στάθη Καλατζή

Σπάνια θα βρεθούν μουσικοί στο διάβα σου που θα καλύψουν όλα σχεδόν τα μουσικά φάσματα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως εσύ σαν ακροατής το ήθελες αυτό, να εξηγούμαστε. Όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι μουσικόφιλοι θα μπουν και σε άλλα genres όταν ο δημιουργός που αγαπούν θα θελήσει να πειραματιστεί και να ανοίξει την ματιά του και σε άλλες κατευθύνσεις δίνοντας συνολικά καλό. 

Στην περίπτωση του τεράστιου Ryuichi Sakamoto αυτό δεν συμβαίνει όπως ακριβώς ακούγεται αλλά σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να το αρνηθούμε. Ο ίδιος ξεκίνησε κάπου το 1978, με την δυνατή παρέα των Haruomi Hosono, Yukihiro Takahashi που είχαν και αυτοί σοβαρή πορεία στην δισκογραφία όλα αυτα τα χρόνια. Ο λόγος για τους πολυδιάστατους Yellow Magic Orchestra με καμία εικοσαριά δισκάρες στο ενεργητικό τους και βάλε. Να σημειωθεί πως ο πρώτους του δίσκος συνέβη το 1976, με τον Toshiyuki Tsuchitori (άκου το "Disappointment-Hateruma"). Έκτοτε, μετράμε πάνω από 100 δίσκους μέχρι και σήμερα με δεκάδες πετυχημένες συνεργασίες. Μεταξύ αυτών και αξεπέραστα soundtracks για ταινίες όπως The Revenant αλλά και το Merry Christmas Mr. Lawrence με τον David Bowie που εκτοξευσε το όνομα του σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. 

 Ο Sakamoto ξεκίνησε την καριέρα του ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο τη δεκαετία του 1970 ως μουσικός, παραγωγός και ενορχηστρωτής ενώ η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το Thousand Knives του 1978 που ακόμη και σήμερα στέκει αγέρωχο ως ένα από τα πιο σημαντικά ηλεκτρονικά Fusion άλμπουμ στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής. Ως συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured