View More

Ταξίδια Και Δίσκοι: Η Ισλανδία

Στη αυτή τη νέα σειρά podcast του Avopolis, η Άννα Γεωργάτου, με την βοήθεια καλεσμένων, αναδεικνύει λιγότερο συνηθισμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς και μαζί, τις μουσικές σκηνές τους.

Άννα Γεωργάτου
Άννα Γεωργάτου

Στο πρώτο επεισόδιο, η Ισλανδία έχει την τιμητική της. 

Άτλαντες και βινύλια θα ανοίγουμε σε  αυτόν τον νέο κύκλο podcast για μια ώρα σχολική με Μουσική και Γεωγραφία και τι πιο όμορφο από ένα ποδαρικό από την Μαριλένα Σαλαμάνου από τους Easy Greek και το υπέροχο ταξιδιωτικό γραφείο με εξειδίκευση στην Ισλανδία “Niceland” -που σημειωτέον θέλουμε πίσω-, το κορίτσι που σαν ισλανδικός καταρράκτης έσκασε με ορμή στο στούντιο του Avopolis και το γέμισε με εικόνες και μουσική.

seydisfjodur

Επεισόδιο 1 με το κατεξοχήν κατάλληλο άτομο να μιλήσει. Η Μαριλένα Σαλαμάνου είναι αυτή που πάντα θα κλαίει ακούγοντας live κάποια ισλανδική μπάντα και δεν θα χορταίνει ποτέ να μιλάει για την Ισλανδία. Η γνωριμία της με την χώρα του πάγου και της φωτιάς ξεκινά τυχαία το 2002 από ένα βαρετό μάθημα στο πανεπιστήμιο που την φέρνει στη Διδότου στο Vinyl Microstore και τελικά στους Múm. 3 φορές ήδη εκεί, πρώτη προσγείωση στο Reykjavík κι έχει να θυμάται την αντανάκλαση ενός γεμάτου φεγγαριού στον πάγο κι ένα βράδυ με Sigur Rós ζωντανά στο υπέροχο Harpa, φίλη πλέον των Múm -είναι αυτή άλλωστε, στην οποία χρωστούν το casio αρμονιάκι τους- και του Árni από τους FM Belfast, μας συμβουλεύει βινύλια να αγοράσουμε από το 12 Tónar, το Βόρειο Σέλας να το απολαύσουμε από τον φάρο λίγο πιο έξω από το Reykjavík, Χριστούγεννα να μείνουμε στο σπίτι κάποιου Ισλανδού και να ακολουθήσουμε το έθιμο της ανάγνωσης ενός βιβλίου,  μας μιλά με έρωτα για βιβλιοπωλεία, δισκάδικα, γκαλερί, το Βόρειο Σέλας και το site που θα σε βοηθήσει να το βρεις (www.vedur.is), την εμπειρία του να ξυπνάς βράδυ για να πηγαίνεις σχολείο ή δουλειά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μερικές σκέψεις με αφορμή το νέο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη, Πέρα από τη Θάλασσα, με διασκευές 12

Η τέχνη του βινυλίου αναβιώνει χάρη σε ένα υπέροχο εγχείρημα των Ευθύμη Φιλίππου και Παναγιώτη ...

Ο Παύλος Παυλίδης διασκευάζει ζωντανά 16 κομμάτια του Γιάννη Μαρκόπουλου στην Κεντρική Σκηνή της

FEATURED TODAY

Ο Βασίλης Σπανός αναρωτιέται αν «αυτός είναι ο τρόπος που τελειώνει ο κόσμος, όχι μ' έναν πάταγο, αλλά με έναν λυγμό» και φορώντας μια μάσκα οξυγόνου τριγυρίζει στους άδειους δρόμους του μέλλοντος, αναζητώντας  δέκα αγαπημένες μετά-αποκαλυπτικές ταινίες.

Στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Ιταλοί doomsters μας άφησαν πεινασμένους σαν λύκους. Θέλαμε κι άλλο.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Πακιστανού Saim Sadiq είναι μια απαγορευμένη queer ερωτική ιστορία και μια καταγραφή των πολλαπλών αδιεξόδων της ζωής σε μια πατριαρχική και συντηρητική κοινωνία. Της Ναταλίας Πετρίτη.

Top