Η συζήτηση με τους Seer of the Void διάρκεσε πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμουν. Ο Θάλαμος Επικοινωνίας παρέμεινε ανοικτός για περίπου 2 εβδομάδες, όπου η αλληλεπίδραση διακόπηκε απότομα από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Θα ήταν άδικο για τον συνομιλητή μου να τεθεί η οποιαδήποτε σχετική ερώτηση, αφού αλλιώς ξεκινήσαμε και αλλιώς τελειώσαμε τον διάλογο. Οι Seer of the Void είναι μια εξαιρετική περίπτωση doom metal μπάντας που μπορείς να εντοπίσεις αρκετά πράγματα στον ήχο της, σίγουρα όχι νεωτερισμούς και υψηλές ταχύτητες. Το νέο τους album, με τίτλο Mantra Monolith, θα είναι μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του ήχου για το 2023 και η Επιτροπή δεν έχασε την ευκαιρία να τους μπάσει για εξομολόγηση. Πάμε να δούμε.

 seerofthevoid

Καλησπέρα Γρήγορη, σε καλωσορίζω στον Θάλαμο Επικοινωνίας, ο οποίος είναι και ο πρώτος για το 2023. Συνήθως δεν βρίσκουμε κορόιδα να κυκλοφορούν δίσκο μέσα στον Ιανουάριο και ο πρώτος Θάλαμος έχει ψώνια που έβγαλαν δίσκο στα τέλη του 2022, ευτυχώς φέτος προέκυψε το νέο άλμπουμ των Seer of the Void και με χαρά, ξεκινάμε την χρόνια όπως της αξίζει. Καλησπέρα Επίτροπε! Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Χαίρομαι που κάνω ποδαρικό για το '23  με το "Mantra Monolith"! Σπάω το ρόδι και εισέρχομαι! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική διακόσμηση του θαλάμου! Γενικά ο Γενάρης είναι καλύτερος, τον Δεκέμβρη βγάζουν δίσκο οι "φίρμες" χαχαχα…

Τον Δεκέμβριο βγάζουν άλμπουμ όσοι δεν θέλουν να μπουν λίστες. Σωστό και αυτό!

Ας κάνει ο καθένας ό,τι επιθυμεί, εγώ θέλω να μάθω αρχικά γιατί αφήσατε ένα ξεκάθαρα psych-doom-στονεροφασέικο label (Made of Stone) για να πάτε στην Venerate που έχει (ξανα)μαζέψει όλη την κρέμα των συγκροτημάτων αλλά με μεγάλη διαφοροποίηση στα είδη; Είναι πολλά τα λεφτά, Επίτροπε, είναι πολλά, αχααχα!!! Όταν ηχογραφούσαμε το "Mantra Monolith", οι άνθρωποι της Venerate βρισκόντουσαν στο στούντιο καθώς συνεργάζομαι μαζί τους (λόγω δουλειάς) και για άλλα συγκροτήματα του label. Είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και νωρίτερα αλλά ακούγοντας το υλικό κατά τη δημιουργία του μας έγινε η πρόταση και προχωρήσαμε! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στο roster της, άλλωστε την παρακολουθούμε από παλιά (δεν είμαστε και πιτσιρικάδες) με ιστορικές κυκλοφορίες της ελληνικής σκηνής όπως: Sun of Nothing, Sarabante, Agnes Vein κλπ.

Όλοι χαρούμενοι είμαστε με την επιστροφή της Venerate. Η Venerate δεν ξέρω πόσο χαρούμενη είναι με την δική της επιστροφή. Γενικά βλέπω ξανά μεγάλες δυσκολίες στην φάση “κόψιμο και πωλήσεις δίσκων” και θα ήθελα να μου εξιστορήσεις τις δικές σας ώστε να σου κάνω ένα ψηφιακό πατ πατ στην πλάτη και να σου πω "σε καταλαβαίνω", που εννοείται ότι δεν σε καταλαβαίνω, αφού το δικό μου το χόμπι είναι απείρως πιο φτηνό. Για πες. Κοίτα, εμείς βγάλαμε τον πρώτο δίσκο το 2020. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσαμε να παίξουμε live για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω πανδημίας. Έπειτα αν θες να ηχογραφείς και να βγάζει καινούργιο υλικό σαν μπάντα πέρα από χρόνο και μεράκι υπάρχει και οικονομικό κόστος. Αν η κυκλοφορία είναι βινύλιο, τα pressing plants έχουν τρομερές καθυστερήσεις στις παραδόσεις οπότε το πράγμα γενικά πάει αργά. Στην post-covid ας πούμε εποχή υπάρχουν ακόμα μεγάλα προβλήματα. Οι χώροι για να παίξεις live είναι ελάχιστοι στην Αθήνα, επίσης πολλοί συναυλιακοί χώροι  ζητάνε 10 ευρώ εισιτήριο για local acts κάτι το οποίο το θεωρώ υπερβολικό, προσωπικά. Σε αυτό το θέμα ειδικά, τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι ζοφερή. Δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για συναυλίες σε πόλη 5 εκατομμυρίων. Μοναδικοί εξαίρεση αποτελούν οι αυτοοργανωμένοι χώροι και κάποιες ελάχιστες πρωτοβουλίες ώστε να βλέπουμε ωραία live και αναδεικνύονται νέα συγκροτήματα που έχουν να δώσουν στην σκηνή. Μετά από όλα αυτά, συνεπώς, καλοδεχούμενο το ”πατ πατ”.

Είναι σημαντικό που βρίσκετε τρόπο να περνάτε καλά μέσα σε όλη αυτή την σκατιλα. Εύχομαι όλες αυτές οι δυσκολίες να σας κλάσουν μια mantra @@. Συγνώμη για αυτό. Και τι πιο ωραία πάσα στον εαυτό μου για να πάμε στον σχολιασμό του Mantra Monolith album σας. Καταρχήν ο τίτλος παραείναι psych για το doom που περιλαμβάνει και τον περίμενα χαλαρό αλλά είναι βαρύς. Να μας εξηγήσεις λίγο για την κατεύθυνση. Θεωρούσα πως σε αυτά τα δύο-τρία χρόνια θα ωριμάζατε λίγο παραπάνω. Πάλι μεταλ;; Πότε θα μεγαλώσετε ρε μλκες, ολόκληροι μαντράχαλοι;;; Ευχαριστούμε πολύ, Επιτροπε, για τα κοπλιμέντα! Κοίτα, άμα ήταν, θα είχαμε ωριμάσει εδώ και καιρό, δεν το κάνουμε επιτηδευμένα. Δεν λέμε σε φάση: αυτή την φορά θα κάνουμε κάτι πιο μέταλ ή κάτι πιο στόνερ ή κάτι πιο prog (εδώ γελάμε αχαχαχ) ή κάτι πιο μοντέρνο (εδώ σίγουρα γελάμε). Μπαίνουμε στο στούντιο και παίζουμε και τα πράγματα έρχονται από μόνα τους ως αλληλεπίδραση. Δεν θα γράψουμε πότε κομμάτι σε ακολουθία Fibonacci. Γενικά μας αρέσει να δημιουργούμε με το ένστικτο, έτσι έγινε και στο “Mantra Monolith". Το συνθέσαμε και το γράψαμε την περίοδο της καραντίνας κατά την οποία ήμασταν σχεδόν κάθε μέρα στο στούντιο και απλά παίζαμε μουσική.

Αυτή η καραντίνα ευθύνεται για πολλά πράγματα. Ναι, στην καραντίνα μπορεί να μην είχαμε λεφτά αλλά είχαμε μπόλικη έμπνευση.

Πάντως έδωσε κίνητρο σε μερικούς ανθρώπους (και σε μένα) να γίνουν πιο δημιουργικοί, να αναθεωρήσουν για τα σημαντικά πράγματα και κυρίως αυξήθηκαν σημαντικά οι διανομείς κάθε είδους και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Θα ήταν μια τέλεια assist για την επόμενη ερώτηση, αν το τραγούδι το είχατε ονομάσει αντί για Electric Father, “Electronic Father”, μάλλον θα παίζατε κάτι σε synth pop, synthwave κτλ. Τώρα μάλλον για Iommi praise το κόβω. Το πέτυχα; Πσσσσσσς! Electronic Father synth punk με drummachinια και roland και space echo! Video clip γυρισμένο στον ηλεκτρικό στη Βικτώρια και neon lights! Το ακούω χαχααχαχ...Κοίτα προφανώς είμαστε επηρεασμένοι από τους Black Sabbath και τον Iommi είναι τεράστιο κεφάλαιο για όλη τη σύγχρονη μουσική.

Μέσα στον δίσκο υπάρχει κομμάτι με τίτλο Seventh Son και η ερώτηση είναι προφανής. Είναι ας πούμε το prequel του Seventh Son of the Seventh Son των Maiden; Αφού δηλώσω: Maiden μόνο με Di'Anno, δεν θα έλεγα ότι είναι το prequel του γνωστού άσματος. Απλώς μου άρεσε η ιστορία πίσω από το τραγούδι και αφού διάβασα για τις ερμηνείες και τις διαφορετικές εκδοχές του μύθου του Έβδομου Γιού ανά τον κόσμο και με επηρέασε ώστε να γράψω το τραγούδι.

Κλείνω με τις αναφορές στα τραγούδια σας, με το χορευτικό Hex, που μου θύμισε τις ανέμελες μελωδίες των Celtic Frost και τον υπέροχο τρόπο που ερωτοτροπούσαν ανάμεσα στα διάφορα είδη, ουσιαστικά δημιουργώντας ένα ολότελα δικό τους ήχο. Είναι οι Celtic Frost μια μπάντα που σας έχει επηρεάσει ή είστε πολύ μακριά από αυτό το στυλ; Η αλήθεια είναι ότι δεν άκουγα Celtic Frost από μικρός και δεν είχα αφίσες του Tom G Warrior στο εφηβικό μου δωμάτιο. Όταν ξεκινήσαμε με τους Seer κάποιοι είπαν ότι τα φωνητικά μου μοιάζουν με Celtic Frost, το οποίο το ακούω αλλά δεν το είχα σκεφτεί καν και απλά βγήκε έτσι. Η εναλλαγή ας πούμε μεταξύ "ειδών" είναι κάτι που μας αρέσει και φαίνεται και στο "Mantra Monolith" αλλά και στο "Revenant'. Πάντως, θέλω να ξέρεις πως θεωρώ τα Monotheist και Mega Therion πολύ ωραίους δίσκους!

Το αστείο είναι πως μου θυμίζει κυρίως το Into the Pandemonium αλλά δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, doom μεταλ παίζετε δεν είστε και πυρηνικοί επιστήμονες. Κάνετε όμως live που από όσο ξέρω, είναι και πολύ δυνατά και τρίζουν οι σεμέδες και τα πατώματα. Ανοίξατε για Bus πριν λίγο καιρό και διαβάζω ότι έχετε ήδη κανονισμένα και άλλα live. Πως τρέχετε την φάση; Πυρηνικοί επιστήμονες δεν είμαστε επ’ουδενί αλλά ευχαριστούμε για το κοπλιμάν του τριξίματος των πατωμάτων! Είχαμε ανοίξει για τους Bus the Unknown Secretary στο An Club, πιο πρόσφατα παίξαμε στο ίδρυμα 2.14 με τους φίλους μας τους Acid Mammoth και στις 18 Μαρτίου ημέρα Σάββατο ανεβαίνουμε στην σκηνή του Νomads παρέα με τους καλαματιανούς doomsters Mr.Booze υπό την αιγίδα της νεοσύστατης Ten out of Ten Productions, μάλιστα η είσοδος είναι ελεύθερη. Τώρα θα ανακοινωθούν και κάποιες μελλοντικές εμφανίσεις σιγά σιγά. Ελπίζουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα live σε Ελλάδα και εξωτερικό, όσο μας μαθαίνει και ο κόσμος.

Τόσα πανηγύρια έχει από Μάιο και μετά, κάπως θα την βολέψετε. Βέβαια φεστιβάλ έχει ακόμα περισσότερα έτσι όπως το πάμε, δεν σας φοβάμαι. Προβλέπω θερμό καλοκαίρι και σας το εύχομαι ολόψυχα να κάνετε ό,τι επιθυμείτε. Η αποφώνηση, παραδοσιακά δική σου, εγώ καταθέτω μόνο πως χάρηκα που τα είπαμε. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον, Επίτροπε! Ήταν χαρά μου που τα είπαμε. Ελπίζω να τα πούμε και σε κάποιο stage του θερμού καλοκαιριού ή σε πανηγύρι δεν έχω θέμα, όλα ωραία είναι! Θέλουμε να παίξουμε το "Mantra Monolith" και στου διαόλου τη μάνα χαχααχ.

THE VOID IS COMING UPON YA!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured