Ας βγούμε από τη χειμερία νάρκη μας

Κείμενο: -

Με πήρε τηλέφωνο η Γιάννα. Είχαμε να μιλήσουμε 10 χρόνια. Και έχω να τη δω 15. Μένει στη Σαλαμίνα και έχει μετατρέψει την κατοικία της σε χώρο προστασίας αδέσποτων ζώων. Η Γιάννα μου είπε πράγματα που πρώτη φορά άκουγα στη ζωή μου. Ανάμεσα στα άλλα μου έκανε λόγο για το λαθρεμπόριο κατοικίδιων ζώων και για το πόσο επικερδές είναι. Μου εξήγησε πως πίσω από πολλές επιχειρήσεις υιοθεσίας ζώων συντροφιάς, τις οποίες αναλαμβάνουν σύλλογοι «φιλοζώων», ουσιαστικά κρύβονται επικερδέστατες προωθήσεις ζωντανών πλασμάτων για πειραματόζωα στην Κεντρική Ευρώπη. Πως έναν σκύλο που εσύ τον έχεις παραδώσει με ήσυχη τη συνείδησή σου σε έναν φιλοζωικό σωματείο, την επόμενη μέρα αυτός μπορεί να βρεθεί σε γερμανικό εργαστήριο και να υποφέρει τα πάνδεινα ως πειραματόζωο, μέχρι να λυτρωθεί μόνο από το βιολογικό του θάνατο. Και κυρίως μου αποκάλυψε πως χώρες της προηγμένης Ευρώπης έχουν απίθανα ελαστικούς νόμους για χρήση κατοικίδιων ζώων ως πειραματόζωα, με το αζημίωτο για όσους τα προσφέρουν θυσία στο βωμό της όποιας επιστημονικής εξέλιξης. Επειδή θεωρώ το θέμα σοβαρό, για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο http://yiannas.pblogs.gr/. Ευχαριστώ.     


 

Νίκος Σαραφιανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Ελένη Τζαννάτου μπαίνει σε μπαρ που σερβίρουν σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο, όσο τα κανονικά μπαρ

Με αφορμή την σειρά Hollywood του Ryan Murphy στο Netflix, η Ελένη Τζαννάτου θυμάται 13 στιγμές

Η νέα σινεφίλ κι ελληνική πλατφόρμα streaming ήρθε πριν λίγο καιρό στις οθόνες μας και συστήνεται

FEATURED TODAY

H ιδέα της ανεξάρτητης εταιρείας, του independent label, που έδωσε και το όνομά του στην indie σκηνή.
 

8 γυναίκες που υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη μουσική βιομηχανία, αφηγούνται στην Τάνια Σκραπαλιώρη και την Ελένη Τζαννάτου τις δικές τους

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος χάνεται στον κατάλογο της Jazzaggression και κολλάει με το Mona Lisa του Christian Reim Sextet.

HOT STORIES

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει δίσκο με παιδικά τραγούδια «όπως θα ήθελε αυτός να ήταν τα παιδικά τραγούδια».

Ο πρώτος δίσκος της Popi Sem ως SØMMERDUST μόλις κυκλοφόρησε ψηφιακά. Μαζί και το βίντεο για το κομμάτι "Miracle".

Ακούστε το νέο κομμάτι της ράπερ.

Top