Ένας Βραζιλιάνος συγγραφέας έγραψε πριν από αρκετά χρόνια, μεταξύ διαφόρων άλλων ανοησιών, πως «όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνομωτεί για να γίνει το όνειρο σου πραγματικότητα». Απλά αυτό, και έγινε πλούσιος και διάσημος και καταξιωμένος. Φανταστείτε την ανάγκη του κόσμου για νέα παραμύθια, σαν αυτά της Σταχτοπούτας και της Χιονάτης, που τόσο αρέσουν στα παιδιά.


 


Προσωπικά, δουλεύοντας 10 ώρες τη μέρα (χώρια η δίωρη καθημερινή μετακίνηση) κάνοντας μαθηματικές πράξεις σε ένα ηλεκτρονικό κομπιουτεράκι - κάτι που σιχαίνομαι από μικρή - και έχοντας μία συνομήλική μου η οποία δεν ξέρει να μιλήσει σωστά Ελληνικά και τραγουδάει όλη την ώρα Σφακιανάκη να το παίζει διευθύντρια, έχω πάψει από καιρό να πιστεύω στα παραμύθια. Για την ακρίβεια, τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι περισσότερο τι θα μου συμβεί αν συντελεστεί το οικονομικό κραχ το οποίο υποτίθεται καραδοκεί, παρά το πώς, με κάποιο μαγικό τρόπο, εμένα και όσους αγαπώ θα μας αφήσει τελείως ανέπαφους. Το σκέφτομαι σαν κάτι το αναπόφευκτο, σαν κάτι από το οποίο ένας άνθρωπος σαν εμένα, με μία ασήμαντη θέση σε μεγάλη πολυεθνική και με σπουδές σεναριογραφίας, αποκλείεται να την βγάλει καθαρή.  Την Τετάρτη που γύριζα από το Ηρώδειο είδα μια γυναίκα να ψάχνει στα σκουπίδια και ο κολλητός μου είπε χαριτολογώντας πως έτσι θα καταλήξουμε κι εμείς.


 


Στον μαγικό τόπo όπου ζω, παρόλα αυτά, υπάρχουν κι άλλες ώρες, τελείως διαφορετικές. Εκείνες τις ώρες ολόκληρο το αγαπημένο κέντρο της πόλης κλείνει και μικραίνει και γίνεται ολόκληρο μια σπιθαμή. Και έτσι πέφτεις απρόσμενα και αναπάντεχα πάνω σε αυτόν που τραβάει η καρδιά σου. Κάθεται δίπλα σου και ενώ πίνεις σοκολάτα με κεράσι σου διαβάζει φωναχτά από μια εφημερίδα. Εκείνες τις ώρες λέω μπας και ο Βραζιλιάνος είχε δίκιο και όντως, όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το Σύμπαν συνομωτεί για να γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα. Ο πατέρας μου, πάλι, λέει πως, όταν θέλεις κάτι αληθινά πάρα πολύ και το σκεφτείς καλά και φανατιστείς μαζί του, στο τέλος βρίσκεις εσύ ο ίδιος τον τρόπο να το πραγματοποιήσεις. Έτσι διατυπωμένο μου αρέσει καλύτερα…


 


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured