newsapo_1Δυο βδομάδες πριν, ο Baauer δεν ήταν στο εξώφυλλο του Billboard, η trap δεν ήταν στα στόματα όλων σαν το επόμενο κουλ παρακλάδι του dubstep ήχου και η Αθήνα δεν ήξερε ότι θα τις ξημέρωναν μέρες και νύχτες με το Harlem Shake στο background. Η πρώτη μαζική ιντερνετική μόδα του 2013 είναι μεν γεγονός, αφήνει ανεπηρέαστο δε τον ορεξάτο για live στο κέντρο της πόλης Sillyboy, ο οποίος απόψε επιστρέφει με τη συμμορία του και τη ΣΤΕLLA στο Six d.o.g.s της Αβραμιώτου. Διοργάνωση της πολύπαθης (από την εγχώρια δισκογραφική κατάντια) Just Gazing Records και ο υπογράφων μεταξύ άλλων σε χρέη DJ/οικοδεσπότη. Σας περιμένουμε. Ξέρετε ότι δεν διοργανώνουμε συχνά συναυλιακά events και, όποτε το κάνουμε, θεωρούμε ότι έχουμε έναν καλό λόγο –κι εσείς ένα καλό πάρτυ.

http://www.facebook.com/events/334592879975727/

5 κoμμάτια από νέα ονόματα, τα οποία θα απασχολήσουν κατά πώς φαίνεται στο πρώτο μισό της χρονιάς:

 

 

 

 

 

baauer1. Baauer - Slip (Lucky Me)

Μετά την αναπάντεχη προσγείωση του "Harlem Shake", στην κορυφή κάθε αξιοσέβαστης λίστας στη μουσική βιομηχανία ο Baauer• από την εμβληματική Mad Decent του Diplo, δανείζει λίγη από την trap μαγική σκόνη του στη λονδρέζικη Lucky Me και ετοιμάζεται για την κυκλοφορία που θα εδραιώσει τόσο το νέο ύφος, όσο και τον ίδιο. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη μέρα κυκλοφορίας για το καινούριο EP, αλλά το κομμάτι κυριαρχεί ήδη στα φεστιβαλικά DJ sets και η πιο διάσημη διαδικτυακή εκδοχή του είναι η πρώτη επίσημη αναμετάδοσή του από τον Rinse FΜ του Λονδίνου.

 

 

hanni_el_khatib2.  Hanni El Khatib - Family (Innovative Leisure)

Καλιφορνέζος skater που βρήκε τον τρόπο να τρυπώσει στο στούντιο του Dan Auerbach (των Black Keys) στο Νάσβιλ, πείθοντάς τον να ηχογραφήσουν σε άψογο αυτοσχεδιαστικό στυλ έναν από τους πολυαναμενόμενους ροκ δίσκους της χρονιάς. Ο έτερος Black Keys, Patrick Carney, έχει παίξει μερικά από τα πιο bad ass τύμπανα της καριέρας του και ο Auerbach –πίσω από το κιθαριστικό τείχος αλλά και τα συνήθη πλέον τρικ της κονσόλας του– όχι μόνο διατηρεί τη φήμη του βραβευμένου με Grammy παραγωγού, αλλά μετατρέπεται και σε πρωταγωνιστή της λαϊκής παροιμίας «σκατά πιάνει, χρυσάφι γίνεται». Το YouTube φιλοξενεί ήδη το βιντεοκλίπ για το κοφτερό και θορυβώδες πρώτο single "Family", ενώ ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κομμάτι που έχει δώσει τον τίτλο στο άλμπουμ, "Head In The Dirt"• παρουσιάστηκε στο ραδιοφωνικό δίωρο του Μark Ronson στον Εast Village της Νέας Υόρκης, την περασμένη Παρασκευή.

unknown_mortal3. Unknown Mortal Orchestra - Faded In The Morning (Jagjaguwar)

Στις αρχές Φλεβάρη κυκλοφόρησε από τη φορμαρισμένη τελευταία Jagjaguwar το δεύτερο άλμπουμ από τούτο το ψυχεδελικό garage rock τρίο. Δεν ξέρω πόσο γνωστή ή όχι μπορεί να είναι η μπάντα στους indie κύκλους των Pitchfork παρατρεχάμενων, αλλά προσωπικά είχα από το ντεμπούτο των Τame Impala  να ενθουσιαστώ τόσο με ψυχεδελο-ροκ δίσκο –κι έχω αρχίσει μάλιστα να πιστεύω στις πιθανότητες παγκοσμιοποίησης του ήχου των δικών μας Baby Guru. Το ΙΙ  κυλάει αβίαστα και, παρά τη θολή παραγωγή του, η ποπ χροιά των φωνητικών του Ruban Nielson ξυπνάει μνήμες από Βelle And Sebastian. To "Faded In The Morning", με τα φαζαρισμένα τύμπανα και το ριφ της κιθάρας κολλημένο στη μελωδία της φωνής, είναι το κομμάτι που προτιμώ από το άλμπουμ γι' αυτήν την εβδομάδα. Check dem out!

ladyapo4. Lady - Money (Truth And Soul)

Η Terri Walker είχε ήδη συμπληρώσει τέσσερα σόλο άλμπουμ στη Μεγάλη Βρετανία όταν συναντήθηκε με τη Nicole Wray (δεύτερη φωνή σε καλλιτέχνες όπως Missy Elliott, Cam'ron, Black Keys, Kid Cudi κ.ά.), στη Νέα Υόρκη. Συνδετικοί κρίκοι και κύριοι υπεύθυνοι του πιο Motown δίσκου που θα ακούσετε φέτος την άνοιξη, το δίδυμο Leon Michels & Jeff Silverman, ο πυρήνας δηλαδή της ομάδας παραγωγής της Truth & Soul Records από την αναλογική πλευρά των Brooklyn studios, η οποία μας χάρισε πριν μερικά χρόνια το "Good Things" του Aloe Blacc. Το πρώτο single "Money" αλλά και ολόκληρο το ομώνυμο ντεμπούτο  των Lady διαθέτει τα σαγηνευτικά soul πιασίματα των δίσκων που έκανε ο Marvin Gaye στα 1970s, την καλογυαλισμένη παραγωγή που συναντήσαμε στον δίσκο του Lee Fields κι ένα feel-good vibe που σχεδόν σε αναγκάζει να το έχεις σε καθημερινό power play τις ηλιόλουστες ημέρες. Truth & Soul did it again! Κυκλοφορεί 12/3 και μπορείτε να το stream-άρετε ολόκληρο στο player του Rolling Stone.

banks5.  Banks - Before I Ever Met You (Good Years)

Έχοντας αφομοιώσει σχεδόν όλα τα παρακλάδια του dub ήχου, ίσως τα μόνα στοιχεία που έλειπαν από τον όγκο των dubstep παραγωγών του παρόντος να ήταν οι ατμόσφαιρες και οι σκοτεινές μελωδίες της trip hop σκηνής του Μπρίστολ (επιπέδου Blue Lines). Κινούμενη κάπου ανάμεσα στο L.A. και στο Λονδίνο, η Banks (που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με την Αzaelia Banks) είναι το νέο όνομα στο ρόστερ της πολλά υποσχόμενης Good Years του πολυπράγμονα Seb Chew (ιδρυτής των hip hop parties Υο-Yo στο Λονδίνο και η πρώτη μεγάλη σχέση της Lily Allen) και αυτές τις μέρες στοιχειώνει το playlist του Radio 1. Το γεμάτο σε μπάσα και συναίσθημα "Before I Ever Met You" περιλαμβάνεται στο ΕΡ Fall Over (μόλις κυκλοφόρησε) και οι στίχοι του, όπως και η φωνή Banks, χτυπάνε κατευθείαν στην καρδιά.
                                                                                                                                                   
newsapo_2Lilis Dimitris @ Twitter:
https://twitter.com/lilisdimitris

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured