4 ελληνικές συμμετοχές στο φετινό SXSW στο Αustin του Tέξας, ένα από τα πιο σημαντικά meeting points της μουσικής βιομηχανίας: Imam Baildi, Stereo Mike, Keep Shelly In Athens και οι νεοαφιχθέντες Plastic Flowers από τη Θεσσαλονίκη. Αν μη τι άλλο, η αφρόκρεμα της όποιας καλής μουσικής έχει να παρουσιάσει αυτή η χώρα...

Όσοι αγχωθήκατε με τα New Year's resolution μου την προηγούμενη εβδομάδα, να ξέρετε ότι είμαι σε καλό δρόμο. Και για επιστροφή στο ραδιόφωνο συζητάω και drumming sessions έχω ξεκινήσει και όλο ψάχνω τον δρόμο για τη στούντιο παραγωγή. Μέχρι νεωτέρας....

Απόψε Πέμπτη με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Wedding Singers στο Κ44 στο Γκάζι. Αύριο Παρασκευή 25/1, σόλο στο Pere Ubu στην Γλυφάδα και το Σάββατο ξανά εκεί με τον αδερφό μου.

 

 

texpere_25.1

texpere_26.1texnews_3

Την άλλη Πέμπτη 31/1, επίσης στο Pere Ubu ο καλύτερος DJ της πόλης (βάσει της κάλπης της Αthens Voice) και αγαπημένος φίλος, Ζώης Χαλκιόπουλος aka Mr.Z. Θα γράψει ιστορία διαλέγοντας 60 και κάτι λεπτά εκλεκτικών ελληνικών ηχογραφήσεων σε βινύλιο από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Είναι σπάνια περίπτωση και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

4 singles out soon + 1 hot already

Daniel_Steinberg_-_Cant_Find_My_Baby_Single_Art1. Daniel Steinberg - Can't Find My Baby EP (Arms & Legs)

H επιστροφή του εξαίρετου Γερμανού house παραγωγού αναμένεται τον Μάρτιο με το άλμπουμ Treptow. Αλλά το πρώτο single "Can't Find My Baby" θα κυκλοφορήσει μια βδομάδα νωρίτερα και είναι η πρώτη βόμβα  για τις πίστες του 2013. Στη σχεδόν 15άχρονη πορεία του ο Steinberg έχει κερδίσει τον σεβασμό jockeys από τον Villalobos ως τον Weatherall, όντας από τους λίγους παραγωγούς που έχουν απομείνει στη δισκοθήκη μου από αυτό το είδος –πάντα λοιπόν ανοίγω τα promo του με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Soulful house at its best.

 

spencer_parker_2. Spencer Parker & Ian Pooley - Thirty Six EP (Ovum)

Spencer Parke & Ian Pooley συνεργάζονται στα βάθη της acid minimal house για ένα ΕΡ στην Οvum του Josh Wink –το δε remix αναλαμβάνει ο πολύς Radio Slave. Νομίζω ότι θα περιμένει υπομονετικά το ρολόι να δείξει 6 τα ξημερώματα στο επόμενο Together party. Επίσης κυκλοφορεί Μάρτιο.

 

 

 

TermCon3. Millenium - Terms & Conditions ΕΡ (Greco Roman)

Συμπαθώ τη Greco Roman και υπήρξα υποστηρικτής από τα indie χρόνια της Hot Chip βασιλείας. Στο ντεμπούτο των τελευταίων άλλωστε για τη Μοshi Moshi (Coming Strong, 2004) παραπέμπει ηχητικά αυτό το έξυπνο και στιλάτο EP της βερολινο-βοστωνέζικης συμμαχίας των Millenium. Απολαυστική μουσική για αίθουσες αναμονής. Με την επερχόμενη δε επανένωση των Postal Service ίσως ανέβει η αξία τους.

 

 

slow_hands4. Slow Hands & Tanner Ross - All The Same (Wolf & Lamb)

H μόδα κι αν επέρασε, το label του αρνιού και του λύκου εξακολουθεί να με γοητεύει. R'n'B βάσεις και τα συνηθισμένα full of love vibes στα synths και τις ερότικ ατμόσφαιρες. Ιn the bag!

 

 

 

 

bigboi-viciousliesdangerousrumors5. Big Boi feat. A$AP Rocky & Phantogram - Lines (Def Jam)

Μια χαρά τα έγραψε ο Μαγιόπουλος για την επιστροφή του 1/2 των Outkast, Big Boi, στην κριτική του για το άλμπουμ. Το μόνο που ίσως ξέχασε είναι να βάλει κεφαλαία στο πόσο ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΠ κομμάτι είναι το “Lines” και να ανακηρύξει από τώρα το 2013 ως έτος Α$ΑP Rocky.

 

 

 

2 Mixed Compilations Out This Week:

welovedetroit-front1. We Love Detroit - Derrick May & Jimmy Edgar (We Love Recordings)

Τη γενέτειρα του τέκνο γιορτάζουν δύο διαφορετικές γενιές DJs/παραγωγών του Detroit για λογαριασμό της We Love. Η πατριαρχική φιγούρα του Derrick May συναντά τον συνεχιστή (και μέχρι πρόσφατα wonderkid της αμερικάνικης EDM) Jimmy Edgar σε ένα mix που ναι μεν βγάζει μάτια και αυτιά, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι πιο αναμενόμενο. Βλέπετε ο ήχος τη πόλης και οι ιστορικές ηχογραφήσεις παραγωγών όπως Carl Craig,  KiNK, Juan Atkins, Kevin Saunderson , Derrick May, Belleville Three όχι μόνο δημιούργησαν μια παγκόσμια μουσική τάση, μα παράλληλα έπαιξαν και καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη όλου αυτού που πρόσφατα το Pitchfork ονόμασε ΕDM. Electro, funk, deep house, acid, σχεδόν όλα ξεκίνησαν με τον ήχο του Detroit ως βάση τους και μόνο δύσκολο δεν θα μπορούσε να είναι λοιπόν το έργο δύο ντόπιων στο να αναδείξουν τον ήχο της πόλης μέσα σε μία συλλογή, γεφυρώνοντας παράλληλα την παλιά σχολή με τη νέα. Η ροή είναι απολαυστική, οι επιλογές θα μπορούσαν όμως να είναι λίγο πιο περιπετειώδεις. Το αποτέλεσμα, πάντως, στέκεται έτσι κι αλλιώς περήφανο και βρίσκεται σε εξέχουσα θέση σε σύγκριση μ’ από όλες τις σχετικές με τον ήχο του Detroit συλλογές. Δια του λόγου του αληθές, ακολουθεί το tracklist:

1. John Beltran - Synaptic Transmission
2. Yotam Avni - Pentimento
3. Petar Dundov - Distant Shores
4. KiNK - Hand Made (Dub mix)
5. Kai Alce - Power Thru Pt 3 (Mush's Sax Dub)
6. Deep'A & Biri - Hova
7. Carl Craig - Sandstorms
8. Federico Grazzini - Nova
9. Benny Rodrigues - It's A Spiritual Thing
10. Andres - New For U
11. Jimmy Edgar - Let Yrself Be
12. Lando Kai - Clockin'
13. Jimmy Edgar - Semierotic
14. Magda - Late Night Woodward
15. Kyle Hall & Kero- Zug Island
16. Coyote Clean Up - Mount Babe Bricks
17. Noel Jackson - That You Love Me
18. Darling Farah - Body
19. Magic Touch feat. N Dawson - Niks Groove
20. Kris Wadsworth - Connection
21. Axiom Crux - When Summer Doesn't Come

fabriclive-67-ben-ufo2. Fabric Live 67 - Ben Ufo (Fabric)

Ένα από τα τρία αφεντικά της εξαιρετικής dub/house εταιρείας Hessle Audio συνεισφέρει ίσως το πιο ενδιαφέρον Fabric Live mix των τελευταίων μηνών. 2-step, garage, dubstep, classic house και techno έχουν υπάρξει η βάση των σετ του Ben Ufo από το 2007 που ξεκίνησε τo label με τον David Kennedy (aka Pearson Sound) και τον Kevin Mc Auley (Panagea). Όντας από το 2009 resident του ιστορικού λονδρέζικου club (ναι, αυτό πια είναι το Fabric), φέτος έφτασε η ώρα να καταγράψει και επίσημα πλέον τον ιδιαίτερο DJ ήχο του.

Στο μιξ ναι μεν συναντάμε ονόματα τα οποία συνδέονται με τους σωστούς house κύκλους (βλ. Tim Love Lee ή Mr. Fingers), αλλά κυριαρχεί το bass music ύφος μ' έναν τρόπο εγκεφαλικό και ενίοτε αυστηρό. Το σύνολο είναι περισσότερο εκπαιδευτικό παρά απολαυστικό, αλλά αν μη τι άλλο αποτελεί τρανή απόδειξη για το ότι η DJ-friendly μουσική βιομηχανία της Βρετανίας ανανεώνεται συνεχώς με ονόματα από το underground, τα οποία δουλεύουν σκληρά και έχουν μάθει να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά του ήχου τους για να έρθουν στην επικαιρότητα. Κι εδώ το tracklist αποδεικνύει τον καλά δικτυωμένο μουσικό κύκλο του Ben Ufo, μιας και παίζει σχεδόν ολόκληρη την αφρόκρεμα του πρόσφατου bass/garage house revival.
 
01. Mix Mup - Dub
02. Delroy Edwards - Feelings
03. Pev & Kowton - Raw Code
04. Tim 'Love' Lee - The Tortoise (Sex Tags Mania NYC Mix)
05. Elgato - Zone
06. Gesloten Cirkel - Twisted Balloon
07. Chicago Skyway - It's OK
08. K Hand - Project 5 (Untitled B1)
09. Fluxion - Pendoulous
10. Minimal Man - Consexual
11. Jam City - Club Thanz
12. Herbert - Take Me Back
13. Lowtec - Looser
14. Pearson Sound - Clutch
15. Mr. Fingers - I'm Strong (Instrumental)
16. Shackleton vs Kasai Allstars - Mukuba Special
17. Kyle Hall and Kero - Zug Island
18. Circuit Breaker - Ping
19. Osborne - Bout Ready to Jak (Shake Remix)
20. Juniper - Jovian Planet
21. A Made Up Sound - Malfunction (Despair)
22. Grain - Untitled
23. Bandshell - Perc
24. Blawan - And Both His Sons
25. Pangaea - Release
26. Joe - Studio Power On
27. Floating Points - Danger (Locked Groove)
28. Grown Folk x Main Attrakionz - I.C.E. (Kuedo Remix)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured