lastonewsΔύσκολα θα βρείτε πιο εορταστικό Incoming από αυτό! Ο αξιολάτρευτος Μάκης Παπασημακόπουλος συνεισφέρει τα 10 αγαπημένα του Χριστουγεννιάτικα κομμάτια καθώς και την ενδιαφέρουσα λίστα του με τους δίσκους της χρονιάς, ενώ δύο από τους πιο πολυσυζητημένους DJs της πόλης (Bαγγέλης Καμαράκης –AKA Bad Spencer AKA Yes It Does!! Sure It Does!!– και Γιώργος Ζαχαρίου ΑΚΑ Bodj, DJ  και παραγωγός για labels όπως Metroline Ltd., Diaphan, Percusa και Monique Musique) δίνουν με τον δικό τους τρόπο τα highlights στη χορευτική μουσική τους τελευταίους 12 μήνες...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lastomakis_papasimakopoulos*Mάκης Παπασημακόπουλος (resident DJ κάθε Δευτέρα και κάθε δεύτερη Παρασκευή στο μπαρ Gin Joint, πλατεία Καρύτση)

Τop 10 Χmas Τracks

1. Jose Gonzales - Gonzales Pancho Claus
2. Buck Owens - Santa Looked A Lot Like Daddy
3. Vince Guaraldi – Skating
4. Augie Rios - Ol' Fatso
5. Bing Crosby - Mele Kalikimaka
6. Low - Just Like Christmas
7. Raveonettes - Come On Santa
8. Loretta Lynn - Country Christmas
9. The Ramones - Merry Christmas (I Don’t Want To Fight Tonight)
10. Spike Jones - All I Want For Christmas (Is My Two Front Teeth)
 
Top-10 albums of 2011

1. Tropic Of Cancer - The Sorrow Of Two Blooms
2. Austra - Feel It Break
3. Bass Drum Of Death - Gb City
4. Gruff Rhys - Hotel Shampoo
5. Wooden Shjips – West
6. Danger Mouse & Danielle Luppi – Rome
7. White Denim – D
8. Ettes - Wicked Will
9. Black Pistol Fire - Black Pistol Fire
10. Black Joe Lewis & The Honeybears – Scandalous

lastobaggelis_kamarakis* Bαγγέλης Καμαράκης (To επόμενο Yes It Does!! Sure It Does!!  πάρτυ γίνεται αυτό το Σάββατο 17/12 στο Skull, Λάμπρου Κατσώνη 11 & Ιπποκράτους, με καλεσμένο τον Dan Beaumont από τους Disco Bloodbath)

«Αυτά είναι, για μένα, τα 15 πιο σημαντικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν κατά το 2011 και σηματοδότησαν την κατεύθυνση του ήχου μου αυτήν τη χρονιά. Χωρίς αξιολογική σειρά, αν και το νούμερο 1 είναι αδιαμφισβήτητα το κομμάτι της χρονιάς!»
 
1. Rapture - How Deep Is Your Love [DFA]
Νομίζω δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα παραπάνω για το κομμάτι αυτό!

2. Peter & The Magician - Twist (Kitsune)
Το nu disco κομμάτι που έπαιξα περισσότερο το 2011. Είναι τόσο απλό αλλά και τόσο δραστικό στην πίστα.

3. Metronomy - The Bay (Erol Alkan extended rework) [Because]
Ένα ωραίο άλμπουμ για τους Metronomy και επιτέλους ένα σπουδαίο indie friendly remix, από εκείνα που δεν συγκινούν με την πρωτοτυπία τους αλλά που δεν κυκλοφορούν πολύ συχνά πλέον.

4. Wolfram feat. Haddaway - A Thing Called Love (Legowelt mix)  [Permanent Vacation]
Από τότε που το άκουσα πρώτη φορά μου άρεσε, αλλά όταν το άκουσα ως τελευταίο κομμάτι ενός DJ σετ σε υπαίθριο φεστιβάλ, ταυτόχρονα με την ανατολή του ηλίου, κατάλαβα το μεγαλείο του.

5. Joy O - Sicko Cell [Swamp 81]
Τόσο απλό, τόσο καλό, τόσο εθιστικό!

6. Azari & III - Hungry For The Power (Jamie Jones ridge street mix) [Turbo]
Ο house ήχος του 2011 ακούγεται κάπως έτσι! Από το house live act της χρονιάς, σε remix από τον καλύτερο DJ του ’11, κατά το Resident Advisor.

7. Say Yes To Another Excess – Success [Bang Gang]
Ο Daniel Avery (Stopmakingme) με τον Danny Ashenden των C90s δημιούργησαν το peak time electro banger της χρονιάς. Σε μεγάλους χώρους παίρνει κεφάλια!

8. Matias Aguayo - Dance Machine [Kompakt]
Chicago house με latin πινελιές από τον σπουδαίο Χιλιανογερμανό καλλιτέχνη. Υπέροχο!

9. VHS Or Beta - I Found A Reason [Chromosome]
Το άκουσα πρώτη φορά σε ένα Yid!!Sid!! τον Ιούλιο, όταν το έπαιξε ο resident DJ μας Henry Fool και από τότε το παίζω σχεδόν σε κάθε σετ μου και δουλεύει πάντα!

10. Blawan - Getting Me Down [white label]
Ένας από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες για το 2011 παίρνει τα φωνητικά από ένα αδιάφορο τραγούδι της Brandy και φτιάχνει το καλύτερο UK garage κομμάτι της χρονιάς, το οποίο αγγίζει τα όρια του techno. Ιδιοφυές!

lastojulio_bashmore11. Julio Bashmore - Battle For Middle You [PMR]
Κομμάτι που διέρρευσε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς αλλά κυκλοφόρησε επίσημα στην αρχή της τρέχουσας, από τον αγαπημένο μου παραγωγό τα δύο τελευταία χρόνια.

12. 2 Bears - Bear Hug (original + Maxxi Soundsystem) [Southern Fried]
Από τα μεγάλα breakthrough της χρονιάς οι 2 Bears, στο μεγαλύτερο έως τώρα hit τους. Το remix του Maxxi Soundsystem μου θυμίζει τα καλύτερα των Tiefschwarz, τότε που δεν ήταν ακόμα βαρετοί και προβλέψιμοι.

13. Eats Everything - Entrance Song [Pets Recordings]
Μεγάλο hit στην Αγγλία, εδώ δεν ακούστηκε τόσο πολύ. Κράμα UK garage με κλασικό house. Φρέσκο όσο και ρετρό.

14. Noir & Haze - Around (Solomun remix) [Noir]
Ώρες -ώρες νομίζω ότι δεν υπάρχει DJ ο οποίος δεν το έπαιξε εντός του 2011!

15. Danny Daze - Fall Away From Love [Hot Creations]
Άλλος ένας από τους αγαπημένους μου παραγωγούς για τη χρονιά που μας πέρασε, σε ένα φανταστικό track το οποίο κυκλοφόρησε από το label που κυριάρχησε το 2011 στη χορευτική μουσική.

lastobodj*Βodj
(επόμενα DJ dates:
23.12 @ Piu, Λιβαδειά
29.12 @ 6 D.O.G.S. A Post-Modern Techno Strip-Club Night
31.12 @ 6 D.O.G.S. NYE Extravaganza #2singles top 10)

Τop 10 Tracks of 2011:

1. Efdemin – Night Τrain (portable remix)
2. Manuel Tur – Untitled b1
3. Ed Davenport – More Red Lights
4. Och – Last Chance Saloon
5. Head High – It's A Love Thing (island mix)
6. Makam – Time Line Xdb Reconstructed
7. Gavin Herlihy – Crypton Factor
8.Virgo Four – It's A Crime (Hunee remix)
9.Losoul – Slightly (Mike Huckaby remix)
10. Story – Gute Aussichten

Top 5 Albums of 2011:

1. Fennesz/Sakamoto – Flumina
2. Motor City Drum Encemble – DJ Kicks
3. Portalbe – Into Infinity
4. Moonin – The Story About You
5. Various Artists – Panoramabar 03 [mixed by Prosumer]

Στη La La Land, το πνεύμα των Χριστουγέννων κάνει και επίσημα την εμφάνισή του, με τη Just Gazing να ρίχνει αυτήν την Παρασκευή το 2ο μεγάλο πάρτυ της για φέτος. Σχεδόν 6 μήνες μετά το μαζικό event στην ταράτσα-πισίνα του ξενοδοχείου Park, αυτήν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου σας προσκαλούμε στο  ΑlphaBetaLamda (Λεμπέση 15, Λεωφ. Συγγρού) και με την βοήθεια των Amateur Boyz παρουσιάζουμε το πιο φιλόδοξο line-up μας για τη Χριστουγεννιάτικη φιέστα της ετικέτας. Οι Felizol & The Boy, μερικές μέρες πριν την κυκλοφορία του Mother EP για τη Just Gazing, θα παρουσιάσουν live κομμάτια από το EP αλλά και από το επερχόμενο άλμπουμ τους, ενώ ο Ιταλός DJ Luca C –ο οποίος φέτος είδε το hit “Different Morals” να παίζεται μαζικά από τους DJs  στο Sonar και ενισχύει πλέον με τις κυκλοφορίες του δύο από τα κορυφαία dance labels  του πλανήτη (Crosstown Rebels & Hot Creations)– θα παρουσιάσει ένα χορευτικό σετ με αρκετά διαφορετικούς ήχους από αυτούς που έχει συνηθίσει να διασκεδάζει η Αθήνα τελευταία.

Το πάρτυ ξεκινάει στις 23.00, με τις best of 2011 επιλογές των Lilis Bros. και η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ –συμπεριλαμβανομένου ποτού. Οι 50 πρώτοι που θα επισκεφτούν άμεσα το επίσημο site της Just Gazing μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό που υπάρχει στην αρχική σελίδα και να κερδίσουν προσκλήσεις για τη βραδιά.

Facebook Event:  http://www.facebook.com/events/130249887087931/

10 Singles/EPs Out This Week:

lastoesperanza1. Esperanza – Jaipur (Gomma)

Τρίο από Ιταλία μεριά, με ικανότητες στο να παίζουν χορευτική μουσική με όσο το δυνατόν πιο φυσικά όργανα. Μας είχαν απασχολήσει στα μέσα του καλοκαιριού με το "Sirena" και τώρα επιστρέφουν με τις disco punk funk δυναμικές του "Jaipur", που θα μπορούσε να ντύνει και σκηνές από φιλμ του Ταραντίνο. Στη β' πλευρά μια μοντέρνα εκδοχή της trip hop και στα bonus το sci-fi remix των Walls.

 

 

lastoroberto_capuano2. Roberto Capuano – Invaders Are Back EP (Driving Forces)

Μαζέψτε 2000 φίλους σας σε μια ωραία αποθήκη και ετοιμάστε το rave που θα είναι την άλλη μέρα στα δελτία ειδήσεων. Όταν έρθει το peak time, αφήστε την ομώνυμη techno βόμβα να εκραγεί. Ο Capuano είναι το νέο buzz  για την techno σκηνή της Νάπολι  (είναι προφανές ότι η Ιταλία έχει πάρει τα πάνω της στη dance εδώ και δύο χρόνια) και φτιάχνει τα κομμάτια που συνεχίζουν να διατηρούν σε μυθικά ποσά τις DJ αμοιβές των Carl Cox, Richie Hawtin και Adam Beyer.

 

lastosoy_mustafa3. Soy Mustafa – Return Of The Anunnaki (Cinematic Recordings)

Εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση του underground νικητή, ο οποίος θα παίξει σε όλα τα εγκεφαλικά house σετ μετά τις 3 αλλά δύσκολα θα γνωρίσει μαζική ανταπόκριση. Ωραίο χτίσιμο και ξεσηκωτικά bleeps πάνω σε ογκώδη tech house beats. Το remix του John Tejada πάει το κομμάτι σε άλλο επίπεδο. Κυνηγήστε το!

 

 

 

lastovcmg4. VCMG – Spock EP1 (Mute)

Σπάσε τα αρχικά και βγάλε συμπέρασμα. Vince Clarke (Erasure/Yazoo/Depeche Mode) και Martin L. Gore (Depeche Mode) συνεργάζονται για πρώτη φορά μετά από 30 ολόκληρα χρόνια! Εδώ το πρώτο από μια σειρά EPs που θα οδηγήσουν σε άλμπουμ αργότερα μέσα στη χρονιά. Το "Spock" είναι μια ξεσηκωτική electro techno μελωδία πάνω από καταιγιστικά beats με goth ατμόσφαιρες να παραμονεύουν. Είναι πολύ πιθανόν να αποτελεί το μεγάλο κομμάτι στα σετ του Φακίνου αυτήν την εποχή. Remixes από Edit Select, Regis, XOQ και DVS1 Voyage Home.
 

 

lastomilano5.  Milano – The Fall (Turbo)

Ελάχιστα αφήνει η Turbo να γνωρίζουμε για τους δημιουργούς του πιο ζόρικου acid techno κομματιού της σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι οι κορυφώσεις του τρυπώνουν άνετα στα σετ των 2ManyDJs, Tiga και Erol Alkan, με τους σχεδόν ενοχλητικούς μικροήχους και με τις γεννήτριες του κομματιού να θερίζουν κεφάλια.
 

 

 

 

lastomicha_klang__kuroneka6. Micha Klang + Kuroneko – Anytime You Please (Adult Only)

Αλλαγή σκηνικού. Από τα σκοτάδια της techno, στα σέξι και βαθιά basslines της νέας house σκηνής της Ευρώπης. Τα φωνητικά και δη αυτά με μια πιο ερωτική προσέγγιση (τόσο στις λέξεις όσο και στο ύφος ερμηνείας) περνάνε στην πρώτη γραμμή και η γερμανική συμμαχία των Micha Klang + Kuroneko ετοιμάζει δύο house κομμάτια με ωμά beats και με βαθιές ατμόσφαιρες. Κυκλοφορούν στο label του Chris Carrier.

 

 

lastohugo_barritt7. Hugo Barritt – Merkaba EP (Vitalik)

Εξίσου βαθιά αλλά λιγότερο ενδιαφέρουσα η house του Νεοζηλανδού Hugo Barritt, με πιο dub προσέγγιση ιδιαίτερη στο b-side "Lily Hole" και με μια ελαφριά κλίση στη χρήση επιπλέον κρουστών. Ξεχωρίζει το "Lily Hole" remix του Ethyl  (βλ. κυκλοφορίες σε ετικέτες όπως Cecile, Tsuba και Quintessentials) που έχει πιο classic house δομή.

8. Julio Bashmore – Riff Wrath (Futureboogie)

O πιο-Αγγλόφατσα-δεν-γίνεται Julio Bashmore ήταν η φετινή έκπληξη για τη house σκηνή της Αγγλίας και όχι μόνο. Τόσο τα κομμάτια του όσο και οι ικανότητες του στο remixing έβαλαν αυτόν και την οικογένεια της Futureboogie από το Μπρίστολ στον παγκόσμιο house χάρτη και στη χρονιά που μας έρχεται αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το νέο του  single στοιχειώνεται από ένα soulful 1990's house φωνητικό και από κοσμικές ατμόσφαιρες.

lastohot_creations9. Various Artists – Hot Creations Post Summer Sampler Pt. 1 (Hot Creations)

This is Hot hot heat! Να ποιος θα έπρεπε να είναι ο ήχος της Αθήνας για μένα αυτήν την εποχή. Γιατί πολύ απλά είναι ο ήχος που παίζει σε όλα τα σωστά πάρτυ παγκόσμια. Είναι ο ήχος που άκουγες παντού στην Βαρκελώνη τις μέρες του Sonar και όχι άδικα το αφεντικό της Hot Creations –ο πολύς Jamie Jones– κέρδισε με το σπαθί του τη θέση του καλύτερου DJ στην ανασκόπηση του 2011 για το Resident Advisor. Στο "Games" των Infinity Ink η αγάπη και τα σέξι disco house vibes ξεχειλίζουν για να δικαιώσουν την επιλογή του Luca C  σαν guest DJ  του Χριστουγεννιάτικου Just Gazing πάρτυ μας. Οι Infinity Ink είναι το project των Luca C και Ali Love και αυτήν την εποχή κυριαρχούν στα σετ πολύ μεγάλων παιχτών, όπως οι Art Department. Στη β’ πλευρά το “Body High” του Νεοϋορκέζου ΜΑΝΙΚ και το ξεσηκωτικό “Dance With” του Bubba.

lastobazaar10. Bazar – Hard To Find (Ellum)

Ο υπερδραστήριος Μaceo Plex επανακυκλοφορεί μέσα από το νεοσύστατο label του ένα από τα πρόσφατα αγαπημένα του house κομμάτια. Το 2004 οι DJ Gregory και Michael Tordjam κυκλοφόρησαν στη συλλογή Sneakers Freaks Club Vol. 5 ένα από τα κομμάτια που σε αυτήν την οκταετία δεν έφυγε ποτέ από τα σετ του Maceo Plex. Η υπερβολική του λοιπόν αγάπη σε αυτό το λιγότερο αναγνωρισμένο funky house κομμάτι των Γάλλων τον οδήγησε στην εν λόγω επανακυκλοφορία, η οποία ενισχύεται με ένα remix από τον ίδιο τον Maceo Plex αλλά και από τον εξίσου ταλαντούχο Danny Daze. Pure class!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured