NOVACRAnews

News:

Oι πολιτικοοικονομικές εντάσεις του Οκτώβρη οδηγούν σε αυτήν τη μαζική αδράνεια λίγο πριν το τέλος του Νοέμβρη. Τα περισσότερα και σημαντικότερα events είναι προγραμματισμένα για τον επόμενο μήνα και η νυχτερινή ζωή της Αθήνας έχει τη μηχανή, αν όχι στο σβηστό, τουλάχιστον στον αυτόματο.
 
Σημαντικό μέρος της διαδικασίας τα residency events, όπως αυτό της Just Gazing κάθε δεύτερη Κυριακή στο City Cocktail Bar (Χάρητος 43, Κολωνάκι). Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο μας εκεί με καλεσμένο τον κύριο Κ., συνεχίζουμε κι αυτήν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου με special live guest τον πολυτάλαντο Kid Flicks της Inner Ear. Eδώ το Facebook Event για περισσότερες πληροφορίες κι εδώ το ΥouTube κανάλι που δημιούργησε η Just Gazing, με κομμάτια τα οποία ταιριάζουν στα απογεύματα της Κυριακής.
 
8 Singles Out This Week:

NOVACRAdimitri_from_paris1. Dimitri From Paris & DJ Rocca – Erodiscotique EP2 (Gomma)

Το δεύτερο EP της εροντισκοτέκα συνεργασίας του θρυλικού Γάλλου DJ Dimitri From Paris με τον DJ Rocca, περιλαμβάνει στην πρώτη πλευρά το σημαντικότερο ίσως house εργαλείο για την περίοδο των γιορτών. Το "Βack To House" ορίζει το revival της 1990's hip house και του electroboogie όσο λίγα κομμάτια αναλόγου ύφους φέτος. Στη β’ πλευρά έχουν διασκευάσει το "Domino Dancing" των Pet Shop Boys.

 

 

NOVACRAtim_deluxe2. Tim Deluxe – Transformation EP (Get Human)

Εδώ έχουμε την επιστροφή του Tim Deluxe στην κορυφή των απανταχού DJ charts. Από τον Luciano μέχρι τον Radioslave και τον Pete Tong, οι πάντες ευλογούν το εξαιρετικό Transformation σε κάθε άκροαση. Ένα απλό αλλά αρκετά εθιστικό πιάνο οδηγεί τη βασική μελωδία, για να απλωθούν επάνω του ευφορικά house synths και techno beats. Mαζικό! Ακούστε δείγματα εδώ.

 

 

 

NOVACRAlazerssonik__zak_frost3. Lazersonic & Zak Frost – K Box (Adventures In Stereo)

Με προϋπηρεσία σε labels όπως Turbo και Get Physical, οι Lazersonic & Zak Frost έστησαν το project μετά από ένα μακρύ βράδυ στην Ibiza και αυτές τις μέρες κυκλοφορούν τα Κ Box και Ε Βοx στην Adventures In Stereo. Το πρώτο περιλαμβάνει φωνές και ήχους από beat box πάνω σε acid house φόρμες, ενώ το δεύτερο είναι το πιο techno κομμάτι του single.

 

 

 

NOVACRAspecial_case_14. Special Case - C.A.S.E. OF B.A.S.S. ΕΡ (Souvenir)

Από τη Ρωσία με αγάπη. Η σκηνή έχει πλέον ωριμάσει και αντεπιτίθεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με υψηλής αισθητικής tech house. Οι Arram Mantana, Tripmastaz και Roustam τσιμπάνε για λογαριασμό της ετικέτας των Tiefschwarz ένα μικρό μα άκρως χορευτικό δείγμα από ragga φωνητικά και το κολλάνε πάνω σε εξαιρετικές minimal house μπασογραμμές, κάνοντας το ομώνυμο κομμάτι ένα από τα house singles που πρέπει να έχεις αυτόν τον καιρό. Στο A2, επιστρατεύουν για το κομμάτι "Bollywood" ένα προφανές θέμα σε tech house ύφος, ενώ στα “PsyBaba” και “Get P” γίνονται πιο εγκεφαλικοί.

 

NOVACRAdouble_hill5. Double Hill & Jerome C – I Need Love EP (Double Standard) + Nicolas Jaar – Don't Break My Love EP (Clown And Sunset)

Δύο EP σε μία θέση κριτικής, κυρίως γιατί τα δύο νέα κομμάτια του Nicolas Jaar (μετά το εξαιρετικό άλμπουμ Space Is Only Noise) μπορείτε να τα κατεβάσετε ελεύθερα και από το site της εταιρείας του Clone And Sunset.
Για τους Double Hill & Jerome C τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Θα το θεωρούσε κανείς ακατόρθωτο δύο χρόνια μετά το αρχικό μεγάλο buzz, η Wolf + Lamb  και η θυγατρική της Double Standard να συνεχίζει να κάνει ρομαντική και αγαπησιάρικη disco house, αλλά υποθέτω πως αν μένεις στη Νέα Υόρκη, οι πηγές έμπνευσης για να δημιουργείς τόσο ζεστά κομμάτια (όπως τα 4 αυτού του EP) είναι αστείρευτες. Πρωτοκλασάτη disco, η οποία δείχνει το μέλλον και απαιτεί την αγάπη σας.

NOVACRAspecial_case_26. Special Case – Aurum (Culprit)

Μα καλά, αυτοί οι Ρώσοι είναι τρελοί; Κυκλοφορούν τα EPs δύο-δύο και μάλιστα την ίδια χρονική περίοδο; Αυτή την φορά για την Culprit από το L.A., με deep house διαθέσεις –όπως άλλωστε αρμόζει και στον ήχο της εταιρείας. Και τα 2 κομμάτια τους εδώ χτίζουν εξαιρετικά τη διάθεση για σωστό clubbing, ενώ το remix του Robert James στο "Aurum" είναι για σεμινάριο.

 

 

 

NOVACRAsinteg7. Sinteg – 83370 EP (Fur Trade)

Σε πρόσφατο Incoming είχα αναφερθεί στη συμπάθεια που τρέφω για το καναδικό label Fur Trade και το δίδυμο των Ollie Viero & Nico Serrus (aka Sinteg) έρχεται να με δικαιώσει, κυκλοφορώντας αυτό το EP τεσσάρων κομματιών με βαθύ και οργανικό house. Detroit funk, Chicago soul και techno ρυθμολογία με σωστή χρήση επιπλέον κρουστών είναι οι βάσεις των Sinteg, οι οποίοι συνεχίζουν το σερί αξιόλογων κυκλοφοριών.
 
NOVACRAgerry_read8. Gery Read – We Are/Narry (Fourth Wave)

19 χρονών και μόλις παρέδωσε το δεύτερο από τα τρία δωδεκάιντσα που έχει προγραμματίσει για τη Fourth Wave. Όπως συνηθίζεται πλέον, περισσότερο house υπάρχει εδώ παρά dubstep και το “We Are” είναι κομματάκι περίεργο και με σχεδόν πειραματική παραγωγή. Από την άλλη, αν τα καταφέρεις και είσαι ξύπνιος στις 6 το πρωί μετά από clubbing, άσε τα βαριά hi hats του "Νarry" να πέσουν πάνω σου και θα με θυμηθείς.

 

 

 

 

 

+ 2 Compilations out this week:

NOVACRAback_on_track_nicholasVarious Artists – Back On Track/Nicholas – Nu Groove (Need Want)

Aς βάλουμε τον τίτλο σε μια σειρά. Η λονδρέζικη Νeed Want ζήτησε από τον 26χρονο Ιταλό nu disco/house παραγωγό Nicholas να επιμεληθεί μια σειρά από re edits & remixes σε κλασικά κομμάτια από τον κατάλογο του θρυλικού νεοϋορκέζικου house label Νu Groove. Κάπως έτσι προέκυψε το "Back On Track", κυκλοφορία άμεσα συσχετιζόμενη με την επαναφορά του κλασικού 1990's house ήχου που αναφέραμε και νωρίτερα στο Dimitri From Paris single. Μία ακόμα άμεση απόρροια του ζεστού, soulful house ήχου που έφερε στην επιφάνεια η Wolf + Lamb οικογένεια και έχει αποτελέσει παγκόσμιο trend (πλην της χώρας μας) τους τελευταίους μήνες. Επί της ουσίας λοιπόν, η Need Want μαζί με τον Nicholas βούτηξαν βαθιά στον πολύτιμο κατάλογο της Νu Groove, η οποία μεταξύ 1988-1992 συνέδεσε άρρηκτα το όνομά της με τον soulful house της Νέας Υόρκης, συστήνοντας στο ευρύ κοινό αυτό που φέτος αποθεώνουμε ως garage, deep και vintage house. Οι Ronnie & Rheji Burrell άφησαν πίσω τους την προοπτική μιας ακόμα πιο μαζικής καριέρας στην ποπ μουσική και στα τέλη των 1980s έστησαν τη Νu Groove με βάση την αγάπη τους για τη ζεστή, βαθιά και άκρως ερωτική πλευρά της house. Αποφασισμένοι από την αρχή να υποστηρίξουν στο underground τον ήχο τους, χάρισαν στη χορευτική σκηνή μερικά διαχρονικά αλλά δυσεύρετα house δωδεκάιντσα από projects και καλλιτέχνες που είχαν πορεία one hit wonder (βλ. Lisa Lee, Equation και Roqui). Στις μέρες μας, μια πλειάδα superstar house DJs όπως ο Julio Bashmore ή ο Jamie Jones παίρνουν τη house αυτής της εποχής σαν σημείο αναφοράς και κάπως έτσι αυτά τα remixes στους θησαυρούς της Nu Groove βρίσκουν λόγο ύπαρξης. Ο Nicholas είναι άλλωστε και αρκετά μικρός και αρκετά μακριά από τη Νέα Υόρκη (καθότι Ιταλός) για να έχει ζήσει τις θρυλικές διαστάσεις που πήρε στη χορευτική underground σκηνή αυτός ο ήχος. Από την άλλη όμως είναι αρκετά ταλαντούχος και με μοναδικό χάρισμα (όπως είχε αποδείξει στο περσινό Depth Of My Soul) στο να νιώθει την αγάπη που μπορεί να μεταδώσει η αυθεντική house. Αντλώντας έτσι έμπνευση από θρύλους όπως Romanthony, Pal Joey και Kerri Chandler, έχει αφιερώσει την καριέρα του στον vintage house ήχο και εδώ αποδεικνύει περίτρανα ότι ήταν ο σωστός άνθρωπος για τη δουλειά. Ακόμα κι αν δεν πάρει μαζικές διαστάσεις αυτή η αναγέννηση του 1990s house ήχου, αξίζει να τσεκάρετε την παρούσα συλλογή γιατί όχι μόνο το κρατάει αληθινό, αλλά περιέχει και μερικούς από τους ακρογωνιαίους λίθους αυτού που χορεύουμε κάθε Παρασκευοσάββατο.

NOVACRAfabriclive_60-brodinskiVarious Artists – Fabric Live 60 [compiled by Brodinski] (Fabric)

Όσο ξέβαφε η μπογιά των bloggers DJs άλλο τόσο μεγάλωνε η φήμη, το κασέ, οι παραγωγές και τα παγκόσμια DJ tour του Γάλλου Brodinski, πρώην παιδί θαύμα της techno, που παραδέχεται ότι δεν έχει παίξει ποτέ με βινύλια. Kλασική περίπτωση hipster superstar DJ δηλαδή, που όμως προφανώς κάνει ακόμα κάτι σωστά για να φτάνει στο σημείο να του ζητά το περίφημο Fabric να μιξάρει το νούμερο 60 της σειράς Fabric Live. Και αυτό το «ακόμα» δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένο με τη μαζική electro techno και blog house σκηνή η οποία τον έβαλε στο χάρτη. Μάλιστα από τις πρώτες κιόλας επιλογές του (Bicep, Tomas Barfod) σχεδόν ξεκαθαρίζει τη θέση του και τάσσεται με τη μεριά των μουσικών εξελίξεων, παίρνοντας παράλληλα τις αποστάσεις του από τον mega techno ήχο που συνήθιζε να πρεσβεύει ο ίδιος στις εποχές όταν το "Bad Runner" μεσουρανούσε  κι αυτός ήταν κολλητός του Tiga. Το Fabric, έχοντας τις κεραίες του τεντωμένες, έχει προφανώς παρακολουθήσει τη στροφή του ώριμου πια DJ Βrodiski σε πιο εκλεκτά και εγκεφαλικά σετ και κοιτάζοντας το playist καταλαβαίνει κανείς ότι δικαιώνεται για την επιλογή του Γάλλου στη φανέλα με το νούμερο 60. Συναισθηματικός, με σωστό χτίσιμο και με το μοναδικό χάρισμα (που είχε εξαρχής) να συνεπαίρνει τον ακροατή, ο Brodinski θα έπρεπε –σε αυτήν την ηλικία των λίγο πριν τα 30– να τελειοποιεί την τεχνική του και να χτίζει ένα εγκεφαλικό και γεμάτο ατμόσφαιρες σετ. Αλλά, φαντάζομαι, το γεγονός ότι σε αυτήν την ηλικία πραγματοποιεί κάτι που πολλοί συνομήλικοι του δεν μπορούν καν να φανταστούν τον καθιστά ταλαντούχο και τον ρίχνει με δύναμη ξανά στο παιχνίδι. Έχοντας αρκετό διάστημα να συνεισφέρει στην παγκόσμια χορευτική σκηνή με ένα χιτ επιπέδου "Bad Runner", φαίνεται πως τα τελευταία δύο χρόνια εστίασε στην τέχνη του DJing κι εδώ παραδίδει ένα σετ με μπόλικες και διαφορετικού ύφους κορυφώσεις, χρησιμοποιώντας δίσκους των φίλων του (βλ. Clement Meyer, Renaissance Man, Gessaffelstein και Gingy & Bordelo από την οικογένεια της Turbo) αλλά και δίσκους που σπανίζουν στο σετ ενος αφοσιωμένου techno DJ, όπως το Gucci Vamp remix στο "Iron" του indie post pop star Woodkid και τα R'n'B φωνητικά της Williams στο "Heartbeat" –σε remix του Paul Woolford. Συμπεριλαμβανομένης και της ξεκάθαρης συμπάθειάς του στην όλο και ανερχόμενη dubstep meets house σκηνή (από τη μέση του σετ και μετά παίζει σχεδόν αποκλειστικά σ’ αυτό το ύφος, με μερικές dark techno σφήνες), όλα δείχνουν ότι ο Βrodinski δεν σταμάτησε ποτέ να είναι ένας hipster DJ ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, φροντίζει να αγκαλιάζει όλα τα υπό συζήτηση χορευτικά μουσικά είδη, αλλά πλέον ξέρει και να φιλτράρει και κάνει πολύ πιο προσεκτικές τις μουσικές επιλογές του για μαζικά ακροατήρια. Το μιξ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Mehdi Faveris Essadi AKA DJ Mehdi.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured