Incoming_frontpage

Just Gazing Is For Sale! Μετά το Sonar For Sale ήρθε και η σειρά μας. Με τιμή πάσου μόλις 5 ευρώ, την Κυριακή 3 Ιουλίου στην ταράτσα-πισίνα του ξενοδοχείου Park (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10), ο Sillyboy, οι My Wet Calvin και οι Lilis Bros παρουσιάζουν το πιο καλοκαιρινό concept live που μπορούσαν να σκεφτούν για το κέντρο της πόλης. Για να εξασφαλίσετε την είσοδό σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε στείλει το ονοματεπώνυμο σας (και των φίλων σας) στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να έχετε λάβει απαντητικό e-mail το οποίο θα πιστοποιεί ότι το όνομα σας βρίσκεται στη λίστα συμμετεχόντων. Αλόχα!

*Η συνέντευξη του  θρύλου DJ Harvey στην οποία αναφέρθηκα την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται στην πρωτότυπη εκδοχή της (δηλ. στα αγγλικά) εδώ.

ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

3 συλλογές

JunolaReturn_To_The_CentreV/A – Return To The Centre LR [Time To Express]

Στις 16 Μαΐου, η Time To Express του Peter Van Hoesen, συμπληρώνοντας 3 χρόνια, κυκλοφόρησε την πρώτη της συλλογή σε ψηφιακή μορφή. Ως συνηθίζεται, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ήχου του label  βρίσκεται στα 13 κομμάτια και στα 5 projects που παρουσιάζονται στο Return To The Centre LR. Ο ήχος άλλωστε της Τime To Exoress και του αφεντικού της υπήρξε πάντοτε συγκεκριμένος: Sci-fi techno με μπόλικα πειραματικά στοιχεία και με φουτουριστική αισθητική. Το αφεντικό έχει εδώ τη μερίδα του λέοντος, με διαφορετικά project όπως αυτό των Object και των Sendai (με συνεργάτη τον Yves De Mey), ενώ με αποκλειστικές ηχογραφήσεις συνεισφέρουν και οι SP-X, Tr nch & IORI και Temporary. Δύσκολο!

JunolaWatergate_08V/A – Watergate 08 (compiled & mixed by Lee Curtiss) [Watergate]

Το αδιαχώρητο είναι η ιδανική λέξη για να περιγράψει κανείς το τι γινόταν στο rooftop πάρτυ του Watergate στη Βαρκελώνη, μία εβδομάδα πριν. Ηeadliner ο νέος resident του βερολινέζικου club και 1/4 της superstar DJ ομάδας-label Visionquest. Το 8o CD των μιξαρισμένων συλλογών που κυκλοφορεί το γερμανικό club ανήκει επίσης στον Lee Curtiss. Και είναι ξεκάθαρο ότι έχει έρθει η ώρα της αναγνώρισης για όλους τους συμμετέχοντες στα θρυλικά Marcy Hotel πάρτυ, που στήνονταν στη Νέα Υόρκη την τελευταία τριετία. Ο Seth Troxler πέρυσι καθάρισε για λίγο την ατμόσφαιρα στη BPitch Control με το Βoogybites 05, οι Wolf & Lamb με τους Soul Clap έδωσαν αέρα παγκόσμιου trend στην Κ7 με το φετινό DJ Kicks και τώρα ο κολλητός τους βάζει τα ζεστά, οικεία –και ποπ κατά βάση– U.S. disco house vibes στο σπίτι των ορκισμένων minimal Βερολινέζων. Τέλος εποχής... Γιατί όταν ακούς κομμάτια όπως το επικό disco house "Fallin'" του Maceo Plex να ορίζουν τον club ήχο του φετινού καλοκαιριού, ξέρεις ότι οι Γερμανοί θα πρέπει ή να ακολουθήσουν αυτό που τους έφεραν οι Αμερικάνοι (ο Lee Curtiss κατάγεται από το Ντιτρόιτ) ή «να κρυφτούν στη ντουλάπα μέχρι να περάσει η μόδα», όπως εύστοχα λέει και ο φίλος μου ο Segka! Βρείτε λοιπόν στυλό και χαρτί και σημειώστε τα ονόματα που συνδράμουν στο πιο σωστό DJ mix το οποίο θα ακούσετε φέτος το καλοκαίρι. Νo Regular Play (από την παρέα των Wolf + Lamb), Μaceo Plex (με δύο κομμάτια),  Footprintz (μέλη της παρέας του Curtiss και των Visionquest, επίσης με δύο κομμάτια), DΟP (κι αυτοί με δύο κομμάτια), Guy Gerber (στο label του οποίου κυκλοφορεί συνήθως 12ιντσα ο Curtiss), Alex Smoke σε remix Ryan Crosson (που είναι επίσης 1/4 των Visionquest), Who Made Who σε remix των Τale Of Us (έχουν ήδη ένα 12ιντσο για τη Visionquest),  James Teej  για το ξεκάρφωμα και το hit  των κολλητών του Hot Natured σαν κερασάκι στην τούρτα. Μετά από αυτό, αν σας πουν ότι οι τάσεις στη χορευτική μουσική αλλάζουν με βάση το ποιες κλίκες έχουν ρεύμα κατά καιρούς, καλά θα κάνετε να τους πιστέψετε. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι εδώ δεν έχουμε ένα υποδειγματικό και ιδιαίτερα χορευτικό mix.

JunolaFabric_56V/A – Fabric 56 (compiled & mixed by JackMaster) [Fabric]

Ο Άγης, ηγετική φυσιογνωμία της ποδηλατικής (και όχι μόνο) ομάδας ΛΟΚαλ, μου τα έλεγε χρόνια πριν γι' αυτό το επιδραστικό clubnight και label της Γλασκόβης, τους Νumbers. Γνωστοί του από τα χρόνια όταν σπούδαζε εκεί, οι Numbers μέσα σε μερικά μόνο χρόνια κατάφεραν να δουν τον αρχηγό τους να παρουσιάζει το Fabric 56. Η  φήμη το έχει ότι στη Μεγάλη Βρετανία αν ένας DJ καταφέρνει να χορεύει με εκλεκτικούς ήχους ένα ζόρικο κοινό –όπως αυτό της Γλασκόβης– τότε θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Ο Jack Revill (aka JackMaster) έστησε λοιπόν τη φήμη του στις δύσκολες πίστες του Club 69, πούλαγε δίσκους για το Rub-A-Dub και, μέσω του ανεξάρτητου label του Νumbers, έβγαλε τους πρώτους δίσκους των Rustie και Hudson Mohawke. Τα δε σετ του ήταν τα πρώτα που πάντρευαν τις εξελιγμένες φόρμες του dubstep με ψαγμένα classic house των 1990s και δίκαια τσίμπησε έτσι το βραβείο του Best Breakthrough DJ στο DJ Mag (2010). Η συνεργασία του label με το Fabric ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στην καλύτερη για εμάς τους Έλληνες εποχή. Αυτές τις μέρες που πραγματικά έχουμε ανάγκη από ένα hi-nrg  mash-up πάρτυ,  το mix του JackMaster ακούγεται ιδανικό. 30 κομμάτια σε 70 λεπτά, ταχύτητα, παράνοια στις επιλογές και γκάζια. Από Detroit techno classics, σε αξιοσέβαστα 1990's dance anthems (όπως το "Βig Fun" των Inner City) και από το ρομποτικό funk των Model 500 στο βρετανικό garage (προπομπό του dubstep στα 1990's) του "Nite Life" –με την Kim English στα φωνητικά για το πρώτο μισό. Και το πανηγύρι συνεχίζεται με ονόματα όπως Larry Heard, SBSTRKT, Mad Mike, Underground Resistance, DJ Funk, Thomas Bangalter, AFX και φυσικά Radiohead (Idioteque). Όπως πολύ σωστά μου τα έλεγε ο Άγης, «ο JackMaster είναι για να τον βάλεις στο main stage του Βios και να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο"! 'Nough said...

2 άλμπουμ:

JunolaDyeDyE – Taki 183 [Tigersushi]

Τον Φεβρουάριο γράφαμε για το νέο όνομα της Τigersushi και, ακολουθώντας πιστά τα σχέδια του αφεντικού Joakim, o Juan de Guillebon (aka DyE) και η sci-fi ψυχεδελική ηλεκτροπόπ του παίρνει long play διαστάσεις. Άμεσο, συναισθηματικό και με σωστές δόσεις shoegazing, τα 10 κομμάτια που απαρτίζουν το ντεμπούτο του Παριζιάνου αποτελούν τη χρυσή τομή στις ποπ προεκτάσεις των συμπατριωτών του Μ83 και Sebastian Tellier. Με τον ίδιο να δηλώνει ότι πρόκειται περισσότερο για μια συλλογή  κομματιών που συμπληρώνουν το sci-fi  ψυχεδελικό βυθό στον οποίο βουτά καθημερινά, κάθε κομμάτι του Taki 183 έχει το δικό του χρώμα, τη δική του διάθεση και τη δικιά του θέση στις ώρες και στις διαθέσεις μιας καλοκαιρινής μέρας. Δίσκος για σεμινάριο αν σας αρέσουν γκρουπ  όπως οι My Wet Calvin, και μάλιστα φτιαγμένος από απλά αναλογικά υλικά –όπως τα Roland TR606, Moog Source και το πολυχρησιμοποιημένο Korg Poly Six, μέσω Pro-Tools.
H shoegaze disco pop του “Fantasy” και το ψυχεδελικό emo dubstep “Immortals Only” είναι από τα highlights ενός δίσκου που αξίζει στο σύνολό του την προσοχή σας.

JunolaJurek_PrzezdzieckiJurek Przezdziecki – Biscuit Symphony [Definition]

Μόλις δύο στήλες πριν απαριθμούσαμε τους λόγους που φέρνουν τη σκηνή της Ρουμανίας στο house προσκήνιο των ημερών και να που μερικές βδομάδες μετά έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ανερχόμενων ηλεκτρονικών παραγωγών και το όνομα του Πολωνού Jurek Przezdzieck. Γεννημένος στη Βαρσοβία το 1973, ο παραγωγός και DJ –με προϋπηρεσία σε labels όπως Whirlpoolsex Music και Cocoon– παρουσιάζει εδώ το ντεμπούτο του για τη Definition. Δέκα techno/house κομμάτια τα οποία προέκυψαν στο διάστημα των τελευταίων δύο χρόνων και φανερώνουν εν μέρει την εμμονή του δημιουργού με κλασικά ακούσματα. Ο τρόπος που ενορχηστρώνει κομμάτια όπως τα "My Left Side Is Yours" και "Sic Et Non" δείχνουν την κλασική του παιδεία (χωρίς βέβαια να τον κάνουν και Francisco Tristano), ενώ το ταλέντο του στο να παντρεύει τα έγχορδα με τα deep house synths σε συνθέσεις όπως το "Κeys United" και το α-λα-Οzric Tentacles "The Fifth Piece Of Me" προσθέτουν όσο το δυνατόν περισσότερα αρτίστικα στοιχεία στο ντεμπούτο ενός μουσικού ο οποίοπς δείχνει να βρίσκεται σε μόνιμη αναζήτηση ενός λιγότερου συνηθισμένου dance ήχου.

Τα singles της εβδομάδας:

JunolaLucky_PaulLucky Paul – The Slow Ground EP [Somethink Sounds]

Με τις ευλογίες των Wolf + Lamb και το remix των Gadi & Eli στο "Thought We Were Alone", η Somethink Sounds και ο Lucky Paul στέκονται στ' αλήθεια τυχεροί και μπαίνουν (με την καλή έννοια) στο μάτι των απανταχού μουσικόφιλων. Στο ίδιο πνεύμα με την πρόσφατη επιτυχία του James Blake, ο Nεοζηλανδός που μετακόμισε πρόσφατα στο Βερολίνο έχει όλα τα φόντα για να μας παραδώσει λίγο αργότερα ένα άλμπουμ το οποίο θα συζητηθεί. Αρκετό μπάσο και φουτουριστική hip hop αισθητική, σε συνδυασμό με συναισθηματικές μελωδίες, συνθέτουν την ηχητική βάση του ταλαντούχου νεαρού παραγωγού σε τούτο το EP.

JunolaJichael_MacksonJihael Mackson – Bob's Your Unkle EP [Stock 5]

O man κερδίζει από το όνομα και μόνο! Βέβαια δεν είναι και κανάς χθεσινός... Η επιστροφή του για το label της Stock 5 πραγματοποιείται με τρεις deep house μπόμπες. Το "Gedonns", που είναι και ο μπροστάρης της κυκλοφορίας, διαρκεί 15 λεπτά και είναι στ' αλήθεια το πιο ενδιαφέρον σπονδυλωτό house κομμάτι που έχω ακούσει τελευταία.

 

 

JunolaTensnakeΤensnake – Something About You [Mirau Musik]

Ο άρχοντας των καλοκαιρινών νεο-disco κυκλοφοριών, Marco Niemerski aka Tensnake, έμαθε ότι ρίχνουμε πάρτυ σε ταράτσα με πισίνα και είπε να κυκλοφορήσει το νέο του single για να χορέψει ανοιχτόμυαλους νεανίες! 1990's samples και acid house βοηθήματα. Το ήθελα λίγο πιο αργό...

 

 

JunolaIllusionVarious Artists – Illusion EP [Illusion Recordings]

Γνωριστήκαμε με τα παιδιά της Ιllusion στη Βαρκελώνη. Πολύ cool τύποι και αρκετά τυχεροί στο παρθενικό τους 12ιντσο-συλλογή να συμπεριλαμβάνουν μια κομματάρα σαν το "Dice My Up" του Gary Todd.  Περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις τους.

 

 

 

Various Artists – Visionquest Spring Collection EP [Visionquest]

Το πλέον συζητημένο dance label για φέτος παρουσιάζει ένα mini sampler με το τι θα ήθελε να επιβάλλει στα καλοκαιρινά clubs στις πρώτες πρωινές ώρες! Τα αφεντικά της Visionquest αφαιρούν το ποπ στοιχείο που είχαν μέχρι τώρα ως βάση των κυκλοφοριών τους και λανσάρουν τρία καινούργια ονόματα –Laura Jones, Vernon Bara & Igor Vicente και Matthew Burton & Nick Lawson– με την ελπίδα ότι θα καταλάβουν οι απλοί DJs  τον εγκεφαλικό και σκοτεινό tech house ήχο τους.

 

JunolaDanny_DazeDanny Daze – Your Everything  [Hot Creations]

Υποστηριζόμενο από όλους τους  hi-profile DJs  του house  ήχου, το εν λόγω single του Danny Daze από το Μαϊάμι υποτίθεται ότι είναι ένα από τα βασικά κλειδιά για χορό στα clubs φέτος το καλοκαίρι. Συγγενεύει σε ύφος με το πρόσφατο hype του goth house ήχου των Art Department.

 

 

JunolaArt_DepartmentArt Department feat. Soul Clap & Osunlade – We Call Love [Crosstown Rebels]

Και μιας που τους αναφέραμε και έχουν και νέο single αυτές τις μέρες, ευκαιρία για μία ακόμη δόση από το υπερ-hyped δίδυμο των  Καναδών! Το νέο project του Caribou που ακούει στο όνομα Daphni, παρουσιάζει ένα περισσότερο ψυχεδελικό και  υπόγεια groovy remix, ενώ όλα τα λεφτά είναι ασφαλώς στο remix του κου Harvey.

 

JunolaHypnoloveHypnolove – Holiday Reverie/Midnight Cruising [Record Makers]

Νέα μπάντα από την Τουλούζ της Γαλλίας για το Record Makers label, το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες τον νέο, εξαιρετικό δίσκο του Sebastien Tellier. Καλοκαιρινή ηλεκτρονική ποπ με κιθαριστικά στοιχεία και ήχο που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει τη γαλλική απάντηση στην ποπ των Μetronomy. Και τα δύο κομμάτια στα remixes  του  Mickey Moonlight μπαίνουν άνετα στη λίστα για το πάρτυ της Κυριακής!

 

JunolaGeorge_FitzgeraldGeorge FitzGerald – Silhouete EP [Aus]

Νέο 12ιντσο για τον George FitzGerald στην Αus (η οποία έριξε ένα από τα καλύτερα rooftop πάρτυ του Sonar) και η στροφή του στον dub house ήχο είναι πλέον ξεκάθαρη, με τα 1990s synths να προσθέτουν το ευφορικό στοιχείο. Στο ομώνυμο track έχουμε και remix από τον John Roberts.

 

 

JunolaLifecycle

 

 

Lifecycle – Correcting Fluid EP [Richocet]

Φινάλε με broken techno από τη Richocet και τα τρία καινούρια tracks του αφεντικού Lifecycle. Deep psychedlic break beats για techno heads.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured