Η δισκογραφία που απασχολεί τη στήλη τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς. Μια ακόμη δεκάδα με singles τα οποία κυκλοφορούν αυτές τις μέρες παρουσιάζονται σύντομα στις γραμμές που ακολουθούν (+ 2 άλμπουμ), ενώ οι DJs ψάχνουν στα promos του Ιουνίου για το κομμάτι που θα κυριαρχήσει στα open air dancefloors. Τα φεστιβάλ ολοκλήρωσαν τα line-ups τους ενώ εμείς στο Ελλάντα λάμπουμε δια της απουσίας μας σε αυτή τη μεγάλη καλοκαιρινή πανδαισία μουσικών διοργανώσεων. Ας είναι καλά η Σαλόνικα, που το κρατάει αληθινό με τα pre -Reworks και τα κανονικά. Δες εδώ τι σου επιφυλάσσει το φετινό line-up και ψήσου να θυμηθείς πόσο ωραία είναι η Θεσσαλονίκη την άνοιξη, ειδικά όταν έχεις τον Radioslave να σε περιμένει: http://www.non-net.com/v2/?p=389

Αυτή την Παρασκευή 6/5, Gonjasufi live band στο Βios και το Σάββατο 7/5 Tim Booth w/ Sillyboy στην Ιερά Οδό. Λίγο αργότερα, Leon Segka ft. Mary Tsoni & Lilis Bros στο ΤΩΡΑ Κ44. Τη Δευτέρα 9 Μαΐου μην χάσετε το πρώτο live-παρουσίαση του "Brownie Crumbs" concept, από τον ανερχόμενο Egg Hell.

 

Single reviews:

1. Panorama Bar 03: Vinyl Exclusives [Ostgut Ton]

Τα πρώτα vinyl exclusives απο το μιξ του Prosumer για το Panorama Bar που παρουσιάζουμε λίγες γραμμές αργότερα, δείχνουν ότι ο ήχος του Βερολίνου αρχίζει να γλυκαίνει. Το "Sadness" της Steffi ξεχωρίζει και βγάζει απίστευτο συναίσθημα. Τοp of my charts!

2. Hot Natured: Forward Motion [Hot Creations]

Οι νέοι superstar DJs της Ibiza Jamie Jones και Lee Foss έχουν νέο EP και φιλοδοξούν με τη συμβολή του Ali Love στα φωνητικά να στοιχειώσουν τα deep house σετ του νησιού. Κολλητικό σε ενοχλητικό βαθμό και μάλλον το εισιτήριό τους για ακόμη πιο μαζικά ακροατήρια.

 

3. Re. You: Ghost [Souvenir]

Relax, It's Only A Ghost... Επικό sing-a-long σε μορφή καλοκαιρινής jackin' house και μακράν ό,τι πιο μελωδικό έχει κυκλοφορήσει η Souvenir των Tiefschwarz. Παίζεται άνετα οπουδήποτε και κερδίζει πόντους κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό.

 

4. Various Artists: Leftroom – The Extended Family Part 2 EP [Leftroom]

Η Leftroom του Matt Tolfrey έχει αρχίσει και ανεβαίνει στους house κύκλους. To "Yeah Yeah" των Waifs & Strays δίκαια έκλεψε την παράσταση στο φετινό Music Confernce του Detroit. Βρώμικο και sexy house, το οποίο θα παιχτεί από τους πάντες.

5. Azari & IIΙ: Hungry For The Power (Remixes) [Turbo]

Η 101η κυκλοφορία της Turbo βρίσκει το περσινό hit των Azari & III  να δέχεται την περιποίηση μερικών από τους πιο περιζήτητους παραγωγούς της dance.  O Jamie Jones του δίνει το βάθος και το σκοτάδι της νέας house και οι super hot  Art Department εμβαθύνουν σε πιο disco ατμόσφαιρα. Ακούστε το remix των τελευταίων στο mix που ετοιμάσαμε για το Billboard.gr (http://i.mixcloud.com/CY0dL)

6. Yes Wizard!: Heaven Black [Tigersushi]

Είναι φοβερός ο τρόπος με τον οποίο ο Yes Wizard μπορεί να παίξει με τα bleeps και τις μελωδίες σε αυτό το κομμάτι με ήχους Nintendo. Από το single “Elephant & Castle”, ανακάλυψη του Joakim  και support από Dirty Soundsystem, Ιvan  Smagghe και τους γνωστούς γαλλικούς κύκλους.

7. Reggie Dokes: Haiti [Clone Royal Oak]

Στην  λίγο πιο laid back σειρά κυκλοφοριών Royal Oak της Clone, το 8ο νούμερο φέρει την υπογραφή του Reggie Dokes.  Συναισθηματικό piano led house, ιδανικό για απογευματινά σετ σε  ωραίες ταράτσες.

 

8. Gus Gus: Within You Dubs (Veiran Dubdrop) [Kompakt]

Οι Gus Gus, οι οποίοι ηχητικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους "Ladyshave" Gus Gus που έχει συνηθίσει ο hipster 30άρης, έχουν νέο single και άλμπουμ για την Kompakt. Dub techno με πλάτες στα keyboards, το απολαμβάνεις μετά τις 3 a.m.

9. Mondkopf: Day Of Anger EP [Fool House]

Νέο EP-προπομπός του ντεμπούτο άλμπουμ του Mondkopf. Κυκλοφορεί 16 Μαΐου, τρυπώνει στις λίστες όσων παίζουν ακόμα βρώμικο electro και σε κομμάτια όπως το "Euphoria" αποδεικνύει ότι έχει τις μελωδίες στο τσεπάκι του.

10. Peverelist: Dance Till The Police Come [Hessle Audio]

Και φινάλε με λίγο dubstep (σε βαθμό jungle), για να έχουμε καλό Σ/Κ! Ντεμπούτο single του Peverelist  για τη Hessle Audio και –από τον τίτλο και μόνο– καταλαβαίνεις ότι σύντομα θα αναστενάξουν και οι τοίχοι στο υπόγειο του Bios.

Album reviews:

1. Robag Wruhme: Thora Vukk [Pampa]

Όπως πολύ σωστά το έθεσε κι ένας φίλος από το Βερολίνο, δίσκοι σαν και αυτόν του Wruhme (στο label του DJ Koze) είναι ικανοί να επαναφέρουν την πίστη μας στην καλή ηλεκτρονική μουσική σε long player format. Για τον γράφοντα, με το Thora Vukk ολοκληρώνεται η τριλογία των πραγματικά καλών δίσκων για τη dance σκηνή στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Ο Gabor Schablitzki –όπως είναι το πραγματικό όνομα του Wruhme– κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο το πρώτο του single για την Pampa και ο δαιμόνιος DJ Koze ένιωσε αμέσως τη συνέχεια που θα μπορούσε να έχει ο ήχος του. Το  άλμπουμ ήταν λοιπόν θέμα χρόνου μιας και είναι ξεκάθαρο από το αποτέλεσμα ότι η έμπνευση και οι ιδέες έρχονταν μαζικά προς το μέρος  του Wruhme. Μυστήριο, σκοτεινό, βαθιά συναισθηματικό και ταυτόχρονα μελαγχολικά καλοκαιρινό, όπως μαρτυρούν το εναρκτήριο "Wupp Dek" και το ομώνυμο δεύτερο track που, στην πρώτη κιόλας ακρόαση, σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Είναι αυτή η ιδιαίτερη και άκρως εξελιγμένη μουσικά ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο παραγωγός. Αφήνει αρχικά στον ακροατή την εντύπωση ότι θα ακούσει έναν post ηλεκτρονικό δίσκο και, ως δια μαγείας, πάνω στις μελαγχολικές ατμόσφαιρες απλώνει δείγματα (samples) και beats που καταφέρνουν εξίσου καλά τόσο να σε χορέψουν, όσο και να σε ταξιδέψουν. Ο Robag Wruhme έχει μελετήσει τους σύγχρονους ηλεκτρονικούς πειραματιστές εξίσου καλά με τους Γερμανούς μινιμαλιστές και τους παραγωγούς που έχουν μάθει να παντρεύουν την τζαζ με τα 4/4. Σε ένα ανάλογο υποθετικό σημείο τομής όλων αυτών, ο Wruhme κυκλοφορεί ένα άλμπουμ που αφενός σου προκαλεί έναν ανεξήγητο θαυμασμό για τον τρόπο με τον οποίον ενορχηστρώνει και αφετέρου έχει τη σπάνια ικανότητα να αφυπνίσει τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι βαθιές μελωδίες. Ίσως πιο εγκεφαλικός και από την περίπτωση John Roberts. Εξαιρετικό.

2. Various Artists: Freude Am Tanzen 5zig [Freude Am Tanzen]

Οι πιο μυημένοι σίγουρα θα γνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην underground dance σκηνή της Γερμανίας το label των Wighnomyνα Brothers (1/2 των οποίων ο προαναφερθείσας Robag Wruhme). Δύο μήνες πριν, η Freude Am Tanzen –στα πλαίσια της 50ης κυκλοφορίας της– παρουσίασε την συλλογή 5zig (στα Γερμανικά σημαίνει 50) και, αντί να κοιτάξει στο πλούσιο και αξιόλογο παρελθόν της, επέλεξε να ζητήσει από τα μεγάλα ονόματα του roster της μια σειρά από καινούργια και αποκλειστικά tracks, ικανά να βγάλουν από τη δύσκολη θέση κάθε house και minimal DJ. Από το ονειρικό "Mother Cries" του Kadebostan (το οποίο ανοίγει τη συλλογή) μέχρι το deep house των Douglas Greed και Marek Hemman και τον πειραματικό ήχο των Νο Accident In, που κλείνουν με επικό τρόπο το άλμπουμ, η δημιουργική ομάδα της Freude Am Tanzen αποδεικνύει (για μία ακόμη φορά) το εξαιρετικό της γούστο. Το label από την Ιένα επιστρέφει λοιπόν στην underground dance επικαιρότητα και, παρότι ποτέ δεν έδειξε νοιάζεται για αυτήν, νομίζω πως δίκαια διατηρεί τον τίτλο του καλά κρυμμένου μυστικού της γερμανικής tech house.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured