Μία ακόμη πρωτότυπη ραδιοφωνική συνέντευξη στήθηκε την περασμένη Τρίτη στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Μέντα 88 FM,  όπου με εκλεκτή δημοσιογραφική παρέα από τα sites musiccorner.gr και popaganda.gr και με συντονιστή τον Πάνο Σουρούνη, είχαμε την ευκαιρία να απευθύνουμε ερωτήσεις στη Δήμητρα Γαλάνη και στον Στάθη Δράκο, λίγο πριν την καλοκαιρινή τους εμφάνιση της Δευτέρας 3 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Σε χαλαρό έως απολαυστικό κλίμα, Γαλάνη & Δράκος απάντησαν στις ερωτήσεις μας χωρίς τυπικότητες, μοιραζόμενοι τις σκέψεις τους με ακροατές και αναγνώστες, μεταξύ τραγουδιών αγαπημένων, αλλά και ίσως λίγο ξεχασμένων, όπως το εκπληκτικό “Ώρες Κοινής Ησυχίας”, που είχε τραγουδήσει η Δήμητρα Γαλάνη για τις ανάγκες της ομώνυμης ταινίας της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Η Γαλάνη χειμαρρώδης με ανεξάντλητο χιούμορ, ο Δράκος ώριμα συνεσταλμένος, απάντησαν και στις ερωτήσεις του Avopolis.gr για το στοίχημα σμιξίματος του παλιού με το νέο –όπως αυτό αποτυπώνεται και στον πολύ όμορφο κοινό τους δίσκο, Το Βαλς Των Χαμένων Μετά– καθώς και για την υπόσταση της ελληνικότητας του εγχώριου τραγουδιού, η οποία αρχίζει και τελειώνει στην ελληνική ψυχή.

81yGal_2.jpg

Η Δήμητρα Γαλάνη μίλησε για μία ακόμα φορά για το κυνήγι της εξέλιξης που την τραβάει μπροστά και δεν την αφήνει να επαναπαυθεί και για το πόσο τυχερή αισθάνεται για τη χρονική συγκυρία στην οποία «σπρώχθηκε» στη σκηνή, η οποία την ευλόγησε να τραγουδήσει όλους τους «μεγάλους» του ελληνικού ρεπερτορίου, αποδίδοντας την πορεία αυτή στη «χρυσή τομή» της φωνής της μεταξύ των λαϊκών και των «ελαφρών» ερμηνευτών. Ο Στάθης Δράκος, αναγνωρίζοντας ως σημαντικό πρώτο ορόσημο την ουσιαστικότατη συνεργασία του μαζί της, υπογράμμισε τη σημασία και την ανάγκη του διαλόγου με περασμένες εποχές και μεγάλους δημιουργούς, όσους η σημερινή γενιά δεν πρόλαβε να γνωρίσει. 

Πολλά και ευχάριστα ειπώθηκαν και διημείφθησαν λοιπόν μεταξύ αυτής της ραδιοφωνικής συντροφιάς, αν θα έπρεπε ωστόσο να διατηρήσουμε το απόσταγμα της κουβέντας, δεν θα ήταν άλλο από την κοινή πεποίθηση των δύο καλλιτεχνών πως «Το σθένος του ρομαντισμού είναι η μεγαλύτερη επαναστατική και πολιτική  πράξη στις μέρες που ζούμε». Με αυτήν τη διαπίστωση θα κλείσουμε τη μικρή μας ανταπόκριση από την εξαιρετική ραδιοφωνική πρωτοβουλία του Μέντα 88 FM, ανυπομονώντας για την επόμενη.

{youtube}dQu75eaqHF4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured