-Κατ’ αρχήν πείτε μας τα νέα των More Of Myself To Kill...
Σπύρος: Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε τα κομμάτια που θα ηχογραφήσουμε την άνοιξη για το πρώτο μας album, ενώ πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες προβάραμε συνεχώς για το σημερινό live που τελικά πήγε χάλια!
-Γιατί χάλια?
Σπύρος: Ε δεν είμαστε και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την εμφάνιση μας, θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα. Είχε χτυπήσει ο drummer μας και αυτό μας δυσκόλεψε περισσότερο.
Βασίλης Γ.: Εμένα αντιθέτως μου άρεσε το live! Το βασικό είναι πως είμαστε μια καλή παρέα, χαιρόμαστε γι’ αυτό που κάνουμε και πιστεύω πως αυτό αποτυπώνεται και στην σκηνή.
-Ποιες οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις του κόσμου από το promo σας? (A Stolen Self Constantly Withered)
Σπύρος: Έχουμε δώσει πάρα πολλά αντίτυπα, γύρω στα 600 αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω πάντως αν είναι επειδή το γουστάρει ο κόσμος ή επειδή είναι δωρεάν.
Βασίλης Σ.: Βασικά ίσως να είναι και αρκετά παραπάνω από 600 μιας και το κάθε μέλος της μπάντας δίνει σε διαφορετικούς ανθρώπους. Οι αντιδράσεις του κόσμου ως τώρα είναι κατά βάση θετικές (σ.σ.: πολύ παραπάνω από θετικές θα συμπλήρωνα…), κάτι που μας βοηθάει πολύ για την συνέχεια!
-Πείτε μας οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζουμε όσο αφορά το επερχόμενο album σας! Τι περισσότερο θα ακούσουμε συγκριτικά με το promo?
Σπύρος: Συγκριτικά με το promo δεν θα έχει καμία σχέση. Έχουμε πάλι τις ίδιες επιρροές αλλά σε τελείως διαφορετικό ύφος και με επίσης διαφορετικό παίξιμο. Συνεχίζουμε να έχουμε τα Σουηδικά riffs, τα Αμερικάνικα Breakdowns αλλά φτάνουμε μέχρι την ακρότητα του Grindcore! Ελπίζουμε πάντως να έχουμε ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις μέσα στον Απρίλιο.
Βασίλης Σ.: Η παραγωγή θα είναι σαφώς καλύτερη μιας και θα το γράψουμε στην Θεσσαλονίκη σε studio που ήδη έχει μεγάλη εμπειρία από μπάντες του ακραίου ήχου.
Βασίλης Γ.: Όσο αφορά το στυλ του album που είπε ο Σπύρος πριν, δεν μπορούμε να το κατατάξουμε πουθενά μιας και τα ακούσματα μας είναι πάρα πολλά! Συνδυάζουμε αυτά που μας κολλάνε περισσότερο και στο τέλος βγαίνει κάτι εντελώς δικό μας. Γενικά έχουμε πάρει μια πιο ‘κάφρικη’ κλίση.
-Αυτό που είπες μας δίνει πάσα στην επόμενη ερώτηση: Πιστεύετε πως μια μπάντα που παίζει τόσο μεταλλικά όσο εσείς μπορεί να έχει την κατάλληλη στήριξη από το Hardcore κοινό?
Σπύρος: Μπορεί και ναι μπορεί και όχι, αλλά ποιος νοιάζεται στην τελική? Φυσικά και θα θέλαμε να έχουμε στήριξη από τους πάντες, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε στυλ για να γίνουμε αποδεκτοί από μια ομάδα ανθρώπων. Μουσικά έχουμε κάποια Hardcore στοιχεία σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορώ να μας θεωρήσω Hardcore συγκρότημα.
Βασίλης Γ.: Εγώ πιστεύω πως και το Hardcore αλλά και το Metal κοινό πρέπει να λειτουργούν ως μια μονάδα μιας και πολλοί που ακούνε Metal ακούνε και Hardcore, όπως επίσης συμβαίνει και το αντίθετο! Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα άτομα που ασχολούνται με αυτή την φάση είναι πολύ λίγα για να μην λειτουργούν ως ομάδα!
-Αν και ξεκινήσατε ως ένα καθαρόαιμο Metalcore group, στην συνέχεια εξελίξατε πολύ τον ήχο σας. Τώρα αν έπρεπε οπωσδήποτε να βάλετε μια ταμπέλα πως θα τον χαρακτηρίζατε?
Σπύρος: Δεν πιστεύω πως μπορούμε να βάλουμε ένα σαφή όρο για να χαρακτηρίσουμε τον ήχο μας. Όπως σου είπαμε και πριν, έχουμε στοιχεία από πολλά διαφορετικά είδη (σ.σ.: extreme κυρίως) μουσικής. Μπορεί τώρα βέβαια κάποιος κακόβουλος να μου πει ‘ρε φίλε δηλαδή δεν ξέρεις τι παίζεις?’. Ε ναι δεν ξέρω τι παίζω αλλά τουλάχιστον εμένα μου ακούγεται μια χαρά!!!
Βασίλης Σ.: Δεν μπορείς φυσικά να δημιουργήσεις κάτι χωρίς να έχεις επιρροές από κάτι ήδη υπάρχον, το θέμα είναι πως ανακυκλώνεις όλες αυτές τις επιρροές.
-Τελικά είναι όντως τόσο δύσκολο για μια Ελληνική μπάντα να κάνει Ευρωπαϊκή καριέρα? Εσείς μετά την κυκλοφορία του album σκοπεύετε σε κάτι τέτοιο?
Βασίλης Σ.: Σίγουρα είναι δύσκολο επειδή οι Ευρωπαίοι εμάς τους Έλληνες μας βλέπουν περισσότερο σαν Ανατολή, Τουρκία κλπ παρά ως Ευρώπη. Πρέπει σίγουρα να βρεις και τα κατάλληλα άτομα στο εξωτερικό να σε προωθήσουν σαν συγκρότημα. Από κει και πέρα, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις απαραίτητες θυσίες που χρειάζονται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να προβούμε σε υπερβολές που είχαν πράξει κάποιοι άλλοι στο παρελθόν και το μόνο που κατάφεραν είναι να φάνε την μεγαλύτερη χυλόπιτα στην ζωή τους! Αν κάποια στιγμή νιώσουμε πως μας χαλάνε όλα αυτά τα συναισθήματα που νιώθουμε για την μουσική, τότε θα τα παρατήσουμε.
-Και τώρα η κλασσική κλισέ ερώτηση που γίνεται σε όλα τα συγκροτήματα από όλα τα webzines παγκοσμίως: Θεωρείτε πως η ‘μόδα’, ‘κίνημα’ ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε που λέγεται Metalcore μπορεί να έχει μέλλον ή θα καταλήξει στα αζήτητα σαν το Nu Metal?Σπύρος: Πιθανότατα μακροπρόθεσμα θα καταλήξει σαν το Nu Metal, αλλά εγώ πιστεύω πως τουλάχιστον το Metalcore έχει πολύ σωστές βάσεις μιας και ‘χτίστηκε’ πάνω στα Metal θεμέλια. Το Nu Metal τι βάση είχε? Το Rap-άρισμα? Δεν ξέρω αν μείνει με την μορφή που είναι τώρα, πάντως σίγουρα θα αντέξει κάποια χρόνια ακόμα!Βασίλης Σ.: Όλα σχετικά είναι πάντως, δεν σημαίνει πως επειδή η ‘μαμά’ το Metal δεν θα πεθάνει ποτέ τότε το ‘παιδί’ Metalcore αν δεν μαλακιστεί δεν θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή. (σ.σ.: Εδώ προφανώς εννοούν πως σε περίπτωση που γίνει υπερβολική εισβολή του Marketing στο Metalcore όπως είχε γίνει παλαιότερα στο Nu – πχ συνεργασία Korn με Adidas ή συνεχής προβολή στο MTV- τότε μάλλον θα πάρει και αυτό την κατιούσα. Επειδή όμως το σκέφτηκα ότι θα απαντούσαν αυτό όταν ετοίμαζα τις ερωτήσεις είπα να κάνουμε πιο συγκεκριμένη αναφορά – σωστός?!!?)
-Πως σας φαίνεται η εμπορευματοποίηση που έχει κατακλύσει το Metal τα τελευταία χρόνια?
Σπύρος: Γαμώ! Μακάρι να έπαιζαν όλα τα συγκροτήματα την μουσική τους, να έβγαζαν λεφτά από αυτό και να μην χρειαζόταν να πιάνεις δεύτερες δουλειές για να επιβιώσεις. Όταν είσαι σε μπάντα και καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι που θες να κάνεις στην ζωή σου τότε άμεσα συνειδητοποιείς πως πρέπει κάποια στιγμή να προσπαθήσεις να βγάλεις λεφτά και από αυτό – εντός της λογικής φυσικά και χωρίς να αλλάξεις ότι πίστευες τόσα χρόνια. Όποιος έχει καταφέρει κάτι τέτοιο είναι μάγκας και όχι μαλάκας!
-Κάτι τελευταίο για να κλείσουμε?
Βασίλης Γ.: Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία!
Βασίλης Σ.: Ελπίζω όλοι φέτος να στηρίξουν την Ελληνική σκηνή γιατί πραγματικά το αξίζει!
Σπύρος: Θέλω νέους κιθαρίστες!!