Η πρώτη μου επαφή με τους Ολλανδούς No Turning Back ήταν πριν από 7-8 μήνες όταν είχα ακούσει το συμπαθητικό split τους με τους The Deal. Λίγες μέρες πριν τη κυκλοφορία του Damage Done είχα παρατηρήσει πολλές αναφορές και αφιερώματα γι’ αυτό σε διάφορα online περιοδικά, οπότε περίμενα κάτι καλό.
Ευτυχώς δεν έπεσα έξω! Από την εποχή του split με τους The Deal έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Οι επιρροές τους κυμαίνονται από Backfire και Rykers μέχρι Madball (κυρίως Set It Off/Ball Of Destruction περιόδου), Cro-Mags και Αgnostic Front. Γενικά μη περιμένετε να ακούσετε κάτι καινούριο – γι’ αυτό που παίζουν όμως τα πάνε πολύ καλά. Η φωνή είναι μόνο κάπως μονότονη από ένα σημείο και μετά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άσχημη. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι πολύ καλοί στίχοι που –ως συνήθως- είναι θετικοί και πέρα για πέρα ρεαλιστικοί. Τέλος, όπως τα περισσότερα συγκροτήματα από την Ολλανδία έτσι και οι No Turning Back από άποψη παραγωγής κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Το Damage Done γράφτηκε κυρίως για τους fans του Old School/NYHC, καλό θα ήταν όμως να το ακούσουν και οι υπόλοιποι. Οι No Turning Back βρίσκονται σε καλό δρόμο και αν συνεχίσουν έτσι πιστεύω ότι άνετα σε μερικά χρόνια θα συμπεριλαμβάνονται στους καλύτερους της Ευρώπης.