Μια από τις μπάντες που ξεπετάχτηκαν από το Ελληνικό underground είναι οι Karma Violenς. Έχοντας δώσει κάποια lives το τελευταίο καιρό αρχίζουν σιγά σιγά να δημιουργούν ένα όνομα στη Hardcore σκηνή. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν μια live ηχογράφηση τεσσάρων κομματιών τους που σας παρουσιάζουμε ευθέως.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να τους κατατάξω σε κάποια κατηγορία. Τα Into The Core και Pleasure Is Suffering κυμαίνονται σε Metalcore μονοπάτια, τα υπόλοιπα όμως ‘ξεφεύγουν’ κάπως και κινούνται σε πιο πειραματικά επίπεδα. Γενικά ένα θετικό τους είναι ότι δεν ακολουθούν πεπατημένους δρόμους – κοινώς προσπαθούν να αναπτύξουν δικό τους στυλ. Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι είναι σημαντικό για μια μπάντα και δείχνει αφοσίωση. Ο (νέος) τραγουδιστής τα καταφέρνει σχετικά ικανοποιητικά αφού σκίζεται ανελλιπώς! Επίσης η riffολογία είναι αξιόλογη ειδικά στα δύο πρώτα κομμάτια.

Η ατέλεια αυτής της κυκλοφορίας είναι η ποιότητα του ήχου της. Δεν είναι άσχημος, απλά δεν βρίσκεται και σε τρομερά επίπεδα. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό βέβαια, μιας και αυτό το cd δεν είναι ούτε demo, ούτε promo ώστε να ενδιαφερθούν για τη παραγωγή. Πιστεύω ότι με καλύτερο ήχο θα μπορέσουν να δείξουν πολλά πλεονεκτήματα αλλά και να δώσουν περισσότερο βάθος στο στυλ που θέλουν να εισάγουν. Περιμένω να ηχογραφήσουν κάποια ολοκληρωμένή κυκλοφορία (έστω ένα demo) για να βγάλω πιο σαφή συμπεράσματα. Για αρχή πάντως δεν πάνε άσχημα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured