Το ομολογώ ότι το Emocore δεν είναι και το αγαπημένο μου Hardcore ‘παρακλάδι’. Πείτε με κολλημένο, αλλά με προσελκύει πολύ περισσότερο η πατροπαράδοτη προσέγγιση στο Hxc –όπως κάνουν συγκροτήματα τύπου Madball και 25 Ta Life. Παρ’ όλα αυτά οι Poison The Well για κάποιο λόγο από τη πρώτη στιγμή που τους άκουσα ξεχώρισαν, ειδικά με το μνημειώδες Tear From The Red που κυκλοφόρησε πριν από 2 χρόνια περίπου.
Tα πρώτα 20 λεπτά από το You Come Before You με προμήνυαν για τον άξιο διάδοχο του Tear From The Red: Το emotional ρεφρέν του Ghostchant, τα ανελέητα ξεσπάσματα στο Loved Ones (τρομερό κομμάτι!!), το διαρκές sing-along στα For A Bandaged Iris και Meeting Again For The First Time αναμφισβήτητα θα σας κρατήσουν καθηλωμένους και με το χέρι έτοιμο να πατήσει το Repeat για να απολαύσετε για μια ακόμα φορά τη δημιουργικότητα των Poison The Well. Ως συνήθως η παραγωγή βρίσκεται σε δυσθεώρατα επίπεδα, προσθέτοντας ακόμα μερικούς πόντους στη συνολική εικόνα (έγινε στη Σουηδία βλέπετε…) .
Η συνέχεια όμως δεν είναι η ίδια. Προσωπικά από το The View From Here Is μέχρι το Apathy Is A Cold Body (κομμάτια 4-9) οι Poison The Well μου ακούστηκαν σαν κάποια άλλα Emocore συγκροτήματα της σειράς. Αυτή η ‘κοιλιά’ που γίνεται είναι τουλάχιστον ενοχλητική. Ευτυχώς τα τελευταία 3 τραγούδια διορθώνουν κάπως τη κατάσταση.
Άλλη μια listen-before-you-buy περίπτωση μου ακούγεται το You Come Before You. Οι φανατικοί των Poison The Well σίγουρα θα το έχουν αγοράσει ήδη, οπότε πιστεύω ότι η συγκεκριμένη σκέψη απευθύνεται σε όλους τους υπόλοιπους που βλέπουμε τη παρούσα κατάσταση με μία πιο αντικειμενική ματιά.