Τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει κατακλυστεί από δεκάδες Brutal Hardcore συγκροτήματα, εκ των οποίων μόνο κάποια λίγα και πολύ ποιοτικά κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Οι Bury Your Dead ουσιαστικά ξεπήδησαν από το πουθενά αφού χωρίς ιδιαίτερα γνωστό παρελθόν, υπέγραψαν συμβόλαιο με την Alveran και κυκλοφορούν ένα άκρως ενδιαφέρον ντεμπούτο με τον τίτλο You Had Me At Hello.

Κατά την ακρόαση των 2 πρώτων κομματιών είπα ‘ένα ακόμα Hatebreed-clone…’, αλλά η συνέχεια αποδείχτηκε τελείως διαφορετική. Οι Bury Your Dead δεν είναι ένα ακόμα συγκρότημα της σειράς. Μπορεί να έχουν πολλά στοιχεία από Hatebreed, Born From Pain, και Throwdown, όμως τα αποδίδουν με μια εντελώς δική τους αισθητική. Από το κλασσικά Hardcore περάσματα του Sunday’s Best μέχρι τις deathcore-ιές του Burn Baby Burn, το cd αυτό δεν καταντάει σε κανένα σημείο του βαρετό. Τα riffs τους (πέρα από τα κλασσικά κοφτά και τις τριπλέτες) είναι τελείως χύμα και φτιάχνουν καραπορωτική ατμόσφαιρα, που είναι ότι πρέπει για mosh και hard dancing στις συναυλίες! Σημειωτέον ότι ο drummer έχει τρομερά έξυπνο παίξιμο, αφού οι αλλαγές που κάνει στους ρυθμούς είναι όλα τα λεφτά.

Να λοιπόν άλλη μία μπάντα που αξίζει τη προσοχή μας! Επιτέλους δηλαδή κάτι διαφορετικό και πρωτοποριακό στο Brutal Hardcore, γιατί μεταξύ μας είχα βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια από τη κυκλοφορία του Satisfaction Is The Death Of Desire και μετά….

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured