Ναταλία Πετρίτη

Ζούμε σε έναν κόσμο που μέρα με τη μέρα μοιάζει να αλλάζει συνεχώς, με τρόπους που πολλές φορές φορές δεν περιμέναμε ποτέ. Και μπροστά σε αυτή την πρόκληση, το μόνο βέβαιο είναι πως αυτό που τόσο οι μεγάλοι, όσο και οι μικρότεροι χρειάζονται, είναι να μάθουν να προσαρμόζονται και να αντιμετωπίζουν όλα όσα μπορεί να φέρει μια όλο και πιο απαιτητική καθημερινότητα.

Αυτή η παραδοχή είναι που οδήγησε και τη Nestlé πριν από μερικά χρόνια στο να πάρει την πρωτοβουλία να βοηθήσει με τον τρόπο της τη νεολαία, μια νεολαία που σίγουρα αποτελεί το κλειδί για ένα μέλλον στο οποίο θα μπορούμε με περηφάνεια να πούμε ότι τα καταφέρνουμε και μάλιστα πολύ καλά.

Η παγκόσμια πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth εγκαινιάστηκε στην Αθήνα το 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, για να υποστηρίξει την επαγγελματική ζωή των νέων ανθρώπων που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στον χώρο της εργασίας. Σε όλο αυτό το διάστημα, η εταιρία έχει προσφέρει 720 ευκαιρίες απασχόλησης και 344 θέσεις πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν πλέον αναπόσπαστα μέλη της εταιρείας, συνεχίζοντας να εξελίσσονται στο περιβάλλον της με τους καλύτερους πιθανούς όρους και με όραμα για το μέλλον.

Στο πλαίσιο των δράσεων Nestlé Needs YOUth εντάσσεται και το πρόγραμμα Alliance 4 YOUth στο οποίο για 2η φορά φέτος η Nestlé σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά έκανε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε νέους και νέες, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη και να κερδίσουν την ευκαιρία να έχουν εξάμηνη απασχόληση σε μια μεγάλη εταιρεία, με εξίσου μεγάλη ιστορία και τεχνογνωσία ετών.

nestle

Μια από τις συμμετέχουσες του προγράμματος υπήρξε η Κατερίνα Αχτύπη, που όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στο Nestlé Needs YOUth το 2020, δεν περίμενε ποτέ ότι θα εργαζόταν σήμερα στο Τμήμα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς, πραγματοποιώντας τα όνειρα που πάντα είχε.

«Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Εργάστηκα σε διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα στην Ευρώπη, με κύριο θέμα την έρευνα στην μικροπλαστική ρύπανση και την ωκεανογραφία. Παράλληλα έκανα εθελοντισμό σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αποφάσισα να συμμετέχω στην πρωτοβουλία της Nestlé για την υποστήριξη των νέων γιατί η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα το περιβάλλον. Μετά τη λήξη της πρακτικής μου μέσω του προγράμματος Nestlé Needs YOUth, συνέχισα να εργάζομαι στην εταιρεία ως Sustainable Packaging Assistant, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ σχεδίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενός παγκόσμιου έργου που υλοποιείται σε συνεργασία με τα κεντρικά του Ομίλου».

Η ίδια συνεχίζει, μιλώντας για σημαντικές ευκαιρίες που απόλαυσε φέτος, έπειτα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα: «Φέτος τον Μάιο είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο πλαίσιο του European Vocational Skills Week σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπων εταιρειών, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα γύρω από τις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία. Η Nestlé Ελλάς πίστεψε σε μένα και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ».

Όπως η Κατερίνα, έτσι και πολλοί ακόμη νεαροί άνθρωποι έχουν ήδη καταφέρει να κάνουν σπουδαία βήματα προς την επίτευξη των στόχων που έθεσαν κάποτε, με τη Nestlé να τους στηρίζει και να τους εμπιστεύεται τυφλά. Κι αυτό μιας που από το 2014 έως το 2022, το 75% των νέων θέσεων απασχόλησης στην Nestlé Ελλάς καλύφθηκε από νέους κάτω των 30 ετών, αποδεικνύοντας περίτρανα πως το να δίνει απλόχερα ευκαιρίες σε νέους, αναζωογονεί και την ίδια με κάθε πιθανό τρόπο, βελτιώνοντας διαρκώς την ισχύ της στην πάντα απαιτητική αγορά. Από την έναρξη της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth έως σήμερα, πάνω από 15,000 ταλαντούχοι νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια και τις εκπαιδεύσεις της, δρόμενα που τους δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους ώστε να εκκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή με τον καλύτερο και πιο ευνοϊκό τρόπο.

Και ως προς το πόσο πολύτιμοι είναι τελικά οι νέοι για ένα μέλλον γεμάτο καινοτομία, αισιοδοξία και που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων, ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, επισημαίνει: «Όταν βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να κρατήσουν τα όνειρά τους ζωντανά και να πετύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, κτίζουμε το μέλλον. Είναι απαραίτητο να τους εξοπλίσουμε με όλα τα εφόδια που χρειάζονται γιατί είναι οι αυριανοί επιχειρηματίες και στελέχη, εκείνοι που θέλουμε να δημιουργήσουν, να πρωτοπορήσουν και να φέρουν αλλαγές. Και στη Nestlé Ελλάς γίνεται πράξη, κάθε μέρα».

nny-logo

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured