avopolis.team

Πολλά μπορεί κανείς να μας προσάψει, το τελευταίο όμως που θα είχε στο μυαλό του είναι ότι δεν αγαπάμε τη μουσική. Είναι αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινότητάς μας: ακούμε μουσική όταν γράφουμε (γι' αυτήν ή όχι), στον ελεύθερό μας χρόνο, αλλά και όταν μαζευόμαστε για να μοιράσουμε άρθρα και να καταθέσουμε ανακαλύψεις και απόψεις, είτε για το Avopolis, είτε για το περιοδικό Sonik, είτε για το ραδιόφωνό μας (www.avopolisradio.gr).

Σ' αυτά τα ατέλειωτα meeting, που ξεκινούν το μεσημέρι και φτάνουν μέχρι το βράδυ, αντιλαμβανόμαστε στην πράξη τη σχετικότητα της έννοιας του χρόνου. Οι ώρες περνούν με επιλογές, αναζήτηση, συζήτηση, διαφωνίες και φυσικά... άδειο στομάχι. Και κάποιες στιγμές, το στομάχι τείνει να φωνάζει πιο δυνατά από τη μουσική που ακούμε.

Χρόνος και διάθεση για διάλειμμα σε γειτονική ταβέρνα; Χ. Συνήθως σημαίνει το τέλος του εποικοδομητικού meeting και την αρχή της κρασοκατάνυξης.

Delivery; Το Χ στη μετατροπή της αίθουσας συνεδριάσεων σε σουβλακερί έχει μπει από τον ίδιο τον Βογιατζή.

Μαγείρεμα στην κουζίνα μας; Χ, λόγω χρόνου, αλλά και έλλειψης "ματιών" κουζίνας στα γραφεία μας (προσεχώς καλύτερα - θα θέλαμε βέβαια και ένα σκασμό υλικά).

knorr_3.jpg

Η πιο εύκολη, και καθιερωμένη πλέον λύση από τότε που τα φέραμε στο γραφείο, είναι τα Knorr Snack Pots. Όσοι ήταν στο Ejekt Festival φέτος θα θυμούνται ότι επικράτησε το αδιαχώρητο στον χώρο των Knorr Snack Pots και όλοι μείναμε έκπληκτοι από το πόσο εύκολα μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό snack. Αλλά και όσοι έχουν περάσει το σχολείο του εργένη φοιτητή στο εξωτερικό ήταν εξοικειωμένοι με την ιδέα: είναι το πιο γρήγορο και εύκολο γεύμα.

Με τα νέα Knorr Snack Pots το μόνο που χρειάζεσαι είναι ζεστό νερό και ένα πιρούνι για να ετοιμάσεις ένα λαχταριστό γεύμα. Η ευκολία, για όλους εμάς τους πολυάσχολους (εντός ή εκτός εισαγωγικών) είναι χαρακτηριστική: προσθέτουμε λίγο νερό στα Knorr Snack Pots και το γεύμα μας είναι έτοιμο. Δεν είναι, όμως, το μόνο που μας έχει κάνει να κολλήσουμε. Πρόκειται για σνακ που δεν είναι απλώς νόστιμα, αλλά είναι χορταστικά και περιέχουν ποιοτικά συστατικά. Ιδανικά δηλαδή για φοιτητές, μουσικόφιλους και εργαζόμενους σε γραφείο που δεν έχουν χρόνο για μαγείρεμα ή υλικά και pause από αυτό που κάνουν. Σαν κι εμάς δηλαδή.

knorr_2.jpg

Ποιες γεύσεις διατίθενται;

Knorr Pasta Snack Pot Bolognese, Knorr Pasta Snack Pot Carbonara, Knorr Pasta Snack Pot Napolitana και Knorr Rice Snack Pot Curry.

Πώς το κάνω;

1. Προσθέτω 200ml (1 κούπα) βραστό νερό μέχρι τη γραμμή μέσα στο κύπελλο.

2. Ανακατεύω καλά και κλείνω το καπάκι.

3. Το αφήνω για τουλάχιστον 5 λεπτά και στη συνέχεια το απολαμβάνω.

knorr_4.jpg

Είναι τόσο εύκολο. Και σου μένει χρόνος να απολαύσεις τα 10 ακόλουθα κομμάτια, τα οποία επιλέξαμε στον τελευταίο μας "μαραθώνιο". Αρκετά από αυτά παίζουν συχνά και στο ραδιόφωνό μας. Κι αν έχεις κι εσύ να μας προτείνεις κομμάτια που πρέπει να ακούσουμε και να συμπεριλάβουμε στο playlist μας, είμαστε ανοιχτοί: μπορείς να το κάνεις με ένα e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τίτλο "avopolis selections".

Destroyer - Tinseltown Swimming in Blood

{youtube}v=h-N6jfO5NOQ{/youtube}

Απλό, ατμοσφαιρικό και κολλητικό, με υποβλητικά synthesizer, το νέο single του project του Dan Bejar, μας ανοίγει την όρεξη για το άλμπουμ ken, που κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου.

Kacy Hill - First Time

{youtube}v=V61onGQwtc8{/youtube}

Μοντέλο, συνεργάτιδα (χορεύτρια) του Kanye West στη The Yeezus Tour του και τραγουδοποιός, η 23χρονη Kacy Hill είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Το αιθέριο ντεμπούτο της (Like a Woman) κυκλοφόρησε το καλοκαίρι σε παραγωγή Kanye West και αυτό το downtempo δείγμα είναι το αγαπημένο μας.

Tori Amos - Climb

“Only when you’re whole can you forgive / But it’s a long, long climb”, τραγουδάει στην πιο συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή του 15ου στούντιο άλμπουμ της (Native Invader) που μόλις κυκλοφόρησε. Βγαλμένο (λες) από το Little Earthquakes. Ακούστε το εδώ (https://www.soundhound.com/?t=100528879823163152).

Κώστας Λειβαδάς & Υπνοβάτες - Χαμένη Διαδρομή

{youtube}HJ-i-w_jmGs{/youtube}

Δράμα, νεανική έξαψη και ροκ κιθάρες με «άρωμα» δεκαετίας 1990, από αυτές που μας έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια.

Alvvays - In Undertow

{youtube}T1n72aCdwdU{/youtube}

Και ολίγη από κλασική fuzzy indie pop από το δεύτερο άλμπουμ των Καναδών, Antisocialites, που μόλις κυκλοφόρησε.

Myrkur - Ulvinde

{youtube}M9cNZQIzShc{/youtube}

Την αποκαλούν «Lana Del Rey του black metal» και έχει βάση. Η ακραία αισθητική του σκληρού ήχου συναντά τις σκοτεινές folk ιστορίες της Σκανδιναβίας, με μια φωνή που κάθεται εύκολα στο αυτί.

Post Malone feat. 21 Savage - Rockstar

{youtube}_209r9TMB4M{/youtube}

Από τα πολύ φρέσκα πράγματα στο αμερικάνικο χιπ χοπ, που τρελαίνουν τους σημερινούς 20άρηδες. Δικαιολογημένα, καθώς δεν λείπει ούτε ο δυναμισμός, ούτε η άποψη.

Tender - Machine 

{youtube}NOtvy-zioO0{/youtube}

Electro pop ντουέτο από το Λονδίνο που σ' αυτό εδώ το κομμάτι, από το ντεμπούτο LP τους Modern Addiction, μας φέρνει στο μυαλό τις καλές στιγμές των Royksopp.

Monsieur Minimal - Η στιγμή feat. Δάκης

{youtube}nq4MSuz28wg{/youtube}

Το παρελθόν της ελληνικής ποπ συναντά το παρόν στο νέο τραγούδι του Monsieur Minimal. Για το Erotica, το άλμπουμ του τελευταίου που μόλις κυκλοφόρησε, θα τα πούμε προσεχώς, αλλά κι από εκεί δεν λείπουν και άλλες καλές στιγμές με ελληνικό στίχο, αλλά και instrumental, όπως το "Funky Erotica".

Morrissey - Spent the Day in Bed

{youtube}v=iL_-GwbEP4g{/youtube}

Εν αναμονή του νέου του άλμπουμ, Low In High School, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου, ένα πρώτο δείγμα που δίχασε κριτικούς και fans, όπως γράψαμε

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured