avopolis.team

Ο Ντάμιεν Σαζέλ είναι ένας εκ των πιο ταλαντούχων σκηνοθετών της γενιάς του. Επίσης, είναι ένας άνθρωπος που, αδιαμφισβήτητα, έχει πάθος με τη μουσική. Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με το “Guy and Madeline on a Park Bench”, ένα καθαρόαιμο μιούζικαλ, συνέχισε με το καταιγιστικό σε ρυθμό “Whiplash” που μας ενθουσίασε (και του χάρισε μία υποψηφιότητα στα βραβεία Όσκαρ), για να έρθει τώρα άλλη μία ταινία άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μουσική: ο λόγος για το “La La Land”, που κυκλοφορεί στoυς κινηματογράφους.

Κι αν το προαναφερθέν “Whiplash”, σύστησε στο ευρύ κοινό τον Σαζέλ και προκάλεσε αίσθηση με την πορεία του ως τα Όσκαρ (καθότι ανεξάρτητο φιλμ), αυτή τη φορά, θα είναι έκπληξη το να μη σαρώσει το “La La Land” τα πάντα στο διάβα του. Με 21 βραβεία ήδη στο ενεργητικό του και 7 υποψηφιότητες στις επερχόμενες Χρυσές Σφαίρες, το μέλλον μοιάζει γραμμένο στ’ αστέρια. Όπως ακριβώς και ο κινηματογραφικός έρωτας των ηρώων του, των χαρισματικών Έμμα Στόουν και Ράιαν Γκόσλινγκ.

lalaland2.jpg


Το αφάνταστα λαμπερό δίδυμο, πέρα από την αποδεδειγμένη υποκριτική τους ικανότητα, ξεχωρίζει αποδεικνύοντας μας πως, σε κάποιους ανθρώπους, το ταλέντο δε γνωρίζει όρια. Ο Γκόσλινγκ τελειοποίησε την ικανότητα του στο πιάνο μέσα σε λίγους μόλις μήνες και η φωνή της Στόουν είναι σχεδόν αιθέρια, δεν είναι όμως μόνοι τους. Η επιλογή του σπουδαίου Τζον Λέτζεντ των 10 Γκράμι και του Όσκαρ (για το “Selma”), δε θα μπορούσε να είναι πιο ενδεδειγμένη. Ο τραγουδοποιός και συνθέτης, ερμηνεύει έναν από τους ρόλους, ενώ χαρίζει τη μουσική, τους στίχους και την ερμηνεία στο “Start a Fire” από το μοναδικό soundtrack του Τζάστιν Χούρβιτζ.

Ο Χούρβιτζ, συνεργάτης του Σαζέλ και στις δύο προηγούμενες δουλειές του, έχει «ντύσει» μουσικά το “La La Land”, με οδηγό την κλασική εποχή του Χόλιγουντ: με γενναία δόση ρομαντισμού και ονειρικές ορχηστρικές νότες. 

lalalndoutav.jpg


Ο έρωτας μεταξύ μίας νεαρής που ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός και ενός κουλ, τζαζ πιανίστα, είναι μόνο το εφαλτήριο για μία εκθαμβωτική βόλτα στ’ αστέρια. Αν ζεις και αναπνέεις για τη μουσική, η ταινία-εμπειρία της φετινής χρονιάς είναι για σένα!

Το La La Land κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Odeon.

Δες το trailer:

{youtube}Ii6oSA1b2-4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured