avopolis.team

 

Sonik#102exofilohigh.jpg

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις δεκαετίες 1910, 1920, 1930 & 1940 που επιχειρείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη σφραγίδα ποιότητας του Sonik!

Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και «τεύχος σουίνγκ», γιατί σε εκείνες τις μακρινές εποχές αυτό ένωσε τους πιο ετερόκλητους φίλους της μουσικής, αφήνοντας ανεξίτηλο ίχνος όχι μόνο στη διασκέδαση του Μεσοπολέμου, μα και στη μνήμη των επόμενων. Η Αθήνα της εποχής μας, που ζει σε έναν δικό της «πυρετό του σουίνγκ», είναι η καλύτερη απόδειξη.

Όμως εδώ θα βρείτε το μεγαλύτερο τμήμα της μουσικής ζωής Ευρώπης, Αμερικής και Ελλάδας από τη δεκαετία του 1910 –λίγο πριν ο πρώτος μεγάλος Πόλεμος τερματίσει την ανεμελιά της μπελ επόκ– μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1940, όταν ο Β΄Παγκόσμιος θα αφήσει ως πλανητικές υπερδυνάμεις τις Η.Π.Α. και τη Σοβιετική Ένωση. Μεταξύ άλλων:

- όλη την Εποχή της Τζαζ, από τον Louis Armstrong και τον «πυρετό» του swing, μέχρι το bebop του Charlie Parker.

- τα μπλουζ του Robert Johnson, της Bessie Smith, του Muddy Waters και πολλών ακόμα μεγάλων του είδους.

- το δικό μας ρεμπέτικο, από τα σμυρνέικα της Ρόζας Εσκενάζυ ως την άνοδο του Βασίλη Τσιτσάνη.

- τα πρώτα soundtracks

- την ανίχνευση του «παππού» του rock 'n' roll στις δύο πρώτες γενιές της country

- τη «Lady Gaga του Μεσοπολέμου» Josephine Baker, τη Billie Holiday, αλλά και τον Αττίκ με τη Σοφία Βέμπο και όσους ακόμα πρωταγωνίστησαν στην  ανατολή της ποπ μουσικής σε Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα (ελαφρό τραγούδι)

- το περιπετειώδες πέρασμα της κλασικής μουσικής από τον Ρομαντισμό στον μοντέρνο κόσμο, με αναφορά και στους δικούς μας συνθέτες

Όλα δοσμένα στο πλαίσιο της εποχής, με ειδικά, εμβόλιμα κείμενα που φωτίζουν τόσο τις κοινωνικές εξελίξεις των καιρών, όσο και τις τεχνολογικές, που επέτρεψαν λ.χ. την ύπαρξη της δισκογραφίας, του ραδιοφώνου και του ομιλούντα κινηματογράφου. 


Στοιχεία έκδοσης

ISBN:  978-960-436-426-8
Συγγραφέας: Συλλογικό
Τιμή: 5.90€
Αριθμός σελίδων: 100
Διαστάσεις: 21 (πλάτος) x 27.5 εκ. (ύψος)
Έκδοση: Brainfood Εκδοτική ΕΠΕ


Θα το βρείτε σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία.

Κεντρική διάθεση

Brainfood Εκδοτική ΕΠΕ / Κολωνού 12-14, Κεραμεικός, Αθήνα 

Tηλ. παραγγελιών: 210 2514123 / Φαξ: 210 5227768 / Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.brainfood.gr

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured