Δελτίο Τύπου

Όλοι κρύβουμε έναν Superstar μέσα μας …και η adidas μας το θυμίζει!»
 
Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν ένα Superstar; Είναι το να σε φωνάζει ο κόσμος με το μικρό σου όνομα; Το να σε αναγνωρίζουν στο δρόμο; Το να έχεις χιλιάδες οπαδούς που σε έχουν ως είδωλο; Να θέλουν να γνωρίζουν που βρίσκεσαι, με ποιον τρως ή το τι φόρεσες; Το να γεμίζεις στάδια με ανθρώπους που φωνάζουν το όνομα σου, με όλη τους τη δύναμη; Ή μήπως κάτι ακόμα πιο σημαντικό;
 
Το adidas Superstar είναι το αθλητικό παπούτσι που μας σύστησε η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών στο μακρινό 1969. Με την άνεση και το διαχρονικό του design δεν άργησε να κερδίσει τη προτίμηση του μεγαλύτερου μέρους των αθλητών μπάσκετ, εκείνης της περιόδου. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των υποστηρικτών του μοντέλου ήταν και ο Kareem Abdul Jabbar, ο πανύψηλος center των Bucks και μετέπειτα των Lakers που, εκτός από σταρ εντός παρκέ, δοκιμάστηκε στην υποκριτική (θυμάστε το «Μια τρελή, τρελή πτήση»;), αλλά και τη συγγραφική καθώς και τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Επειδή, όμως, το παπούτσι της Three Stripes ήταν bigger than life και δε μπορούσε να περιοριστεί μεταξύ των τοίχων ενός γηπέδου, σύντομα εξελίχθηκε σε lifestyle αξεσουάρ, απαραίτητο για το νέο της κάθε εποχής. Όπως, ας πούμε, οι Run DMC, οι αστέρες της rap μουσικής που τη δεκαετία του ’80 δεν αποχωρίζονταν τα Superstar τους, για κανένα λόγο. Οι περιοδείες τους εκείνης της περιόδου άφησαν εποχή και στα πόδια τους δεν έβλεπες τίποτα άλλο παρά το δημοφιλές ζευγάρι της adidas.
 
Ήταν τόσο μεγάλη δε, η αγάπη τους για αυτά, που τους αφιέρωσαν και ένα τραγούδι, το “My adidas”. Το οποίο βέβαια έγραψαν με ένα ακόμα αστέρα της μουσικής, τον διάσημο παραγωγό Rick Rubin που συνεργάστηκε με μεγαθήρια του χώρου ανά τα χρόνια, όπως τους Red Hot Chili Peppers, τον Johnny Cash, τον Jay Z και πολλούς ακόμα.
 
Η σχέση όμως των Run DMC με τη rock κουλτούρα δε σταμάτησε στην επαφή τους με το Rick Rubin αλλά συνεχίστηκε (και απογειώθηκε) στη συνεργασία τους με τους Aerosmith, για τη τεράστια επιτυχία “Walk This Way”. Ένα τραγούδι που ακόμα και σήμερα μετατρέπει ένα dancefloor σε μια έκρηξη ενέργειας και ρυθμού. Στο ιστορικό video clip του όμως τι φορούσαν οι ράπερς από τη Νέα Υόρκη; Μα φυσικά τα adidas Superstar τους!
 
Φέτος το μοντέλο της Three Stripes γιορτάζει τα 45 χρόνια του στο παγκόσμιο στερέωμα. 45 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα, από τα μπασκετικά γήπεδα της δεκαετίας του ’70 και τη ραπ σκηνή της δεκαετίας του ’80, μέχρι τους break dancers, που τα φορούσαν με ειδικά φαρδιά κορδόνια, και πολλούς διάσημους μουσικούς και celebrities οι οποίοι το συμπεριλαμβάνουν στις σταθερές στυλιστικές τους προτιμήσεις σταθερά. 
 
Αν λοιπόν θες να αποκτήσεις κάτι από αυτή τη Superstar κληρονομιά των τελευταίων 45 χρόνων, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το adidas Originals Superstar σε ένα από τα καταστήματα adidas. Βρες το κοντινότερο εδώ: www.adidas.gr/storefinder  
 
 
damian_lillard
 
pharrell_williams
 
rita_ora

Advertisement

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured