Δελτίο Τύπου

Cutty-Cargo-White_black_bg

 

Το Cutty Sark blended Scotch ουίσκι λανσάρει σήμερα το Cutty Cargo – μια περιήγηση ανάμεσα στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου προκειμένου να ανακαλύψει και να φωτίσει το κίτρινο στίγμα που δίνουν ορισμένες από τις πιο δημιουργικές τοπικές κουλτούρες και ταλέντα.

Το Cutty Cargo tour για τους επόμενους 36 μήνες θα σταματήσει σε ορισμένους  από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς σταθμούς του κόσμου, σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη κα.   Οι πιο ταλαντούχοι καλλιτέχνες από κάθε πόλη θα μαζευτούν σε ένα μέρος για μια βραδιά, μέσα σε ένα γιγάντιο ξύλινο κιβώτιο, μια πιστή αναπαραγωγή των ξύλινων κιβωτίων που χρησιμοποιούσαν οι λαθρέμποροι πριν από 90 χρόνια για να εισάγουν το Cutty Sark ουίσκι στην Αμερική παράνομα, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Οι κάτοικοι της κάθε πόλης καλούνται να εξερευνήσουν τα πιο συναρπαστικά πολιτιστικά δρώμενα της πόλης τους ανάμεσα σε τομείς όπως η μουσική, η γαστρονομία, η τέχνη, το σχέδιο, η φωτογραφία και το θέατρο.

Η πρώτη στάση της παγκόσμιας αυτής περιοδείας είναι το Λονδίνο στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 #CuttyCargoLDN. 

Το Cutty Cargo θα φθάσει στο east end -την περιοχή της πόλης όπου γέννιουνται όλες οι σύγχρονες τάσεις- και εκεί θα προβάλλουν το ταλέντο τους οι καλύτεροι δημιουργοί του Λονδίνου:

  • Η Jessie Ware γέννημα-θρέμμα του νότιου Λονδίνου, εκφραστική ερμηνεύτρια και υποψήφια των βραβείων Mercury Music Prize.  Η Jessie θα επιστρέψει στις Λονδρέζικες ρίζες καθώς θα πρωταγωνιστήσει στο Cutty Cargo, ερμηνεύοντας κομμάτια από το εξαιρετικό πρώτο της άλμπουμ Devotion.
  • Ο Λονδρέζος DJ και παραγωγός Duke Dumont.  Ο άνθρωπος πίσω από τη δημοφιλή επιτυχία house Need You (100%) θα κυριαρχήσει στην χορευτική πίστα με την υψηλή ενέργεια που τον διακρίνει.
  • Οι πρωτοπόροι στο χώρο της Λονδρέζικης εστίασης,  το Meat Liquor και ο δημιουργός και star chef, Γιάννης Παπουτσής θα σερβίρουν τα φημισμένα τους burgers.  Το πιο μοδάτο εστιατόριο του κεντρικού Λονδίνου, ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα σε διασημότητες και εραστές του καλού φαγητού, θα βρίσκεται εκεί για να περιποιηθεί τους θαμώνες.
  • Το πιο μοδάτο cocktail bar βρίσκεται στο βόρειο Λονδίνο και είναι το 69 Colebrook Row.  Θα δημιουργήσει κοκτέιλ ειδικά για την περίσταση, εμπνευσμένα από τη δεκατία του 1920 στον διαμορφωμένο χώρο Speakeasy του Cutty Cargo.  Ο πρωτοπόρος Βρετανός δημιουργός κοκτέιλ και ιδρυτής του μπαρ, Tony Conigliaro έφτιαξε κοκτέιλ με βάση την τελευταία έκφραση του Cutty Sark ουίσκι, το “Prohibition Edition”.
  • Παραστάσεις από την Miss Polly Rae την εντυπωσιακή ερμηνεύτρια του Burlesque, γνωστή πρωταγωνίστρια και δημιουργός της διεθνούς παράστασης καμπαρέ του West End ‘The Hurly Burly Show™’.
  • Ο καταξιωμένος  μουσικός-φωτογράφος Tom Oxley από το νότιο Λονδίνο θα παρουσιάσει μια πρωτοποριακή έκθεση με κινούμενα πορτρέτα δημιουργικών μουσικών σε βίντεο. Κάθε κινούμενο πορτρέτο θα συνοδεύεται από ένα μουσικό θέμα το οποίο έχει επιλεχθεί από τον εμφανιζόμενο καλλιτέχνη.  Η έκθεση θα επιτρέψει στο κοινό να έλθει κοντά με  σημαίνοντες καλλιτέχνες όπως τους  Professor Green, Mark Ronson και The Maccabees.
  • Οι εραστές της τέχνης μπορούν να θαυμάσουν μια κατασκευή από ξύλινα κιβώτια μινιατούρες του Cutty Sark που προσαρμόστηκαν από μια ομάδα ανερχόμενων καλλιτεχνών οι οποίοι προτάθηκαν από το ‘Its Nice That, το κορυφαίο διαδικτυακό περιοδικό αποκλειστικά για το μοντέρνο design.
  • Το The Shanty Theatre Company, μια ομάδα γνωστών αφηγητών και τακτικοί θαμώνες της Λονδρέζικης θεατρικής σκηνής θα μεταφέρουν τους θεατές σε ένα φανταστικό ταξίδι καθώς θα ερμηνεύουν ένα έντονο παραμύθι αγάπης επενδυμένο με εμβληματικές εικόνες. Μυστηριώδεις ανατροπές θα καταπλήξουν το κοινό καθώς θα είναι απορροφημένο στην εξέλιξη της πλοκής.

Το Cutty Cargo παρουσιάζεται από το  Cutty Sark blended Scotch ουίσκι, που είναι συνυφασμένο με την περιπέτεια.  Με τα διαπιστευτήρια 90 χρόνων παρελθόντος, το προτιμούν καταναλωτές από τη Μαδρίτη ως το Σάο Πάολο και από τη Λισσαβώνα ως το Λος Άντζελες, γιατί παραμένει σταθερά το αυθεντικό ουίσκι που αναμειγνύεται ευκολότερα.

Ενώ αρχικά δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 για την παρασκευή κοκτέιλ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, το Cutty Sark αργότερα έγινε το πρώτο  σε εισαγωγές σκοτσέζικο ουίσκι στις ΗΠΑ και κορυφαίο σύμβολο της pop κουλτούρας – υπήρξε το ποτό σύμβολο σε γνωστές ταινίες όπως Goodfellas (Τα Καλά Παιδιά), Raging Bull (Οργισμένο Είδωλο) και σήμερα σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Mad Men και το Boardwalk Empire.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured