Δελτίο Τύπου

epidavros4

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το καλοκαίρι, οι σπουδαστές της SAE Athens συμμετείχαν σε σημαντικές μουσικές και τεχνολογικές εκδηλώσεις, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε ερευνητικό, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τις ικανότητες και τις εμπειρίες τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.


Mουσικό Εργαστήρι "ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ" του Ross Daly
 
Οι σπουδαστές της SAE ταξίδεψαν στο χωριό Χουδέτσι της Κρήτης, όπου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούν με το Μουσικό Εργαστήρι "Λαβύρινθος", την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου επιμελείται ο Ιρλανδός συνθέτης Ross Daly. Υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικού προσωπικού της SAE, οι σπουδαστές συμμετείχαν στην παραγωγή και την ηχητική επιμέλεια του Houdetsi Festival 2011, το οποίο αποτελεί ένα τριήμερο εκδηλώσεων με σπάνιες συμπράξεις διάφορων μουσικών παραδόσεων επί σκηνής. Παράλληλα ηχογράφησαν μια σειρά από τροπικά όργανα, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ήρθαν σε επαφή με κορυφαίους παγκοσμίως μουσικούς.


Ancient Theater Acoustics: Επίδαυρος
 

Με αφορμή το πρώτο διεθνές συνέδριο Ακουστικής Αρχαίων Θεάτρων, που θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, οι σπουδαστές των τμημάτων Audio Engineering και Creative Media & Advanced Audio της SAE Athens, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά στην ακουστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με φορητούς ηχομετρικούς και μετεωρολογικούς σταθμούς σε συγκεκριμένα σημεία του θεάτρου, αφού τοποθετήθηκε στο κέντρο της ορχήστρας μία πρότυπη ηχητική πηγή (δωδεκάεδρο ηχείο) και ένα ειδικό μηχάνημα θερμοκάμερα το οποίο κατέγραφε τις θερμικές διαφορές στις μαρμάρινες κλίμακες του θεάτρου και στο χώρο του χορού.
Σκοπός της έρευνας ήταν η καταγραφή ακουστικών και περιβαλλοντικών μετρήσεων, ώστε να είναι διαθέσιμες στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, με απώτερο σκοπό τη βαθύτερη μελέτη του ακουστικού θαύματος του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου. 

Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
 
Για τρίτη συνεχόμενη φορά πραγματοποιήθηκε σε κεντρικά σημεία της Αθήνας  (από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου).
Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ομάδες θεατρικές, χοροθεατρικές, μουσικά σχήματα, κουκλοθέατρο και πλήθος παραστάσεων (περισσότερες από 250) και happening κατέκλισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας και την μετέτρεψαν για τέσσερις ημέρες σε μία γιορτή των τεχνών και της ψυχαγωγίας.
 Για δεύτερη συνεχόμενη φορά οι σπουδαστές της SAE έδωσαν δυναμικά το παρόν στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, αναλαμβάνοντας εξ' ολοκλήρου την παραγωγή του ήχου αλλά και του φωτισμού και στα εφτά stages του φεστιβάλ, καθ' όλη την διάρκεια αυτού. Ενδεικτικά, οι σπουδαστές εργάστηκαν σε stage όπως αυτό της πλατείας Κοντζιά, της Καπνικαρέας, στο Μοναστηράκι και στο Θησείο. Τριάντα επίλεκτοι σπουδαστές της σχολής ανέλαβαν αποκλειστικά την ευθύνη της κάλυψης του ήχου και εργάστηκαν σε όλα τα επίπεδα και στάδια που απαιτεί η διαδικασία του P.A. (στήσιμο P.A. stage, εγκατάσταση εξοπλισμού, monitoring, sound check, front of house κ.ά.) επιτυγχάνοντας ένα άρτιο και άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Mad Video Music Awards
 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, επίλεκτη ομάδα σπουδαστών ττης SAE Athens συμμετείχε με επιτυχία στη διοργάνωση των MAD Video Music Awards που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβο Ντο.  Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με επαγγελματίες του χώρου της μουσικής βιομηχανίας και να συμβάλλουν στην επιτυχημένη εκτέλεση μίας από τις μεγαλύτερες μουσικές τηλεοπτικές παραγωγές της χώρας.Στη συγκεκριμένη διοργάνωση οι σπουδαστές απασχολήθηκαν με την προετοιμασία και την τεχνική εγκατάσταση σημείου εκπομπής ραδιοφώνου για την ζωντανή μετάδοση του MAD Radio, την προετοιμασία του stage, με τη ζεύξη ηχητικού σήματος μέσω isdn γραμμής  και με την υποστήριξη αναγκών της παραγωγής της εκδήλωσης.
Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα και τις δραστηριότητες της SAE Athens: www.sae.edu.gr

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured