Ναταλία Πετρίτη

Τον θρυλικό Steve Albini τίμησε ο Dave Grohl κατά τη διάρκεια συναυλίας του με τους Foo Fighters, θέλοντας να αποχαιρετίσει τον εμβληματικό μουσικό και μηχανικό ήχου που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο Albini υπήρξε παραγωγός του σπουδαίου δίσκου των Nirvana, In Utero.

«Απόψε θέλω να αφιερώσω αυτό το κομμάτι σε έναν φίλο που χάσαμε προ ημερών, τον οποίο γνώριζα για πολύ καιρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Grohl. «Μας άφησε υπερβολικά νωρίς. Άγγιξε τις ζωές όλων μας, είμαι σίγουρος. Μιλώ για τον Steve Albini. Όσοι από εσάς ξέρετε, ξέρετε. Για όσους δεν ξέρετε, απλώς θυμηθείτε αυτό το όνομα: Steve Albini. Ας τραγουδήσουμε αυτό για εκείνον».

Πέρα από τη δουλειά του μαζί με τους Nirvana, ο Albini συνεργάστηκε με τον Grohl για τις ανάγκες του docuseries του, Sonic Highways. Ο Albini εμφανίστηκε τότε στο studio του, Electrical Audio, για τις ανάγκες της εκπομπής, μέρος στο οποίο οι Nirvana είχαν ηχογραφήσει και το εμβληματικό “Something from Nothing” από το Nevermind. Πρόσφατα, ο Grohl και ο Nirvana bandmate του, Krist Novoselic, επανενώθηκαν με τον Albini για ένα Q&A σε συντονισμό του Conan O’Brien, όπου μίλησαν για την 30η επέτειο του In Utero.

Ο Albini έφυγε από τη ζωή στις 7 Μαΐου και σε ηλικία 61 ετών, έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured