Ναταλία Πετρίτη

Ένα demo του κομματιού Eugene Alone” αποκάλυψε η PJ Harvey, από τη νέα θεατρική παράσταση για την οποία έγραψε τη μουσική. Αυτή ανεβαίνει στο Λονδίνο με τίτλο London Tide και αποτελεί διασκευή στο τελευταίο και κλασικό έργο του Charles Dickens, Our Mutual Friend.

Το “Eugene Alone” γράφτηκε σε συνεργασία με τον Ben Power από την οπτική πλευρά του χαρακτήρα του Eugene Wrayburn (τον οποίο ερμηνεύει ο Jamael Westman). Οι στίχοι του εκφράζουν τις έντονες τύψεις του για την εμπλοκή του σε ένα ερωτικό τρίγωνο.

«Κάθε φορά που προσέγγιζα τη στιχουργία για έναν χαρακτήρα, συζητούσα με τον Ben και τον [σκηνοθέτη] Ian Rickson τι περνά ο χαρακτήρας κάθε δεδομένη στιγμή και ποιο συναίσθημα έπρεπε να εκφραστεί μέσα από τη μουσική», δήλωσε σχετικά η Harvey στο προσωπικό της website.

Η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια συνεχίζει: «Μιλούσαμε για ό,τι είχε συμβεί αμέσως πριν, τι θα συνέβαινε μετά, για το χρονικό πλαίσιο της μέρας και της νύχτας… Όσο η θεατρική παράσταση εξελισσόταν, ξεκινήσαμε να βλέπουμε το πώς να κάνουμε τα κομμάτια να δουλέψουν για εμάς, με τον Ben να επιστρέφει στο σώμα του κειμένου της παράστασης».

Το London Tide άνοιξε μόλις στο National Theatre του Λονδίνου και θα παίζεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured