Ναταλία Πετρίτη

Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση προχώρησε ο Paul Weller με στόχο τον αγαπημένο frontman των Cure και post-punk θρύλο, Robert Smith. Ο frontman των Jam έδωσε πιο συγκεκριμένα μια συνέντευξη στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Record Collector, όταν και βρήκε αφορμή να τα βάλει για τα καλά με τον leader των Cure.

«Είναι ένα γα****νο αρ**δι. Δεν τον συμπαθώ», δήλωσε ο Weller. «Θα τον χτυπούσα ή κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας για το συγκρότημα των Cure: «Δεν τους αντέχω. Ένα γα****νο χοντρό μ***ι με το κραγιόν του και όλες αυτές τις μαλακίες. Και είναι στην ηλικία μου, έτσι δεν είναι;».

Σύμφωνα με το Louder Sound, οι Jam και οι Cure έχουν μια πολυετή κόντρα που βασίζεται στο γεγονός ότι ανακαλύφθηκαν από τον ίδιο A&R υπεύθυνο της τότε δισκογραφικής τους, τον Chris Parry. Όταν οι Cure ηχογραφούσαν τον ντεμπούτο δίσκο τους, Three Imaginary Boys, το συγκρότημα φαίνεται πως έλαβε μερική βοήθεια από τους Jam, δηλαδή τον Weller και την παρέα του.

«Οι Jam ηχογραφούσαν τον δίσκο τους εκείνη την ημέρα» είχε δηλώσει ο Smith στο Rolling Stone το 2004. «Κι εμείς μπαίναμε στα κρυφά τη νύχτα και χρησιμοποιούσαμε τον εξοπλισμό τους – γνωρίζαμε τον τύπο που τον φρόντιζε – ώστε να ηχογραφήσουμε τον δίσκο μας. Δανειζόμασταν μερικά πράγματα».

Το 1985, ο Smith είχε αναφερθεί επίσης περιπαικτικά στον Weller, αναφερόμενος στην ιδέα των μουσικών ως thought-leaders. «Θα πρέπει να είσαι αρκετά ηλίθιος για να πιστεύεις κάποιον σαν τον Paul Weller», είχε αναφέρει τότε, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Θα πρέπει να είσαι αρκετά ηλίθιος για να πιστέψεις κάποιον σαν κι εμένα».

Θα απαντήσει άραγε ο Smith στα υβριστικά σχόλια προς το πρόσωπό του από τον Paul Weller; Αναμένουμε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured