Ναταλία Πετρίτη

Το ολοκαίνουριο single της με τίτλο “Porta” έδωσε στη δημοσιότητα η Sharon Van Etten, η οποία και ανακοίνωσε μια βρετανική και ευρωπαϊκή περιοδεία για τους επόμενους μήνες.

To “Porta” είναι το πρώτο μουσικό δείγμα της Van Etten μετά τη συνεργασία της με την Angel Olsen στο “Like I Used To” του 2021.

Σε παραγωγή της Van Etten (φωνητικά, synths, drum machines) και Daniel Knowles (synths), και με ενορχήστρωση από την live μπάντα της από τους Jorge Balbi (drums), Charley Damski (κιθάρες) και Devin Hoff (μπάσο), το “Porta” γράφτηκε το 2020, όταν η Van Etten βρισκόταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

«Για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου έχω βασανιστεί από την κατάθλιψη και το άγχος και τους μηχανισμούς που ανέπτυξα για να τα πολεμήσω και πολλές φορές αφήνω τις σκοτεινές αυτές στιγμές να παίρνουν τον καλύτερο εαυτό μου», εξήγησε η Van Etten σε σχετικό δελτίο τύπου. «Εκείνο το διάστημα ένιωθα αλλού. Δεν είχα καν σύνδεση με το σώμα μου και ένιωθα εκτός ελέγχου».

Η Van Etten δήλωσε ότι εκείνη την περίοδο αναζήτησε τη βοήθεια της φίλης της, Stella Cook, η οποία διαχειρίζεται το Base Pilates στη Βόρεια Καρολίνα.

«Αναζητούσα έναν φίλο, κάποιον στον οποίο θα μπορούσα να μιλήσω, που καταλαβαίνει τι σημαίνει να ψάχνεις τον πυρήνα, αλλά γνωρίζει ταυτόχρονα και τις αδυναμίες μου και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείρισή τους και στο να βρω τις άλλες δυνάμεις μου», συνέχισε η ίδια. «Γνώριζα ότι έμπαινα σε μία ζώνη όπου δεν θα με κατέκριναν και χρειαζόμουν να πάρω την ευθύνη των πράξεών μου και η Stella με βοήθησε να επανέλθω».

Η Van Etten πρόσθεσε: «Αντί για το σκοτάδι. Αντί για τους φόβους μου. Το μήνυμά μου είναι να τα δουλεύουμε όλα αυτά. Ακόμη κι όταν είναι δύσκολο. Ακόμη κι όταν πονά. Αναζητήστε βοήθεια. Αναζητήστε τη βοήθεια ενός φίλου που θα σας κάνει να βρείτε τον εαυτό σας».

Ακούστε εδώ το “Porta”:

Δείτε εδώ τις ημερομηνίες της περιοδείας της Van Etten που ξεκινά τον ερχόμενο Μάιο:

Μάιος

31 – Aula Magna, Lisbon, Portgual

Ιούνιος

2 – Primavera Sound, Barcelona, Spain

5 – Muffathalle, Munich, Germany

6 – Openluchttheater Rivierenhof, Antwerp, Belgium

7 – Markthalle, Hamburg, Germany

9 – Loaded, Oslo, Norway

10 – Rosendal, Djurgarden, Stockholm, Sweden

11 – Syd For Solen, Copenhagen, Denmark

13 – Metropol, Berlin, Germany

14 – TivoliVredenberg Grote Zaal, Utrecht, Netherlands

15 – La Cigale, Paris, France

17 – O2 Brixton Academy, London

18 – O2 Institute, Birmingham

19 – O2 Academy, Leeds

21 – Barrowland, Glasgow

22 – Vicar Street, Dublin

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured