Ναταλία Πετρίτη

Σε δημοπρασία διατίθεται αυτήν την εβδομάδα το πιάνο «από το οποίο ξεκίνησε το rock n’ roll». Το εν λόγω μουσικό όργανο χρησιμοποιήθηκε από το περίφημο “Million Dollar Quartet” των Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis και Carl Perkins, σε ένα αυθόρμητο jam session το οποίο και ηχογραφήθηκε το 1956.

Τα κομμάτια που προέκυψαν από το session αυτό είναι μεταξύ άλλων τα “Love Me Tender”, “Don’t Be Cruel” και “Paralyzed”.

Ο οργανισμός Gotta Have Rock and Roll, ο οποίος και δημοπρατεί το πιάνο, το περιέγραψε ως «το πιο σημαντικό πιάνο στην ιστορία του rock and roll», σημειώνοντας επίσης ότι αυτό δημοπρατείται για πρώτη φορά.

«Διαθέσιμο πρώτη φορά σε δημοπρασία, το ιστορικό πιάνο του “Million Dollar Quartet” και του στούντιο της Sun Records – ένα  vintage Wurlitzer spinet του 1949, με τον σειριακό αριθμό 387912, που χρησιμοποιήθηκε από αστέρες του rock and roll, συμπεριλαμβανομένων των Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Ike Turner, Phineas Newborn, Jr., Charlie Rich και πολλών ακόμη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πιάνο χρησιμοποιήθηκε σε πολλές ηχογραφήσεις της Sun Records τη δεκαετία του ’50, ενώ αυτό αγοράστηκε από τον Sam Phillips, ιδιοκτήτη της Memphis Recording Service από το κατάστημα O.K. Houck της Union Avenue, λίγα μόλις μέτρα από το Memphis Recording Service και τη Sun Records.

«Το O.K. Houck είναι το ίδιο κατάστημα από όπου ο Elvis Presley και η οικογένειά του αγόρασαν το πρώτο τους πιάνο και την πρώτη του κιθάρα Martin. Ο Scotty Moore αγόρασε επίσης την Gibson ES-295 που ο ίδιος έπαιζε στα Elvis Sun Sessions, ενώ οι  Bill Black, B.B. King, Johnny Cash αγόραζαν από εκεί συστηματικά τα όργανά τους» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του Gotta Have Rock and Roll.

Η ίδια συνεχίζει: «Πρόκειται για το μόνο πιάνο που έπαιξαν και ο Elvis και ο Jerry Lee Lewis. Ο Jerry Lee Lewis το χρησιμοποίησε επίσης στα μεγάλα του hits, “Great Balls of Fire”, “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” και σε όλα τα κομμάτια που ηχογράφησε στη Sun Records».

Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας είναι τα $700,000, ενώ το πιάνο αναμένεται να αγγίξει ακόμη και το 1 εκατομμύριο δολάρια.

https://www.instagram.com/p/CWogL7HF-lk/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured