Ναταλία Πετρίτη

Τις συμβουλές που θα έδινε στον 16χρονο εαυτό του αποκάλυψε ο Nick Cave στην τελευταία του ανάρτηση στο προσωπικό του site, The Red Hand Files.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση της θαυμάστριάς του, Taya, η οποία είναι τώρα 16 ετών και πρόσφατα ξεκίνησε να ακούει τον αγαπημένο καλλιτέχνη, ο Cave έγραψε: «Με ρωτούν συχνά, όμως μου είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση».

Ο καλλιτέχνης συνέχισε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους βρίσκει την απάντηση δύσκολη. «Είμαι στην πραγματικότητα ο 16χρονος εαυτός μου, μόνο κατά μισό αιώνα γηραιότερος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έτσι όπως κάθομαι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της κουζίνας μου, με τον ήλιο να περνά από το παράθυρο και εμένα να απαντώ στην όμορφη ερώτησή σου, ο γηραιός εαυτός μου σκέφτεται ότι η νεότερη εκδοχή του ήταν κατά βάση πολύ ευτυχισμένη».

Ο Nick Cave συνεχίζει, αναφέροντας ότι «ενστικτωδώς θέλει να προειδοποιήσει τον 16χρονο εαυτό του να μην κάνει λάθη τα οποία από εμπειρία γνωρίζει ότι θα του προκαλέσουν πόνο». «Όμως, ξέρεις, αυτός ο μεγαλύτερος εαυτός μου γνωρίζει από εμπειρία ότι αυτά τα πράγματα που πονούν είναι συχνά και αυτά που δίνουν ουσία και νόημα στη ζωή», συμπληρώνει.

Ο Cave συνεχίζει: «Ο εαυτός μου σήμερα γνωρίζει ότι τα λάθη της ζωής μας είναι ο τρόπος που η μοίρα μας επιλέγει να στρώσει τα θεμέλια ώστε να φέρει τον νεότερο εαυτό μας εκεί που αυτός βρίσκεται σήμερα – στο κατά βάση χαρούμενο μέρος όπου αυτή τη στιγμή κάθομαι, με τον ήλιο να περνά μέσα από το παράθυρό μου, γράφοντας την απάντηση αυτή στην ερώτησή σου. Να έχεις μια υπέροχη ζωή, Taya, είναι όλη μπροστά σου».

Σε άλλες πρόσφατες αναρτήσεις του στο Red Hand Files, ο Cave είχε αναφερθεί στη μετακόμισή του από το Brighton στο Los Angeles έπειτα από τον θάνατο του 15χρονου γιου του, Arthur Cave, το 2015, ενώ ο ίδιος είχε μιλήσει για το κομμάτι “Heart That Kills You” που εκείνος έγραψε με τους Bad Seeds μετά το τραγικό περιστατικό.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured