Ναταλία Πετρίτη

Ένα δικαστήριο γύρω από το copyright του design στο “Vestibule” T-shirt τους από το 1989 κέρδισαν πρόσφατα οι Nirvana. Η μήνυση που είχε ασκηθεί στο συγκρότημα είχε συγκροτηθεί στη βάση ότι το design της δημοφιλούς μπλούζας τους ήταν αντιγραφή ενός σχεδίου εμπνευσμένου από την Κόλαση του Δάντη.

Η απόφαση που αθώωνε το συγκρότημα και το merchandise unit της Live Nation πάρθηκε στις 21 Οκτωβρίου από τον δικαστή Dale S. Fischer.

Το design της μπλούζας παρουσιάζει έναν χάρτη της κόλασης, όπως αυτή περιγράφεται στην Κόλαση από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, που γράφτηκε τον 14ο αιώνα. Αυτή κυκλοφόρησε το 1989, την ίδια περίοδο με το άλμπουμ Bleach. Η μήνυση ασκήθηκε από την Jocelyn Susan Bundy τον περασμένο Μάιο, όταν αυτή ισχυρίστηκε πως το σχέδιο της μπλούζας είχε δημιουργήσει ο παππούς της, Charles-Wilfrid Scott-Giles, ως τμήμα της ακαδημαϊκής του δουλειάς πάνω στο έργο του Δάντη. Η μηνύτρια εξετάζει τώρα την επιλογή της μήνυσης του συγκροτήματος εκ νέου, αυτή τη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Nirvana βρίσκονται στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης, μιας που τον περασμένο Αύγουστο το συγκρότημα μηνύθηκε από το «μωρό» του Nevermind, που ισχυρίζεται ότι η χρήση της φωτογραφίας του στο εξώφυλλο του δίσκου αποτελεί «εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured