news.team

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις Η.Π.Α. συνεχίζονται και στη Νέα Υόρκη η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ έως την Κυριακή 7 Ιουνίου. Παράλληλα, χθες, εταιρίες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας έδειξαν με τον δικό τους τρόπο την αλληλεγγύη τους για όσους πλήττονται από άδικες, ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά και την αφροαμερικανική κοινότητα. Η Τρίτη ονομάστηκε Black Out Tuesday και κατά τη διάρκειά της πολλές δισκογραφικές σταμάτησαν κάθε δραστηριότητά τους προωθώντας συνεργασίες με τις διάφορες κοινότητες, με στόχο την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, που με κορύφωση το επεισόδιο του θανάτου από αστυνομική βία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και βίαια επεισόδια στη χώρα.

Πολλοί καλλιτέχνες άφησαν τις προηγούμενες ημέρες τα δικά τους μηνύματα για όσα έχουν συμβεί - σ' αυτούς προστέθηκε και η Adele, με μια ανάρτησή της στο Instagram.

«Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε αναταραχές σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αμέτρητες άλλες που δεν το έχουν κάνει» έγραψε η Adele. «Διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα και κερδίζουν δυναμική. Γι' αυτό να είστε θυμωμένοι, αλλά να εστιάζετε! Συνεχίστε να ακούτε, συνεχίστε να ρωτάτε και συνεχίστε να μαθαίνετε!» συμπλήρωσε η βρετανίδα τραγουδίστρια.

«Ο ρατσισμός υπάρχει παντού»

«Είναι σημαντικό να μην απογοητευόμαστε, να μην υφαρπάζουμε ή να χειραγωγούμε αυτήν τη στιγμή. Πρόκειται για συστηματικό ρατσισμό, για αστυνομική βία και για ανισότητες» γράφει η Adele στην ανάρτησή της. «Και αυτό δεν αφορά μόνο την Αμερική! Ο ρατσισμός υπάρχει παντού. Είμαι ολόψυχα αλληλέγγυα στον αγώνα για ελευθερία, απελευθέρωση και δικαιοσύνη» αναφέρει.

Τέλος, πολλοί καλλιτέχνες εναντιώθηκαν και στην απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα παρέμβει στρατιωτικά αν οι διαδηλωτές στις ΗΠΑ δεν σταματήσουν να είναι τόσο βίαιοι. Ο αμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται να στείλει στην πρωτεύουσα της χώρας «χιλιάδες βαριά οπλισμένους στρατιώτες και τις νομικές αρχές για να σταματήσουν οι εξεγέρσεις, o βανδαλισμοί-πλιάτσικα και η αναίτια καταστροφή περιουσίας».

Όπως ήταν λογικό, οι δηλώσεις του Trump έγειραν αντιδράσεις, με πολλούς μουσικούς να εκφράζουν στο Twitter τη δυσαρέσκειά τους για τον πόλεμο με τον οποίο, ουσιαστικά, απειλεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured