View More

Adele: «Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο την Αμερική. Ο ρατσισμός υπάρχει παντού.»

«Πρόκειται για συστηματικό ρατσισμό, για αστυνομική βία και για ανισότητες» γράφει η βρετανίδα τραγουδίστρια.

news.team
news.team

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις Η.Π.Α. συνεχίζονται και στη Νέα Υόρκη η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ έως την Κυριακή 7 Ιουνίου. Παράλληλα, χθες, εταιρίες και επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας έδειξαν με τον δικό τους τρόπο την αλληλεγγύη τους για όσους πλήττονται από άδικες, ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά και την αφροαμερικανική κοινότητα. Η Τρίτη ονομάστηκε Black Out Tuesday και κατά τη διάρκειά της πολλές δισκογραφικές σταμάτησαν κάθε δραστηριότητά τους προωθώντας συνεργασίες με τις διάφορες κοινότητες, με στόχο την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, που με κορύφωση το επεισόδιο του θανάτου από αστυνομική βία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και βίαια επεισόδια στη χώρα.

Πολλοί καλλιτέχνες άφησαν τις προηγούμενες ημέρες τα δικά τους μηνύματα για όσα έχουν συμβεί - σ' αυτούς προστέθηκε και η Adele, με μια ανάρτησή της στο Instagram.

«Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε αναταραχές σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αμέτρητες άλλες που δεν το έχουν κάνει» έγραψε η Adele. «Διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα και κερδίζουν δυναμική. Γι' αυτό να είστε θυμωμένοι, αλλά να εστιάζετε! Συνεχίστε να ακούτε, συνεχίστε να ρωτάτε και συνεχίστε να μαθαίνετε!» συμπλήρωσε η βρετανίδα τραγουδίστρια.

«Ο ρατσισμός υπάρχει παντού»

«Είναι σημαντικό να μην απογοητευόμαστε, να μην υφαρπάζουμε ή να χειραγωγούμε αυτήν τη στιγμή. Πρόκειται για συστηματικό ρατσισμό, για αστυνομική βία και για ανισότητες» γράφει η Adele στην ανάρτησή της. «Και αυτό δεν αφορά μόνο την Αμερική! Ο ρατσισμός υπάρχει παντού. Είμαι ολόψυχα αλληλέγγυα στον αγώνα για ελευθερία, απελευθέρωση και δικαιοσύνη» αναφέρει.

Τέλος, πολλοί καλλιτέχνες εναντιώθηκαν και στην απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα παρέμβει στρατιωτικά αν οι διαδηλωτές στις ΗΠΑ δεν σταματήσουν να είναι τόσο βίαιοι. Ο αμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται να στείλει στην πρωτεύουσα της χώρας «χιλιάδες βαριά οπλισμένους στρατιώτες και τις νομικές αρχές για να σταματήσουν οι εξεγέρσεις, o βανδαλισμοί-πλιάτσικα και η αναίτια καταστροφή περιουσίας».

Όπως ήταν λογικό, οι δηλώσεις του Trump έγειραν αντιδράσεις, με πολλούς μουσικούς να εκφράζουν στο Twitter τη δυσαρέσκειά τους για τον πόλεμο με τον οποίο, ουσιαστικά, απειλεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μουσικός εμφανίστηκε στο Fox News για να τα βάλει με την cancel culture και να κρίνει ως επιτυχημένο πρόεδρο

Σε αυτόν θα ακούσουμε ακόμα τον Brian Eno και τον Nick Cave.

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος γυρνάει στα 90s και τα ambient αυλάκια του Aphex Twin, για να φτιάξει ένα mix που θα μας στείλει στη λήθη.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη αποχαιρετά τον σπουδαίο συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή, αφού άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ελληνική γραμματεία. Άλλωστε, ήταν από τις

Top