φωτογραφία: Jim Rakete

Μισό αιώνα ζωής έκλεισαν το 2018 οι Deep Purple, έχοντας πάντα στο μικρόφωνο τη θρυλική φωνή και φιγούρα του Ian Gillan, τον οποίον πλαισιώνουν οι «γερόλυκοι» Roger Glover (μπάσο) και Ian Paice (ντραμς), καθώς και ο Steve Morse στην κιθάρα -στις περιοδείες, παίζει μαζί τους και ο Don Airey (πλήκτρα).

Τελευταίος μέχρι σήμερα δίσκος των θρυλικών Βρετανών ήταν το Infinite του 2017 (Βρετανία #6, Η.Π.Α. #105, Αυστραλία #20, Γαλλία #15, Καναδάς #49, Γερμανία #1, Ιαπωνία #64). Ο οποίος έδωσε την ευκαιρία να βγουν σε μια μακρά αποχαιρετιστήρια περιοδεία, ανακοινώνοντας ότι σκοπεύουν να αποσυρθούν μετά το πέρας της -τουλάχιστον από τη συναυλιακή δράση. Και παρότι πλέον ο κορωνοϊός έχει αναστείλει τα πάντα, συνεχίζουμε να τους περιμένουμε να φανούν και από την Αθήνα, ως headliners του Rockwave Festival 2020 στο Terra Vibe Park της Μαλακάσας (Σάββατο 6 Ιουνίου).

Τώρα, ωστόσο, οι Deep Purple αποκαλύπτουν τα επόμενα δισκογραφικά τους σχέδια, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι ονόματι "Throw My Bones": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που το συνοδεύει.

«Είναι μια πρόσκληση προς όλους, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα, το τι γίνεται με τον πλανήτη Γη σήμερα», διευκρινίζουν οι Deep Purple.

Το "Throw My Bones" προλογίζει το νέο άλμπουμ Whoosh!, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου από την earMusic.

{youtube}QUW7PvvbbO4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured