Όπως γράψαμε πριν μερικές ημέρες (εδώ), η φετινή Ημέρα της Κασέτας (Σάββατο 13 Οκτωβρίου) προλογίστηκε από μια σειρά σχετικών events οργανωμένων από το Discogs, ανάμεσα στα οποία ξεχώριζε η υπόσχεση του Ben Blackwell της Third Man Records να αποκαλύψει άγνωστη μουσική φτιαγμένη από τον Jack White.

Το είπε λοιπόν και το έκανε, αποκαλύπτοντας -για πρώτη φορά δημόσια- ότι έπεσε τυχαία πάνω σε μια ξεχασμένη κασέτα που ο Jack White είχε στο υπόγειό του από το 1998.

Ήταν μια περίοδος τότε που ναι μεν είχαν σχηματιστεί οι White Stripes, αλλά δεν είχαν ακόμα κυκλοφορήσει κάτι. Ο White δούλευε ως μηχανικός σε ένα στούντιο και είχε αναλάβει τις ηχογραφήσεις μιας αγνώστων λοιπών στοιχείων μπάντας ονόματι 400 Pounds Οf Punk. Τα πράγματα δεν φαίνεται να προχώρησαν, έμεινε όμως μια κασέτα με τον demo τίτλο He Once Ate Α Small Child που περιέχει 5 τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και μια διασκευή στο "One Way Or Another" των Blondie, με τον Jack White στα φωνητικά! Μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Ίσως το πιο διάσημο τραγούδι των Blondie στην Ελλάδα, το "One Way Or Another" γράφτηκε για το περίφημο άλμπουμ τους Parallel Lines (1978), χαρίζοντάς τους ένα #24 στα εθνικά charts των Η.Π.Α.

{youtube}i46Zz-ane8I{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured