To "E-Bow The Letter" ήταν ένα από τα πιο ωραία singles των R.E.M. στη δεκαετία του 1990 και μάλλον το πιο ωραίο τραγούδι από το 10ο στούντιο άλμπουμ τους New Adventures In Hi-Fi (1996). Είχε μάλιστα ως καλεσμένη την Patti Smith, η οποία του έδωσε άλλον «αέρα», βοηθώντας το να σκαρφαλώσει ως το #49 των Η.Π.Α., αλλά και ως το #4 της Βρετανίας.

Τώρα, ωστόσο, οι R.E.M. έδωσαν στη δημοσιότητα μια άγνωστη, αδημοσίευτη εκδοχή του τραγουδιού με τον Thom Yorke στη θέση της Smith: μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Η εκδοχή αυτή είναι ζωντανά ηχογραφημένη, από μια συναυλία που έδωσαν τον Σεπτέμβρη του 2004 στην εκκλησία του St. James, στο Λονδίνο.

Το α-λα-Yorke αυτό "E-Bow The Letter" λειτουργεί ως promo για το live box set R.E.M. At The BBC, το οποίο θα περιέχει 8 CD με ζωντανές ηχογραφήσεις από το 1984 ως το 2008, αλλά και bonus DVD με εμφανίσεις τους στο Top of the Pops ή στο τηλεοπτικό σόου του Jools Holland.

Όλες οι ηχογραφήσεις και εμφανίσεις έγιναν για το BBC, αλλά όχι ντε και καλά στα στούντιό του. Για παράδειγμα, θα περιέχεται η πλήρης διάρκεια της headline εμφάνισής τους στο Glastonbury Festival του 1999, αλλά και ολόκληρη η συναυλία που έδωσαν το 1984 στο Rock City του Νότιγχαμ.

Το R.E.M. At The BBC θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου από την UMC/Concord.

{youtube}oP5oXYzgvjk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured