Φόρος τιμής στη λάμψη των 1990s από τους pop stars του σήμερα Charli XCX & Troye Sivan

Δείτε το βιντεοκλίπ για το "1999", όπου (μεταξύ άλλων) αναπλάθουν και μια διάσημη σκηνή από τον Τιτανικό

news.team
news.team

Σε μια σκηνή από τον θρυλικό Τιτανικό (1997), o Jack Dawson (Leonardo Di Caprio) ανεβάζει τη Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) στο κιγκλίδωμα του καραβιού κα την πιάνει από τη μέση καθώς εκείνη τεντώνει τα χέρια της δεξιά και αριστερά φωνάζοντας «Πετάω!».

Είναι ίσως το πιο διάσημο στιγμιότυπο της ταινίας του James Cameron που άφησε το αποτύπωμά της στη δεκαετία του 1990. Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτήν ακριβώς αναβιώνουν τώρα η Charli XCX με τον Troye Sivan στο βιντεοκλίπ της νέας τους επιτυχίας "1999": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Αν και η μουσική τους δεν φιγουράρει συχνά στις δικές μας σελίδες, είναι δύο ποπ αστέρες του σήμερα που κάνουν πάταγο. Η Charli XCX είναι 26 χρονών, από το Κέμπριτζ της Βρετανίας, ενώ ο Troye Sivan είναι 23, από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αυτή ήταν μόλις 7 ετών το 1999 και εκείνος 4, αλλά κάτι τέτοιο δεν τους εμπόδισε να τραγουδήσουν για μια δεκαετία που χαρακτηρίζεται από «Best friends, all night, no phone, no cares/I was dumb and so young», καβαλώντας ένα νοσταλγικό ρεύμα.

Το βιντεοκλίπ δηλαδή που γύρισε η ίδια η Charli XCX με τον Ryan Staake δεν μένει μόνο στον Τιτανικό, αλλά στέκεται και στις slim Shady ημέρες του Eminem, στο American Beauty, στον Justin Timberlake και στις Spice Girls.

Το "1999" δεν βρίσκεται στο Bloom του Sivan, το οποίο βγήκε τον Αύγουστο στέλνοντάς τον στο #4 των Η.Π.Α., στο #10 της Βρετανίας και στο #3 της Αυστραλίας. Αυτό σημαίνει ότι προλογίζει κάτι νέο εκ μέρους της Charli XCX, η οποία έχει να φανεί με δικό της άλμπουμ από το Sucker του 2014 (Βρετανία #15, Η.Π.Α. #28, Γαλλία #42).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε το βίντεο κλιπ για το κομμάτι «Αυτά Είναι Τα Όνειρα», με συμμετοχή του Θοδωρή Μαυρογιώργη.

Κι ακόμα είμαστε στην αρχή. Φανταστείτε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας...

FEATURED TODAY

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Lady Gaga σε αντίστροφη μέτρηση.

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του George Floyd που έκανε τη Μινεάπολις το δυναμίτη μιας φλεγόμενη Αμερικής, ο Μάκης Μηλάτος ξεκινάει από αυτό το

Top
0
Shares