View More

Francisco Lopez + Z’EV live @ Knot Gallery. Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

news.team
news.team

Francisco Lopez, Z’EV Live_Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010_Έναρξη: 20:30_Είσοδος: 20 ευρώ

Η ετικέτα αγχιβατειν σε συνεργασία με την Knot Arts παρουσιάζουν δύο από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς ηχοπλασίας σε μια μοναδική βραδιά ηχητικού πειραματισμού. Η συναυλία θα περιλαμβάνει ένα σετ από τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά και θα τελειώσει με την πρώτη ζωντανή σύμπραξη τους.


Francisco Lopez

Ο Ισπανός Francisco Lopez θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του πειραματικού χώρου. Για περισσότερα από 30 χρόνια εξερευνά τον ηχητικό ορίζοντα του πλανήτη και προτείνει μια σε βάθος φαινομενολογική ακρόαση του κόσμου. Οι ριζοσπαστικές πρακτικές του τον έχουν ταξιδέψει έως τα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, τις αφιλόξενες ερήμους της Παταγονίας, τα τροπικά δάση της Κόστα Ρίκα, μεταξύ άλλω. Συχνά στο έργο του συναντά κανείς ήχους από άγρια πανίδα μαζί με αστικούς ήχους ή βιομηχανικούς βόμβους, ενώ στις συναυλίες, του κάθε οπτική ή άλλη αναφορά είναι ανεπιθύμητη. Η σκηνή καταλύεται, ο καλλιτέχνης βρίσκεται πάντα στο κέντρο του χώρου ανάμεσα στο με δεμένα μάτια κοινό, διευθύνοντας μια συγκλονιστική εσωτερική εμπειρία. Στιγμές σχεδόν απόλυτης σιωπής όσο και βόμβοι απίστευτης δυναμικής είναι συνήθη στις εμφανίσεις του – πάντα επιδεικνύοντας μια απαράμιλλη μουσικότητα. Έχει κυκλοφορήσει εκατοντάδες δίσκους από τις σημαντικότερες ετικέτες του χώρου και έχει δώσει σωρεία συναυλιών σε σημαντικότατους χώρους σε όλες τις ηπείρους.

http://www.franciscolopez.net/


Z'EV

Ο αμερικανός z’ ev - κατά κόσμον Stefan Zoel Weisser - ξεκίνησε την καριέρα του παράγοντας οπτική και ηχητική ποίηση μετά από σπουδές με τον Emmet Williams. Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του industrial κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 70. Η δουλειά του με μεταλλικά κατακουστικά κρουστά ήταν εμβληματική για τις γενιές που ακολούθησαν και η επιρροή του έργου του σε μεταγενέστερα συγκροτήματα αδιαμφισβήτητη. Σε αντίθεση με την πιο χορευτική εμπορική διάσταση που πήρε το κίνημα τις δεκαετίες που ακολούθησαν, ο z ’ ev έμεινε πιστός στην πειραματική παράδοση συνεχίζοντας να εντρυφεί στον ακραίο ήχο και μελετώντας παράλληλα διάφορες εσωτερικές κουλτούρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην σχεδόν τριών δεκαετιών καριέρα του, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του industrial κινήματος και του πειραματικού ήχου, όπως οι Boyd Rice, John Zorn, Genesis P. Orridge, Henry Rollins, David J. (Bauhaus), KKNULL, B.J.Nilsen, Pita, John Zorn, Masami Akita (Merzbow), Chris Watson.

http://www.rhythmajik.com/


KNOT Gallery
Mιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου (εις. από Πύρρου)
πλησιέστερος σταθμός Μετρό: Αμπελόκηποι
Λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ)


--
Knot Αστική Μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρία
Υπηρεσίες Τέχνης και Πολιτισμού
 http://knotarts.blogspot.com/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συγκρότημα που επέστρεψε δριμύτερο με νέα δισκογραφική δουλειά ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσουν περισσότερα

Το κομμάτι είναι το πρώτο preview του επικείμενου δίσκου του συγκροτήματος με τίτλο Crawler

Το follow-up για το Chemtrails Over the Country Club είναι πλέον γεγονός και μπορείτε να το ακούσετε εδώ

FEATURED TODAY

Την ημέρα της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου, Sympathy for Life, ο μπροστάρης του γκρουπ, Andrew Savage μας μίλησε σχεδόν για τα πάντα: την κατάσταση του ροκ σήμερα, την πραγματική επανάσταση και για το πως οι Parquet Courts ήταν πάντα μία μπάντα για χορό. 

Στο νέο του Diggin o Ζώης Χαλκιόπουλος μεταφράζει τους Poll σε Αγάπη.
Εμπνευσμένος από τη ρήση του Neil Young, ο Ζώης Χαλκιόπουλος επιλέγει 5 τραγούδια που μοιάζει να ακούγονται καλύτερα στις live εκτελέσεις τους από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις. Συν ένα opposite effect - έκπληξη.
Top