Δημήτρης Λιλής

Σε δημοπρασία βγαίνει η κιθάρα του Kurt Cobain, με την οποία έπαιξε στο, θρυλικό πλέον, MTV Unplugged με τους Nirvana.

Η πρώτη εκτίμηση της ηλεκτροακουστικής κιθάρας Martin D-18E (μοντέλο του 1959) που άφησε το στίγμα της στη συγκεκριμένη εμφάνιση των Nirvana τον Νοέμβριο του 1994, ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο δολάρια. Η κιθάρα συνοδεία όλων των αναμνηστικών στίκερς και όποιας φθοράς είχε επιφέρει η χρήση της από τον Cobain, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Julien’s Auctions στο Λος Άντζελες στις 19 και 20 Ιουνίου. Λίγο νωρίτερα, από τις 15 μέχρι τις 31 Μαΐου, θα δειγματίζεται στο Hard Rock Cafe του Piccadilly Circus στο Λονδίνο και αμέσως μετά θα μεταφερθεί στο Λος Άντζελες για την δημοπρασία Music Icons. Την ίδια ημέρα θα γίνουν διαθέσιμα προς αγορά μία σπασμένη Fender Strat την οποία χρησιμοποιούσε ο Cobain στην περιοδεία του In Uterο το1994 και το ασημένιο λαμέ σακάκι που φορούσε στο βίντεο κλιπ του “Heart-Shaped Box”. 

Αν αναρωτιέστε το νόημα όλων αυτών των αστρονομικών ποσών, ειδικά για αυτούς που τα αγοράζουν, να υπενθυμίσουμε ότι η ζακέτα που φορούσε ο Cobain στο MTV Unplugged άλλαξε χέρια για 334 χιλιάδες δολλάρια. Τουλαχιστον, σε αυτή την Martin μπορείς να βάλεις χορδές και να την απολαύσεις, ειδικά αν είσαι αριστερόχειρας όπως ο συγχωρεμένος...

 

 

 

 

Πηγή: Avopolis Radio

24 ώρες την ημέρα, η καλύτερη μουσική από το ραδιόφωνο του Avopolis. Plus: podcasts, αποκλειστικά mixtapes από κορυφαίους djs και ανθρώπους της μουσικής, νέα και reviews.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured