Ποιοι είναι οι μεγάλοι νικητές των Oscar 2018;

Το Avopolis συντονίστηκε με Λος Άντζελες, για τη λαμπρή, 90ή απονομή των βραβείων

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη συντόνισαν τα ρολόγια τους σε ώρα Λος Άντζελες, ώστε να απολαύσουν τη λαμπρή, 90ή τελετή απονομής των βραβείων Oscar, σε ζωντανή σύνδεση με το Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Το ενδιαφέρον μονοπώλησαν βέβαια τα «μεγάλα» βραβεία. Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ήρθε το πρώτο: όπως αναμενόταν, ο Sam Rockwell πήρε Oscar Β΄Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του Jason Dixon στο Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι). Το Oscar Β΄Γυναικείου Ρόλου, πάλι, κατέληξε στην Allison Janney για το πορτραίτο της LaVona Golden στο I, Tonya.

Καλύτερη ταινία βγήκε το The Shape Of Water (Η Μορφή Του Νερού), Oscar Πρωτότυπου Σεναρίου έλαβε ο Jordan Peele για το Get Out (Τρέξε), ενώ το Oscar Σκηνοθεσίας πήρε o Guillermo del Toro για το Shape Of Water. Με Oscar Α΄Ανδρικού Ρόλου βραβεύτηκε ο Gary Oldman για το εκπληκτικό πορτραίτο του Βρετανού πρωθυπουργού Winston Churchill στο The Darkest House (Η Πιο Σκοτεινή Ώρα), ενώ το αγαλματίδιο για τον Α΄Γυναικείο Ρόλο βρέθηκε στα χέρια της Frances McDormand, για το καταπληκτικό πορτραίτο της Mildred Hayes στο Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι. Τέλος, έκπληξη σημειώθηκε στο Oscar ξενόγλωσσου φιλμ, το οποίο πήρε το Una Mujer Fantástica (Μια Φανταστική Γυναίκα) του Sebastián Lelio από τη Χιλή -ταινία που το ελληνικό κοινό είδε πρώτο, στις Νύχτες Πρεμιέρας 2017 του περιοδικού Σινεμά.

Για μας, βέβαια, μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και τα μουσικά Oscar 2018. Η εναλλακτική κοινότητα αγωνιούσε για το τι θα έκανε ο Sufjan Stevens στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού με το "Mystery Of Love" που κόσμησε το συζητημένο Call Me By Your Name (Να Με Φωνάζεις Με Τ' Όνομά Σου), αγωνιούσε όμως και για την κατηγορία Καλύτερου Soundtrack, όπου υποψήφιος ήταν ο κιθαρίστας των Radiohead, Jonny Greenwood, για το score του Phantom Thread (Αόρατη Κλωστή).

Ωστόσο, η εναλλακτική κοινότητα έμεινε κατάφωρα απογοητευμένη, παρά την ωραία πινελιά της live παρουσίας του Sufjan Stevens στο κόκκινο χαλί, με τη St. Vincent, τον Moses Sumney και τον Chris Thile να τον πλαισιώνουν. Ο Αμερικανός τραγουδοποιός έχασε το Όσκαρ από το "Remember Me", το οποίο έγραψαν οι Kristen Anderson-Lopez & Robert Lopez για την ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar, Coco -το ερμηνεύουν διάφοροι εκτελεστές κατά τη διάρκειά της, αλλά η πιο επίσημη εκδοχή είναι το ντουέτο του Miguel με τη Natalia LaFourcade.

{youtube}3iDxU9eNQ_0{/youtube}

Αντίστοιχα, ο Greenwood έχασε το Oscar Καλύτερου Soundtrack από τον Alexandre Desplat και το score του για το The Shape Of Water (Η Μορφή Του Νερού). Για τον Γάλλο συνθέτη, ήταν το 3ο αγαλματίδιο που κερδίζει σε συνολικά 10 υποψηφιότητες, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η νέα μεγάλη δύναμη της κινηματογραφικής μουσικής.

{youtube}HA8dDFFvOUw{/youtube}

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α’ προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured