Η είδηση του θανάτου του Matthew Perry στις 18 Οκτωβρίου του 2023 συγκλόνισε τη showbiz αλλά και τους εκατομμύρια θαυμαστές του παγκοσμίως, που θρήνησαν έναν από τους πιο χαρισματικούς κωμικούς ηθοποιούς που πέρασαν ποτέ από την τηλεοπτική οθόνη. Σχεδόν δύο μήνες μετά τον θάνατό του, ανακοινώθηκε πια και η αιτία αυτού.

Ο αγαπημένος Chandler από τα Φιλαράκια «έφυγε» από τη ζωή εξαιτίας των επιδράσεων της κεταμίνης. Πιο συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική υπηρεσία του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός έχασε τη ζωή του από λήψη κεταμίνης και πνιγμό.

Εκπρόσωπος του ιατροδικαστή δήλωσε: «Το Τμήμα Ιατροδικαστών της κομητείας του Λος Άντζελες (DME) προσδιόρισε ως αιτία θανάτου του 54χρονου ηθοποιού Matthew Langford Perry τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης».

Η έκθεση του ιατροδικαστή προσθέτει ότι ο ηθοποιός λάμβανε κεταμίνη για τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Καθώς η τελευταία λήψη για τη θεραπεία είχε γίνει 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του και επειδή η ουσία ανιχνεύεται μόνο για λίγες ώρες μετά τη λήψη της, η έκθεση καταλήγει ότι η κεταμίνη στο σώμα του δεν προέρχεται από τη θεραπεία.

«Στους παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατο του Matthew Perry περιλαμβάνονται ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών). Ο τρόπος θανάτου είναι ατύχημα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην αυτοψία αναφέρεται επίσης ότι ο ηθοποιός «ήταν καθαρός για 19 μήνες» πριν από τον θάνατό του. Αυτός επήλθε από «άγνωστη οδό πρόσληψης ναρκωτικών» και βρέθηκε αναίσθητος «σε πισίνα κατοικίας», σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Ενώ υπήρχαν συνταγογραφούμενα φάρμακα και άλλα χάπια στην κατοικία του Perry, η αυτοψία έδειξε ότι «δεν αναφέρθηκε κανένα κοντά στην πισίνα», ούτε ότι βρέθηκαν ναρκωτικά δίπλα σε αυτήν.

Η αυτοψία σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις θανατηφόρου τραύματος ή υποψίες για εγκληματική ενέργεια.

«Στα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα μεταθανάτια δείγματα αίματός του, τα κύρια θανατηφόρα αποτελέσματα ήταν τόσο από την καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο και από την αναπνευστική καταστολή», αναφέρει ο ιατροδικαστής στην έκθεση. «Ο πνιγμός επήλθε πιθανότατα λόγω της βύθισης στην πισίνα καθώς έχανε τις αισθήσεις του».

Η κεταμίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται κυρίως για την πρόκληση και τη διατήρηση της αναισθησίας. Προκαλεί αποσυνδετική αναισθησία, μια κατάσταση που μοιάζει με έκσταση που παρέχει ανακούφιση από τον πόνο, καταστολή και αμνησία. Σε χαμηλότερες δόσεις η κεταμίνη είναι ένας πολλά υποσχόμενος παράγοντας για τον πόνο και την κατάθλιψη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured