Barbillion! Σύμφωνα με την εταιρεία διανομής Warner Bros, η Barbie ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάριο σε πωλήσεις εισιτηρίων, μόλις 17 ημέρες μετά την πρεμιέρα της.

Με πρωταγωνιστές τη Margot Robbie ως Barbie και τον Ryan Gosling ως Ken, η ταινία της Greta Gerwig έχει εισπράξει μέχρι στιγμής 459 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και 572 εκατ. δολάρια διεθνώς.

Μέχρι πρόσφατα, το ρεκόρ για το πιο γρήγορο δις σε εισπράξεις το κατείχε το «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 2ο», το οποίο έφτασε αυτό το ποσό σε πωλήσεις εισιτηρίων μετά από 19 μέρες.

Μετά την πανδημία, μόλις πέντε άλλες ταινίες έχουν αγγίξει το 1 δις στο box office, μεταξύ των οποίων το The Super Mario Brothers Movie, το Spider-Man: No Way Home, το Top Gun: Maverick, το Jurassic World Dominion και το νέο Avatar

Η ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της Barbie είναι πως το ρεκόρ αυτό καθιστά την Greta Gerwig την πρώτη γυναίκα σκηνοθέτιδα με ταινία των 1 δισ. δολαρίων σε εισπράξεις καθώς οι μόνες άλλες ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτιδες που ξεπέρασαν αυτό το ποσό ήταν τα Frozen 1 και 2 και το Captain Marvel, σε αυτές τις περιπτώσεις ωστόσο επρόκειτο για συν-σκηνοθεσία.

 

Διαβάστε την κριτική του Avopolis για την Barbie εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured