Η μεγάλη επιστροφή του Wong Kar Wai μετά από εννιά χρόνια απουσίας είναι γεγονός και πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα από το Blossoms Shanghai, του πνευματικού sequel δηλαδή της Ερωτικής Επιθυμίας και του 2046. Με την τελευταία του δουλειά να είναι το The Grandmaster, ο Wong Kar Wai έδωσε στη δημοσιότητα το πολυαναμενόμενο trailer του Blossoms Shanghai το οποίο και μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Ο αγαπημένος δημιουργός βίωσε αλλεπάλληλες ακυρώσεις σε υποψήφιες δουλειές του, όπως τα The Ferryman, Tong Wars και Gucci, αλλά και καθυστερήσεις εξαιτίας της πανδημίας προτού να ετοιμαστεί το τηλεοπτικό αυτή τη φορά Blossoms Shanghai. Το σενάριο αυτού δουλεύτηκε τα τελευταία πέντε χρόνια για να εξυπηρετήσει τόσο την τηλεοπτική μεταφορά, όσο και μία κινηματογραφική ταινία που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Εμπνευσμένος από τη σειρά διηγημάτων του Jin Yuzhang με τίτλο Blossoms, ο σκηνοθέτης αναμένεται να αφηγηθεί τις καθημερινές συνήθειες κατοίκων της πολύβουης μεγαλούπολης της Σαγκάης, ξεκινώντας από τις αρχές του '60, συνεχίζοντας με την Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Η πλοκή της σειράς θα περιλαμβάνει περισσότερους από 50 χαρακτήρες και θα επικεντρώνεται σε τρεις πολίτες της Σαγκάης, ενώ μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε και στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

«Η Σαγκάη είναι η πατρίδα μου και η χρονική περίοδος που περιγράφει το βιβλίο αποτελεί την περίοδο που πήγα στο Χονγκ Κονγκ όταν ήμουν 19 χρονών το 1963. Επέστρεψα στη Σαγκάη στις αρχές των '90s και αυτή είναι η ευκαιρία μου να καλύψω όλα όσα έχασα», είχε δηλώσει πριν χρόνια ο Wong Kar Wai όταν είχε πρωτοανακοινωθεί η συμμετοχή του στην παραγωγή του Blossoms.

Δείτε στην συνέχεια το trailer του Blossoms Shanghai (δυστυχώς χωρίς αγγλικούς υπότιτλους μέχρι στιγμής), που αναμένεται μέσα στο 2023:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured