Ένα τηλεοπτικό adaptation του follow-up βιβλίου του Trainspotting,  The Blade Artist, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, επιβεβαίωσε στο ΝΜΕ ο ηθοποιός Robert Carlyle.

Ο Carlyle υποδύθηκε τον Begbie στο cult classic του Danny Boyle του 1996, όπως και στο sequel του, T2: Trainspotting. Παρά τις φήμες που ήθελαν το Trainspotting  να επιστρέφει με μια τρίτη ταινία, με τις ευλογίες μάλιστα του Irvine Welsh, φαίνεται πως πρώτα θα έχουμε στη διάθεσή μας μια σειρά για τον αγαπημένο χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Carlyle ανέφερε στο ΝΜΕ: «Ο Irvine [Welsh] και εγώ μιλάμε αρκετά τελευταία με δύο εξαιρετικούς παραγωγούς στο Λονδίνο ώστε να συνεχίσουμε την ιστορία του Trainspotting». «Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ακόμη ένα βιβλίο, το Blade Artist, που αφορά αποκλειστικά τον Begbie και την τρελή ιστορία του. Ακόμα βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, όμως φαίνεται πολύ καλό και θα συμβεί σε κάποια στιγμή» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Το Blade Artist είναι το πέμπτο βιβλίο που έχει γράψει ο Welsh για τους χαρακτήρες του Trainspotting, ξεκινώντας το 1993 με το original, συνεχίζοντας το 2002 με το sequel, Porno, το prequel του 2012, Skagboys, το Blade Artist και ακόμη ένα sequel το 2018, το Dead Man‘s Trousers. Στο βιβλίο, ο Begbie αναμορφώνεται και ξαναβαπτίζεται Jim Francis, ενώ ζει στην California με τη γυναίκα και τις δύο του κόρες.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα γυρίσουμε 6 μονόωρα επεισόδια. Ό, τι και να σημαίνει αυτό. Σε εμένα φαίνεται σωστό και ο Irvine λάτρεψε την ιδέα. Είναι τόσο καλή ιστορία – από το Los Angeles πίσω στο Εδιμβούργο – δεν μπορείς να το κάνεις σε 1,5 ώρα! Ειδικά αν θέλεις να κρατήσεις σαν βάση το βιβλίο. Νομίζω ότι σήμερα αρέσει κιόλας στον κόσμο η ιδέα της σειράς. Έξι ώρες αυτού του πράγματος. Μπορούν να το έχουν σε ένα boxset. Να το βλέπουν συνέχεια. Οπότε μετά από μερικές συζητήσεις είπαμε ότι έτσι θα το κάνουμε. Κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά ελπίζω να μιλάμε πάλι για την επιστροφή του Begbie» ανέφερε ο Carlyle.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured